Eğitim

Eğitim Haberleri

Fethiye’de YKS ilk oturumu başladı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ülke genelinde olduğu gibi Fethiye’de de başladı.

MSKÜ'lü Araştırmacıya Macar Liyakat Nişanı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melek Çolak, Macaristan Cumhurbaşkanı tarafından Macar Liyakat Nişanı ile ödüllendirildi.

4-C sınıfı öğrencilerinden resim sergisi

Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu 4-C sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan resimler, Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde sergilendi.

Üniversite Öğrencileri Mezuniyet Töreni İle Uğurlandılar

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin, Fethiye ilçesinde bulunan İşletme Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2022-2023 Eğitim- Öğretim Yılı mezunlarını, mezuniyet töreniyle uğurladı. 

Günde 30 Dakikada İngilizce Öğrenin

Eğitimci Kerem Taşçı, internet üzerinden İngilizce öğretimi verdiğini ve bu yönetimin öğrenciler üzerinde oldukça etkili olduğunu ifade etti. Taşçı, www.birebironline.com isimli web sitesi üzerinden  Filipinli öğretmenler yoluyla öğrencilerine günlük bireysel İngilizce ders verdiklerini ifade etti.

Yazar Kalkan, Çevre Haftası'nda Fethiye'ye Geldi

Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu Çevre Haftası kapsamında 'Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için Stem ' konulu eğitim düzenledi.

FTSO’dan Legionella Eğitimi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi ve Fethiye Çevre Sağlığı Birimi işbirliğinde gerçekleştirilen Legionella Eğitimi’nde katılımcılara, Lejyoner hastalığının nedenleri, bulaşma ve korunma yolları hakkında kapsamlı bilgiler verildi.  

“Haydi Yazalım Gari” projesini imza günü yapıldı

Fethiye’nin en eski okullarından biri olan Yunus Nadi İlköğretim Okulu’nda bu yıl 7’incisi düzenlenen “Haydi Yazalım Gari” projesinin imza günü yapıldı.

“Konuşan Kitaplar” Sosyal Sorumluluk Projesi

Bodrum’da hizmet sunan Allium Bodrum Resort & SPA çalışanları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 2022 sezonun da örnek bir sosyal sorumluluk çalışmasına imza atmışlardı. Bu sene de projeye devam ederek geleneksel hale getiriyorlar. 

‘Okulda Afete Hazır Gençler’ Projesi Gerçekleştirildi

Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Md. Yrd. Fatih KÖSE nin koordinatörlüğünü yürüttüğü “Okulda Afete Hazır Gençler Projesi” 79 öğrencimizin katılımı ile eğitimlerine başlamış ve devam etmektedir.

Erasmus programı gerçekleştirildi

Ömer Özyer Anadolu Lisesinin yürütücüsü; Polonya, İtalya, Romanya ve Litvanya’nın da ortağı olduğu 2020-1-PL01-K229-081774-6 nolu Cultural Heritage Album RAW Makers isimli Projenin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

English Time Dil Kursu’ndan, FTSO Üyelerine indirim

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine, English Time Dil Okulu’nda Almanca, İngilizce ve Rusça dil kurs ücretlerinde yüzde 30 indirim yapılacak.

Hayırsever Yalçın, Gazi Ortaokulu’na Bilgisayar Laboratuvarı kazandırdı.

Hayırsever Mehmet Yalçın, vefat eden oğlu Süleyman Yalçın adına Gazi Ortaokulu’na bir Bilgisayar Laboratuvarı kazandırdı.

Devletimiz arıcımızın yanında

Arıcılığın Başkenti Muğla’da Muğla Valiliği himayesinde başlatılan Muğla Apiterapik Arıcılık Ürünleri Ar-Ge İnovasyon ve İşleme Merkezi projesi kapsamında verilen nitelikli Arı ürünlerinin üretilmesi ve lider arıcılık eğitimlerinde başarılı olanlara sertifikaları Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından verildi.

Bitki sağlığı eğitimi verildi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde toplantı düzenlendi. İl ve İlçe Müdürlüğü yönetim kadrosu ile ilgili teknik personel ile bitki koruma ürünleri bayilerinin katılımıyla Pestisit kullanımına dikkat çekildi.

Yatağan Müftülüğü’nden ramazan ayında öğrencilere eğitim desteği

Yatağan İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Yatağan Şubesi iş birliğinde Ramazan Ayında ortaokul ve lise öğrencilerine eğitim yardımında bulunuldu.

Mavi Yeşil Okullar Projesi Fethiye Satranç Turnuvası Sonuçlandı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen 'Mavi Yeşil Okullar Projesi' etkinlikleri çerçevesinde, 'Bu Sefer Hamleni Doğa İçin Yap!' sloganı ile Fethiye Hüseyin Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu'nda satranç turnuvası düzenlendi.

YDS pazar günü yapılacak

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2023-YDS/1), 9 Nisan Pazar günü 133 bin 91 adayın katılımıyla gerçekleştirilecek.

YÖK: BAHAR DÖNEMİNİN AÇILIŞI İKİNCİ BİR DUYURUYA KADAR ERTELENDİ

Yüksek Öğretim Kurumu, bahar döneminin açılışı ikinci bir duyuruya kadar ertelendiğini duyurdu.

Toplam 378 haber.