Fethiye'deki İngilizlerden anlamlı bağış

Fethiye'de yaşayan Birleşik Krallık vatandaşları örnek bir dayanışmaya imza attılar. Fethiye'de yerleşik, aralarında değişik milletlerden kişilerin de bulunduğu bir grup yabancı, kendi aralarında topladıkları 27.520 TL'yi yangınlarla mücadelede kullanılmak üzere, Fethiye Belediyesi'nde düzenlenen bir törenle AKUT (Arama Kurtarma Derneği) ve MAG (Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği) Fethiye temsilcilerine teslim ettiler.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 -

Fethiye Belediyesi’nde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkan vekili Gözde Hoşafçı, “Toplanan yardımların çok doğru kanallarda kullanılacağına emin olunuz. Vermiş olduğunuz emeklerden dolayı sizlere Belediyemiz adına teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” dedi.
AKUT adına bir konuşma gerçekleştiren Hasan Ongün, Fethiye Belediyesi ile yıllardır yakın işbirliği içinde olduklarının altını çizdi. Fethiye’de yerleşik yabancıların toplumsal konulardaki hassasiyetlerine teşekkür eden Ongün, AKUT’un gerçekleştirdiği çeşitli projeler hakkında bilgi verdi. 
MAG adına konuşan Ercan Kolcu ise, “Doğal afetlerle mücadele konusunda omuz omuza mücadele ediyoruz. Belediyemizin de bu konuda bizlere büyük desteği var. Çalış Beach Life grubu üyelerine tek tek teşekkür ediyoruz” dedi.
Birleşik Krallık Fethiye Fahri Konsolosu Mustafa Şıkman da yaptığı kısa konuşmada “Çalış Beach Life grubuna katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yaptığınız iyilikler güzel yerlerde kullanılacak. Fethiye halkı adına sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Hediye çekinin teslimi esnasında, sosyal medyada “Çalış Beach Life” adı altında organize olan grubu temsilen bir konuşma yapan Glenn Meyes ise “Türkiye’de bu yaz meydana gelen mega yangınlardan dolayı çok üzgün olduklarını, o dönemde Türkiye’de yaşayan pek çok İngilizin yangın söndürme çalışmalarına bizzat katıldıklarını, Fethiye’de yaşayan İngilizler olarak topladıkları yardımı Fethiye Belediyesi’nin nezaretinde doğru adrese teslim etmekten çok memnun olduklarını” vurguladı.
Glenn Meyes “topladıkları yardımın doğru ellere harcanması ve şeffaflık konusunda gösterdikleri hassasiyetten dolayı Fethiye Belediyesi yetkililerine özellikle teşekkür ettiklerini, bundan sonra da benzeri kampanyalarla Türk toplumuyla dayanışma içinde olmaya devam edeceklerini” sözlerine ekledi. 
Tören, AKUT ve MAG tarafından hazırlanan teşekkür belgesinin “Çalış Beach Life” oluşumunu temsilen Glenn Meyes’e teslimi ve toplanan bağışların adı geçen sivil toplum örgütleri temsilcilerine verilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN