Çevre

Çevre Haberleri

Mevsimsel Bakım, Temizlik Ve Ağaçlandırma Çalışmaları Devam Ediyor

Milas genelindeki ağaç ve çalı gruplarının kente daha estetik görüntü kazandırması amacıyla Milas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Park Bahçe birimi tarafından başlatılan budama çalışmaları, birime bağlı personelin özverili çalışmaları ile gerçekleştiriliyor.

Karbon Vergisi Çevreci Şirketlerin Rekabet Gücünü Artıracak

Türkiye ekonomisinin 3 yıllık yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program’da, Ulusal Emisyon Ticaret Sisteminin hukuki altyapısının tamamlanması ve AB Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasına uyumlu bir şekilde geliştirilmesi hedeflendi. Emisyon Ticaret Sistemi sayesinde atmosfere salınacak emisyon limitini aşan şirketlere karbon ücreti yansıtılırken, karbon ücreti ödemek zorunda kalmayan şirketlerin rekabet gücü artacak.

Başkan Akdenizli: “Her Şey Seydikemer İçin”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Seydikemerspor Kulüp Başkanı B. Önder Akdenizli, Mehmet Günay Stadındaki yenileme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Fethiye’de Sıcaklıklar Düşüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Fethiye’de hava, hafta içi ortalama 28 derecelere gerileyecek.

Başkan Akdenizli’den Hizmet Atağı

Seydikemer Belediyesi, mahallelerdeki yolların konforunu artırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Gerişburnu Mahallesi’nde sürücü adayları ve eğitmenlerinin kullandığı stabilize yolda asfalt çalışmaları başladı. 

Muğla Barajları Çok Kritik Seviyede

Muğla’da baraj seviyeleri son yılların en düşük seviyelerinde seyrederken Geyik Barajında yüzde 16, Mumcular Barajında yüzde10 seviyelerinde su kaldı. Barajlar çok kritik seviyelerde seyrederken, Meteorolojiden edinilen bilgiye göre ise geçtiğimiz yıllarda Eylül ayında yaşanan yağışlar bu yıl gerçekleşmedi ve önümüzdeki günlerde de yağış beklenmiyor.

Gerenkuyu Halk Plajı Temizlendi

Bodrum Belediyesi ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Muğla Şubesi’nin ortaklaşa organize ettiği Deniz Çöpleri İzleme Programının ikincisi yapıldı. 

Gümbet Dolgu Alanı Temizlendi

Dünya Temizlik Günü kapsamında Bodrum Belediyesi ile Mis Gibi 1 Bodrum gönüllüleri iş birliğinde Gümbet Dolgu Alanında temizlik yapıldı.

Çalış’a böyle köprü yakışır!

Fethiye Belediyesi, Çalış Sahil Bandı’nda tamamladığı projenin ardından, Çalış Köprüsü’nü de yeniledi. Yıllardır turizm bölgesine yakışmayan görüntüsüyle dikkat çeken Çalış köprüsüne; hem estetik bir çalışma yapılırken, aynı zamanda güçlendirme projesi de hayata geçirildi.

Büyükşehir Yeşil Alanların Yüzde 90’nı Arıtılmış Su İle Suluyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla Atıksu Arıtma tesisindeki suyun geri kazanımını sağlayarak bu suyu yeşil alan sulamasında kullanıyor. Büyükşehir Belediyesi İleri Biyolojik arıtma Tesisinde arıttığı su ile Menteşe’de sorumluluk alanında ki yeşil alanların yüzde 90’ını suluyor.

Sıcak Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor

Muğla büyükşehir Belediyesi Kavaklıdere İlçesinde Turgut Özal Bulvarı, Menteşeoğlu, Mustafa Yılmaz ve Sazak Caddelerinde sıcak asfalt çalışmalarına devam ediyor. 

Fethiye’de sıcak hava devam ediyor

Tatil cenneti Fethiye’de Eylül ayının ilk haftasında termometreler 32 dereceyi gösterirken hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinde seyretmeye devam ediyor.

Orta Tunç Çağı'ndan Yerleşim İzleri Bulundu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin (MSKÜ) destekleriyle yürütülen Asarcık Tepesi kazılarında, Anadolu Selçuklu Dönemi ile Hitit Uygarlığından Orta Tunç Çağı'na uzanan kültür tabakalarına ulaşıldı. 

Bakım çalışmaları yapıldı

Ortaca Belediyesi ekipleri ilçe genelinde budama, temizlik, bakım ve çevre çalışmaları yaptı.

Yağışla beraber yangın havuzları doldu

Fethiye’ye aylar sonra yağan yağmurla beraber Karaçulha ve Eldirek mahallelerinde bulunan yangın havuzları yağmur suyu ile doldu.

Okullara Yeni Dönem Öncesi Bahçe Temizliği

Menteşe Belediyesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi öncesi okul bahçelerinde bakım ve temizlik çalışmalarına başladı.

Milas’ta 12 bin bina tek tek incelenecek

Milas Belediyesi ile TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi arasında Milas kent merkezindeki binaların depreme karşı güvenliğinin tespit edilmesini amaçlayan protokol imzalandı. 12 bin binayı kapsayan ve 6 ay içerisinde tamamlanacak çalışmayla ilçe merkezindeki binalar analiz edilecek, deprem riski taşıyan binalar tespit edilecek. Türkiye’de ilk kez yapılacak çalışmayla Milas’taki konutlar tek tek incelenecek.

Seydikemer’de Asfalt Çalışmaları Başladı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, ilçedeki ihtiyaç duyulan bölgelerinde asfalt çalışmalarının başladığını söyledi. 

Büyükşehir Parke Kaplama Çalışmalarına Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde bulunan kırsal mahallelerde parke kaplama çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler bu güne kadar il genelinde 71 bin m2 parke çalışması yaptı.

Toplam 316 haber.