Eğitim

Eğitim Haberleri

Kaya, mezun olan öğrencilere diplomalarını verdi

Milli Eğitim İlçe Müdürü Faruk Kaya ve Şube Müdürü Erdinç Kaya 2021-1. dönem Açık Öğretim Lisesi’nden mezun olan öğrencilere diplomalarını ve hediyelerini verdi.

Kaya, yarıyıl tatili nedeniyle bir mesaj yayınladı

2021-2022 Eğitim Öğretim yıl tatili nedeniyle Fethiye Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, bir mesaj yayınladı. 

GEKA & Belediye işbirliği ile eğitim verildi

Fethiye Belediyesi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) işbirliğinde gerçekleşen GIS Tabanlı İmar ve Altyapı Projeleri üretilmesine yönelik teknik eğitim çalışmaları sona erdi.  Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Fethiye Belediyesi’nin ilgili tüm personelinin katılım sağladığı teknik destek programında,  harita ve imar projeleri, yol projeleri ve 3 boyutlu projelendirme eğitimleri verildi.

Beyza’dan büyük başarı

Fethiye Kaymakam Mustafa Karslıoğlu Ortaokulu 7.sınıf öğrencilerinden Beyza Nur DEMİR Dünyanın en zor ve en prestijli matematik yarışmalarından biri olan Kanada merkezli ULUSLARARASI Caribou Matematik Yarışması’nda Dünya birincisi oldu.

Toplumsal olaylara müdahale eğitimi

Fethiye ve Seydikemer İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde “Toplumsal Olaylara Müdahale Eğitimi” verildi. 

Fethiye Belediyesi bağlama kursu devam ediyor

Fethiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen enstrüman kurslarına 7’den 77’ye her yaş grubundan Fethiyeliler büyük ilgi gösteriyor. Bu kapsamda FBKM’de Sanatçı ve Eğitmen Adem Kazan tarafından devam eden bağlama kursunda eğitimler başladı.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde proje şenliği

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi’nde Deneyap Türkiye Projesi İleri Robotik aşaması sona erdi.

Ege Türkiye 1.’si oldu

Milas Bilim Merkezi Öğrencisi Ege Keskin Uluslararası Kanguru Matematik yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

E-twinning proje sergisi yapıldı

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 66 öğretmenin yer aldığı e-twinning projesi kapsamında okullarda öğrencilerin yaptığı projeler Fethiye Beşkaza Meydanı’nda sergilendi.Düzenlenen sergiyi Fethiye kaymakamı Eyüp Fırat’ta ziyaret etti.Sergi sonrasında Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde proje ödülleri sahiplerini buldu.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma Eğitimleri Başladı

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce 2021 Yılı birinci dönem Çevre Koruma Konulu Eğitimler Esenköy ve Bozyer İlköğretim Okulu'nda 111 öğrenci ve 4 öğretmene çevre koruma eğitimi verilerek başladı. Pandemi tedbirleri nedeniyle ara verilen eğitimlere 2021-2022 eğitim öğretim yılı boyunca devam edilmesi hedeflenmektedir.

Anadolu Vakfı öğretmenlerin hayatına değer katıyor

Anadolu Vakfı’nın, öğretmenlerin değişen koşullar karşısında bilgi, beceri ve yetkinliklerini arttırmayı amaçlayan “Değerli Öğretmenim Programı”, Kasım ayı eğitimleri ile devam ediyor. Tüm Türkiye’ye açık olan projede Kasım programı kapsamında 22 Kasım “Eğitimde Yaratıcılık ve Oyun Tasarımı”, 24 Kasım’da “Zihin Haritası Teknikleri” ve 25 Kasım’da “Kuşağını Anlamak ve Yönetmek” eğitimleriyle Muğlalı eğitimcilerle buluşacak.

Çameli’nde keman ve piyano kursu

Çameli Belediyesi ve Çameli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile 10 yaş ve üzeri çocuklara ve yetişkinlere keman ve piyano kursları açıldı.

Düzce depreminin yıl dönümünde afet farkındalık eğitimi verildi

Fethiye Belediyesi, Fethiye Kent Konseyi ve Fethiye Mag Amesar (Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi) işbirliği ile AFAD adına ‘’Birey ve Aileler için Afet Farkındalık Eğitimi’’ verildi. Mahalle Afet Gönüllüleri içindeki Afet Farkındalık Eğitmenleri, Ercan Kolcu, Nilüfer Kolcu, Servet Kara, Yıldırım Mutlu ve Fethiye Belediyesi Jeoloji Yüksek Mühendisi M. Serhat Karagöz tarafından Düzce depreminin yıl dönümü ve 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık günü olması münasebetiyle afet farkındalık eğitimi verildi.

Kaya, "Eğitime 1 hafta ara veriyoruz"

Okullar ara tatile giriyor. Tatil öncesinde öğrencilere ve velilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya bir mesaj yayımladı.

AKUT’tan engellilere deprem eğitimi

AKUT, Fethiye Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından engelli bireylere yönelik deprem afeti öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapmaları gerektiğiyle ilgili eğitim verildi.

Akut Planlı Bölgesel Eğitimi Fethiye’de

AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin planlı bölgesel eğitimleri kapsamında AKUT Fethiye ekibi ev sahipliğinde 5 ile 7 Ekim 2021 tarihleri arasında navigasyon eğitimi gerçekleştirildi.

Fethiye Belediyesi'nden ücretsiz modern okçuluk kursları

Fethiye Belediyesi tarafından gençler için ücretsiz “modern okçuluk kursları” başlatıldı. Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun sertifikalı antrenörlerinden Kartal Cenk Taş tarafından verilecek kurslara katılım ücretsiz olacak.

Fethiye’de üniversite öğrencileri siberay projesi hakkında bilgilendirildi

Muğla Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube, Terörle Mücadele ve SİBER Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fethiye'de üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek, SİBERAY Projesi ve çeşitli suçlar konusunda bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor.

AKUT Fethiye hız kesmeden eğitimlere devam ediyor

AKUT Fethiye ekibi olası depreme hazırlık amaçlı eğitimlerine devam ediyor. Fethiye Belediyesi Meclisi toplantı salonunda teorik olarak başlayan ardından Salıpazarı meydanında sapancı eğitiminin uygulamalı eğitimi ile son buldu. Eğitime Bodrum Akut, Marmaris Akut ve Fethiye Akut olarak 3 ekipten 13 kişi katılım sağladı.

Toplam 378 haber.