Eğitim

Eğitim Haberleri

Stephen Mitchell MSKÜ’ye Geliyor

Dünyanın en önemli tarihçilerinden Profesör Stephen Mitchell Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine (MSKÜ) geliyor.

Belediyeden Okuma Seferberliği Projesi başlatıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet’in 100.Yılında çocuklarda ve gençlerde okuma alışkanlığını arttırmak ve kitap sevgisini aşılamak için Okuma Seferberliği Projesi başlattı.

Belediyeden Eğitim Seferberliği

Milas Belediyesi, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı boyunca farklı dallarda devam edecek kurslarla öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine ve akademik başarılarını artırmalarına katkı sağlayacak.

Büyükşehir’in Eğitim Desteği Devam Ediyor 

Muğla Büyükşehir Belediyesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında öğrenciler için öğrencilere beslenme, kırtasiye, okul kıyafeti, çorba ikramı desteklerine devam ediyor. 

Çocuk Oyun Evi’nde ilk ders zili çaldı

Milas Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl açılan Çocuk Oyun Evi, eğitim- öğretim yılının başlamasıyla yeni öğrencilerini ağırlamaya başladı.

Fethiye Belediyesi'den Öğrencilere Kırtasiye ve Üniforma Desteği

Fethiye Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye ve üniforma desteğine devam ediyor.

Başkan Akdenizli'den Öğrencilere Kırtasiye Desteği

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasıyla Seydikemer Şehit Gürcan Akan İlkokulu’ndaki Ana Sınıfı ve 1’inci Sınıf öğrencilerine kırtasiye desteğinde bulundu. 

Seydikemer’de İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı

2023-2024 Eğitim- Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Seydikemer ilçesinde coşkuyla kutlandı. 

2023-2024 eğitim ve öğretim yılı başladı

2023-2024 eğitim öğretim yılı Muğla’da 839 okulda, 162 bin 194 öğrenci ilk ders zilinin çalması ile ders başı yaptı.

İlköğretim Haftası Açılış Programı Düzenlendi

2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber Fethiye Beşkaza Meydanı’nda İlköğretim Haftası açılış programı düzenlendi.

Mehmet Demir'in Eğitim-Öğretim Yılı Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi 28. Dönem Muğla Milletvekili Adayı ve Eski Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlangıcı nedeniyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Başkan Akdenizli'den Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının başlangıcı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Üniversite Güvenlik ve Barınma Tedbirleri Toplantısı Yapıldı

Üniversite Güvenlik ve Barınma Tedbirleri toplantısı Vali İdris Akbıyık başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Liselerde “Sınıfta Kalma” Geri Döndü

Liselerde sınıf geçme ve sınıf tekrarına ilişkin detayların yer aldığı yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Liselerde alt sınıf dâhil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.

Fethiye Belediyesi’nden öğrencilere burs imkanı

Fethiye Belediyesi her sene olduğu gibi bu sene de, 2023-2024 eğitim öğretim döneminde üniversitede öğrenim gören öğrencilere karşılıksız burs vermeyi planlıyor. Belediye tarafından üniversite öğrencilerine her ay karşılıksız olarak 500 TL verilecek.

Fethiye’de Bursluluk Sınavı Gerçekleştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik açtığı Bursluluk Sınavı tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de yapıldı.

Fethiye’de Şube Belirleme Kuraları Çekildi

Fethiye’de okul öncesi eğitim ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak olan öğrenciler için Şube Belirleme Kuraları, ilçe genelinde tüm okullarda eş zamanlı olarak, velilerin huzurunda gerçekleştirildi. 

Fethiyeli Teğmen Mustafa Çalıca’nın Gurur Günü! 

Fethiyeli Teğmen Mustafa Çalıca, Millî Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu’ndan ikincilikle mezun oldu. 

Üniversite kayıt süreci başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bugün başladı.

Toplam 378 haber.