FETHİYE KENT KONSEYİ ENGELLİ MECLİSİ YENİ BAŞKANINI VE YÜRÜTME KURULUNU SEÇTİ

Fethiye Kent Konseyi Engelli Meclisi 2 yıl boyunca engelli hakları ve erişilebilirlik konusunda projeler üretip çalışmalar yapacak olan Başkan ve Yürütme Kurulu üyelerini seçti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Kent Konseyi Engelli Meclisi 3. Seçimli Genel Kurul Toplantısı yapıldı. 19 Nisan Pazartesi saat 12.00’de Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezinde gerçekleştirilen seçimde Fethiye’de engelli hakları ve yerel yönetimlerde dezavantajlı grupların yerel politikalara katılımını sağlamak için çalışma yürütecek olan engelli meclisi yürütme kurulu belli oldu. Toplantı da Fethiye Kent Konseyi Başkanı Gül Bahar Edik Kayhan ve Kent Konseyi Genel Sekreter Ahmet Tek hazır bulunurken; engelli meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşları ile çeşitli kurum temsilcileri de toplantıya katıldı.
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz adına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın ardından Divan Kurulu Seçimine geçildi. Kent Konseyi Başkanı Sayın Gül Bahar Edik Kayhan ve Kent Konseyi Genel Sekreter Ahmet Tek programın açılış konuşması yapmalarının ardından Divan Kurulu Seçimi yapıldı. Divan Başkanlığına Mustafa Can Gündüz, Divan Üyeliklerine Kader Bozbaş ve Sinan Arıkan seçildi. Engelliler Meclisi başkan adaylığını açıklayan Necdet Yaman, tek adayla yapılan seçimli genel kurulunda tüm üyelerin oyunu alarak iki yıl süreyle görev yapacak yeni yürütme kurulu başkanlık koltuğuna seçildi. Engelliler Meclis Başkanı Necdet Yaman kürsüye çıkarak teşekkür konuşması yaptı.
7 asil ve 3 yedek üyeden oluşacak olan Engelli Meclisi Yürütme Kurulu seçimlerine geçildi. Yürütme kuruluna aday olan üyeler genel kurulda tek tek oylanarak seçim yapıldı. Yürütme kurulu ise şu isimlerden oluştu: Ramazan Değirmenci ve Sinan Arıkan 29 oyla, Emek Karagöz ve Metin Erat 27 oyla, Serkan Yılmaz 26 oy, Kader Koca 24 oy, İlyas Arıkan 23 oy alarak seçildi. Yürütme Kurulu yedek üyeleri ise Cafer Kara ve Ekrem Terzioğlu 22 oyla ve Dilara Bağhan 19 oyla seçildi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN