FETHİYE ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLAMALARI'NA HAZIR

Fethiye'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıldönümü hazırlıkları tamamlandı. Uğur Mumcu Parkı , Şehitler Anıtı'nda düzenlenecek olan tören için meydan bayraklarla süslendi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye’de Çanakkale Zaferi’nin 107 yıldönümü kutlamaları için hazırlıklar tamamlandı. Törenin yapılacağı Uğur Mumcu Parkı’nda bulunan Şehitler Anıtı etrafı bayraklarla süslendi. 
Fethiye’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıldönümü Programı yarın saat 10’da Çelenk Sunma Töreni ile başlayacak. Uğur Mumcu Parkı’nda bulunan Şehitler Anıtı Önü’nde yapılacak Çelenk Sunma Töreni’nde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Namık ÜNAL tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak. Ardından Askerlik Şubesi Başkan Vekili Garnizon Komutanı Personel Ast Subay Çavuş Mert KUZGUN tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak. Törende Şehidimiz Uzm. Jandarma Süleyman Yasir AĞIR’ın kardeşi Hüseyin Üveys AĞIR’ın günün anlam ve önemini belirten “Çanakkale Şehitlerine” şiirini okuyacak. Fethiye Anadolu Lisesi öğrencisi Utku ÖZ “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiiri okuduktan sonra Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Efrun UYSAL “Öğün Ey Çanakkale” şiirini okuyacak. Çelenk Sunma Töreni Şeref Defterinin imzalanması son bulacak.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıldönümü Programı çerçevesinde Çeken Sunma Töreni sonrasında saat 10.30’da Fethiye Muharip Gaziler Ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneğin ziyaret edilecek. 
Program 10.45’te Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Anma Programı ile devam edecek. Program Fethiye Müftülüğü’nce Merkez Yeni Cami’de saat 12:45 – 13:30 arası Mevlidi-İ Şerif Ve Hatim Duası okutulmasının ardından Fethiye Kaymakamlığınca lokma ikramı yapılması ile sona erecek

Türk Milleti adına en önemli günlerden biri olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıldönümü öncesinde açıklama yapan Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma, Dayanışma Derneği Başkanı Namık Ünal “Yarın Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıldönümü aynı zamanda Şehitlerimizi Anma Günü. Yarın bu vesileyle derneğimiz de sabah 10’da törenimiz var. Derneğimizin önünde olacak töreni şehit ailelerimiz ve gazilerimiz idrak ettikten sonra devlet su işlerinde öğle yemeğimiz var. Ayrıca şehitlerimizi anmak için de lokma dağıtımı olacaktır. Bütün şehit ailelerini ve gazilerimizi şehitlerimizi anma gününe davet ediyorum. Çanakkale’de 250 bin şehit verdik. Onlar bize bu vatanı bıraktılar. Onların emaneti bizlerde. Bizlerde sonsuza dek bu vatanı kanımız canımız pahasına savunmaya mecburuz. Gelecek nesillere de aynı şekilde aktaracağız vatanımızı kimseye yedirmeyeceğiz. Bütün gaye ve amacımız budur. Derneğimiz de Kıbrıs, Kore savaşı, Güney’de terörle mücadeleyi, 15 Temmuz görmüş gazilerimiz var. Şehitlerimiz var. Biz bu uğurda canımızı seve seve vermeye şimdi de hazırız” dedi. 
FETHİYE ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLAMALARI'NA HAZIRFETHİYE ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLAMALARI'NA HAZIRFETHİYE ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLAMALARI'NA HAZIR

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN