Çevre

Çevre Haberleri

Kültür Evlerinin Dezenfeksiyonları Belediye Ekiplerince Yapılıyor

Koronavirüs’ün (Covid-19) ülkemizde görüldüğü ilk andan bu yana pandemiyle etkin bir şekilde mücadele eden Menteşe Belediyesi, dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kademeli normalleşme dönemine girilmesiyle birlikte hizmete açılan Menteşe Belediyesi işletmeciliğindeki kültür evlerinin dezenfeksiyonları belediye ekiplerince her gün yapılıyor.

MUĞLA SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN BARUT HOTELS’E TEŞEKKÜR BELGESİ

Muğla SGK İl Müdürlüğü Muğla ili genelinde 84 işletmeye teşekkür belgesi verdi. Barut Hotels’in Fethiye’deki iki oteli, teşekkür belgesi alan işletmeler arasında yer aldı.

Çocukların bisiklet sevinci

Menteşeoğlu Mahallesi Muhtarı Ramazan Küçük’ün, mahallede bisikleti olmayan çocuklara bisiklet ile tanıştırılmasını kapsayan proje ile toplam 60 bisiklet çocuklara dağıtıldı. Daha önce 40 bisikleti çocuklara hediye eden Küçük, bugün ise 20 bisikleti yardımseverlerin destekleriyle çocuklara hediye ettiler.

Atık pil topladılar ödülü kazandılar

Taşınabilir Pil Üreticileri Ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından il genelinde düzenlenen ve sekretaryası Menteşe Belediyesi tarafından yapılan atık pil toplama yarışmasında, Menteşe TOKİ Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz Ortaokulu 267 kilogram pil toplayarak ikinci oldu.  

“Temiz bir nefes” projesi Bodrum’da

Bodrum'un kıyılarının, koylarının, doğal güzelliklerinin korunması ve çevre bilincinin oluşturulması amacıyla Bodrum Belediyesi'nin sürdürdüğü temizlik etkinlikleri aralıksız devam ediyor. Üniversite öğrencilerinin katıldığı etkinlikte Müsgebi Mahallesi Kabakum Mevkiinde temizlik yapıldı. 

Temizlik Seferberliği Cennet Koyu’nda Devam Etti

Bodrum Belediyesi’nin “Bodrum'da Doğa Kazanacak” sloganıyla başlattığı temizlik seferberliği kapsamında ekipler ve gönüllüler Cennet Koyu’nda kıyı temizliği gerçekleştirdi. Zaman zaman yağmur altında gerçekleşen etkinliğe bu kez de gazeteci Kenan Erçetingöz destek verdi.

Elektrik kesintisi var

29 Kasım 2020 tarihinde 09:30 ile 15:30 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.

Bodrum’da temizlik çalışmaları devam ediyor

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan geniş kapsamlı mahalle temizlikleri devam ediyor.

Caretta Yuvalama Alanları Genişliyor

Caretta Caretta Deniz Kaplumbağalarının Kuşadası Doğanbey ve İzmir Urla’da bu yıl ilk defa yuva yapması DEKAMER yönetimini de harekete geçirdi.

Başkan Gürün Ula’daki Yatırımları İnceledi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Ula ilçesinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Muğla’da 95 Bin Metre Dere Temizliği Yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından, 2020 yılının 7 aylık döneminde il genelinde 95 bin 154 metre dere temizliği gerçekleştirildi.

Bodrum’dan 4 Günde 3 Bin 250 Ton Çöp Çıktı

4 günlük Bayram tatili boyunca Bodrum’dan tonlarca çöp çıktı. 1 milyona yaklaşan nüfus sonrası çıkan çöp miktarı 3 bin 250 tonu buldu.

Büyükşehir Muğla’yı Renklendiriyor

Muğla’nın dört bir yanını çiçeklerle süslemeye devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, ana arterler başta olmak üzere her gün binlerce sürücünün hareket halinde olduğu bulvar ve caddeleri görsel şölene dönüştürerek kentin güzelliğine güzellik katıyor. 

Bayramda Teknelerden 109 Bin 230 Kilo Katı Atık Toplandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri bayram tatili boyunca denizlerdeki teknelerden 109 bin 230 kilo katı atık, 46 bin 779 litre pis su ve 115 litre de sintine toplandı.

Büyükşehir Kavaklıdere’de Modern ve Güvenli Yollar İçin Çalışıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çayboyu, Yeşilköy ve Kurucuova grup mahalle yollarında zemin iyileştirme ve asfalt çalışmalarına devam ediyor.

Hasan Ercan Caddesi’nde Asfaltlama Çalışmalarına Başlandı

Menteşe Kentsel Tasarım Yolu 2. Etap cadde, yol, kavşak düzenlemesi ve altyapı çalışmaları kapsamında Hasan Ercan Caddesi üzerinde devam eden alt yapı çalışmaları tamamlanarak asfaltlama işlemine geçildi.

Bodrum Turgutreis’te 26 Bin Metre Altyapı Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Bodrum Yarımadasında başlattığı Bodrum tarihinin en büyük yatırımı olan 120 Milyon TL’lik alt yapı çalışmasının 26 bin metresi tamamlandı.

Datça Amatör Denizciler ve Gemi Adamları Datça’da Koy Temizledi

Datça Amatör Denizciler ve Gemi Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Datça Belediyesi işbirliği ile koy temizlik kampanyası gerçekleştirildi.

Sulama Tesislerinde Tamirat ve Temizlik

Muğla Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretime destek olmak için 2020 yılının ilk 6 aylık döneminde il genelinde 150 Bin 550 metre kanal temizliği, 2 Bin 705 metre ise kanal tamirat çalışması gerçekleştirdi.

Toplam 316 haber.