Eğitim

Eğitim Haberleri

LGS Şampiyonu Muğla’dan

Muğla’nın ortaca ilçesinde yaşayan Alperen Özcan, LGS’de tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puanla, Türkiye şampiyonu oldu.

“YKS” maratonunda “AYT” günü

Üç oturumdan oluşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu dün başladı. Fethiye’de yaklaşık 50 okulda 7300 üniversite adayı sınava giriyor. İkinci oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile saat 10.15'te başlayıp, 13.15’te son buldu. Sınav sorularına tepki gösteren Öznur Göktaş, “Bu soruları hazırlayanlara sesleniyorum; yazık günah değil mi bu çocuklara?” dedi.

Baba oğul YKS sınavına birlikte girdi

Baba oğul YKS sınavına birlikte girdi. Fethiye’de Yusuf Bozkurt, oğlu Mert Bozkurt ile birlikte aynı okulda Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girdi. Fethiye’de oğluna destek olmak ve kendini denemek amacıyla sınava girdiğini belirten Yusuf Bozkurt, “Sınav beklediğimden iyi geçti” dedi.

Fethiye’de TYT sınavında sıcaklık ve gürültü problemi yaşandı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. Saat 10.15'te başlayan TYT sınavı 12.30’da sona erdi. Adaylara, soruları yanıtlamaları için 135 dakika süre verildi. Sınava giren Mehmet Durman, “Klimaların bozuk olması nedeniyle baya zorlandım. Sınavda peçete yetmedi. Gürültüyle ilgili de sıkıntı oldu. Çevre yolunun kenarında olduğumuz için. Araç trafiği çok fazlaydı” dedi.

Ege Üniversitesi GV okullarında çifte mezuniyet

Öğrencilerinin araştıran, sorgulayan, eleştirel düşünen, problem çözen, kendi öğrenmelerinin sorumluluğunu alan, iş birliğine açık bireyler olarak yetişmesini hedefleyen Ege Üniversitesi GV Okulları Fethiye Kampüsü 25 Haziran 2021 Cuma günü okulları bahçesinde düzenlediği mezuniyet töreni ile ana sınıfı 5 yaş ve ilkokul 4.sınıf öğrencilerini mezun etti.

‘1000 Meslek Liseli Sanatsal Etkinliklerle Buluşuyor’ ödülleri verildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen ödül törenine; İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ferman Akbulut, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz, şube müdürleri, okul yöneticileri, ödül alan öğrenciler, Muğla Güzel Sanatlar Lisesi danışman öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Üniversite adaylarının YKS maratonu başladı

YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15 itibari ile başladı.

Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi 2020-2021 mezunlarını verdi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi 2020-2021 mezunlarını verdi. Pandemi döneminde ön safta mücadele eden sağlık ordusuna mezun olan 126 yeni hemşire katıldı.

TOBB’un proje okulu Rehber Öğretmenlere tanıtıldı

Şehit Ziya İlhan Dağdaş MTAL, tercih dönemi öncesi Menteşe’de çalışan Rehberlik branşı öğretmenlerine tanıtıldı.

Seydikemer’de ilk defa üniversite sınavı yapılacak

Seydikemer’de Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, ilk defa üniversite giriş sınavı yapılacak.

‘Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi’ başladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) aldığı hibe destekle gerçekleştirdiği ‘Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi’ başladı. Bölgedeki firmaların dijital mecralarda tanıtım ve pazarlama çalışmalarına hız vermesini amaçlayan 5 günlük eğitime, 20 sektör temsilcisi katıldı.

Özel Fethiye Egebil Anadolu Lisesinde ilk mezuniyet heyecanı

Özel Fethiye Egebil Anadolu Lisesi Fethiye Kampüsü 18 Haziran Cuma günü okulları bahçesinde düzenlediği mezuniyet töreni ile 12. Sınıf öğrencilerini mezun etti.

Eğitim Bir-Sen’den Milli Eğitim Müdürü Çay’a ziyaret

Muğla Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Önder Uçak ve yönetim kurulu üyeleri Muğla İl Milli Eğitim Müdürü görevine atanan Emre Çay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Kaya, “Yaz boyunca eğitimler devam edecek”

Milli Eğitim Bakanlığınca, ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki öğrencilerin 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonuna ilişkin karne ve başarı belgeleri E-Okul'dan erişime açıldı. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, “2020-2021 eğitim öğretim yılının 18 Haziran 2021 tarihi itibariyle biz çocuklarımızın karnelerini vermiş olacağız. Dijital ortamda karneler görülebilir duruma gelecek. Lakin karnelerimiz 2 Temmuz’dan itibaren biz basılı olarak verebileceğiz” dedi.

Okuma Yarışmasında başarılı olan öğrencilere hediyeleri törenle takdim edildi

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2.’si düzenlenen 'Ben Okuyorum Dünyam Büyüyor' kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat eşliğinde törenle takdim edildi.

Rektör Çiçek, gerçekleştirilen hizmetlerin değerlendirmesini yaptı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, yönetimde şeffaflık ve hesap verme sorumluluğundan hareketle Ocak 2020-Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen tüm çalışmaların ve kazanımların değerlendirildiği; geleceğe dönük projelerin aktarıldığı Kazanımlar, Hedefler Sunumu’nun üçüncüsünü gerçekleştirdi.

Özel öğrencilerin mezuniyet sevinci

Fethiye Akıncı Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri mezun oldu. Mezuniyet törenine Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Fethiye`de Akıncı Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Cevdet Yüksel, Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman, Öğretmenler, Öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Özel çocuklarımızın her etkinliklerinde duygulandığını dile getiren Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “Böyle özel çocuklarımızın etkinlikleri olunca emin olun aileleri kadar duygulanıyorum” dedi.

Eğitim İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Mesut Sarıoğlu’ndan açıklama

Eğitim İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Mesut Sarıoğlu, Eğitim İş Fethiye Temsilciliği binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen basın açıklamasına Eğitim İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Mesut Sarıoğlu’nun yanı sıra Fethiye Eğitim İş Temsilcisi İstem Altınçekiç, Eğitim İş İl Denetleme kurulundan Özkan Kaya, Uğurcan Küçükala, Ayhan Şen ve Eğitim İş Genel Merkez Delegesi Ergin Dirken katıldı.

Uluslararası projeyi uzaktan eğitimle sürdürüyorlar

Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesi öğrencileri pandemi döneminde uzaktan eğitimle de proje yapmaya devam ediyor. Öğrenciler, Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Seher ÖRS ile birlikte Uluslararası bir proje olan “Te@ch with Tech” projesini uzaktan eğitimle paralel olarak sürdürüyorlar. Projede yer alan öğrenciler; Proje kapsamında IT (information technology) araçlarından yaralanarak etkili ders çalışma, dijital ortamda sunum ve ödev hazırlama, dijital ortamda güvenli bilgiye ulaşma yolları, güvenli internet kullanımı ve buna benzer konularda bilgi ve deneyim kazanmanın yanı sıra 7 farklı ülkeden katılımcılarla toplantılar düzenleyip, tanışıyorlar.

Toplam 379 haber.