Ekonomi

Ekonomi Haberleri

“Zor şartlarda mücadele veriliyor”

Muğla Borsa ve Oda başkanlarından yapılan ortak açıklamada, 2019 yılından bu yana ekonomik sorun yaşayan üye işletmelerin ve esnafın, ticari kredi faizlerinin yüksekliği nedeniyle finansmana erişim sıkıntısı yaşadığına dikkat çekildi. 

Sadet Kansız “Hayvancılığa sahip çıkın”

Gelecek partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız Türkiye’de tarım ve hayvancılık ile uğraşan çiftçilerin zor durumda olduğunu ifade ederek “Hayvancılık yapan çiftçilerimize sahip çıkın yoksa içecek süt ,yiyecek et bulamayacağız” dedi.

Üretici odun bulamıyor

Fethiye ve çevresinde yaklaşık 1 haftadan bu yana devam eden don olayları ile beraber seracılık yapan çiftçiler seralarında ürünlerinin soğuğa maruz kalmaması için soba yakmak zorunda kalıyorlar.Soğukların meteorolojiden alınan tahminlere göre yaklaşık bir hafta daha devam edecek olmasından dolayı serada yakacak odun sorunu yaşanmaya başlandı.

Restoranların zam çıkmazı

Yaklaşık 2 yıldan bu yana devam eden koronavirüs salgınından en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen restoran sektörü ardı ardına gelen zamlardan sonra ne yapacağını şaşırdı. Yağdan elektriğe, etten tavuğa kadar her ürüne gelen zamların ardından vatandaşın alım gücünün zayıflaması restoranların müşteri kaybetmesine yol açtı.

Muğla genç işe yerleştirmede Türkiye üçüncüsü

İstihdam sağlamaya yönelik faaliyetlerin görüşüldüğü ve yapılan çalışmaların değerlendirildiği 2022 yılı birinci İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Ermaş Mermer Ula fabrikasında Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında yapıldı.

FTSO’da ‘Akaryakıt İşletmecileri İstişare' toplantısı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) düzenlenen ‘Akaryakıt İşletmecileri İstişare Toplantısı’nda akaryakıt istasyonu işletmecilerinin sorun ve çözüm önerileri kayıt altına alındı. Yaygın görüşün aksine akaryakıt fiyatları yükseldikçe işletmelerin kazanç oranının düştüğünü belirten akaryakıt istasyonu işletmecileri, zor durumda olduklarını belirterek destek istedi. 

En hesaplısı tavuk

Gıda ürünlerine arka arkaya gelen zamlardan sonra bile vatandaşların protein ihtiyaçlarına cevap verebilecek en uygun gıda tavuk oldu.

Akaryakıt fiyatları durdurulamıyor

Akaryakıt fiyatlarında zam yağmuru hız kesmeden devam ediyor. Dün gece yarısı motorine gelen 52 kuruşluk zammın ardından bugün de benzine 42 kuruşluk zam geliyor. Zam 20 Ocak 2022 tarihi itibariyle geçerli olacak. Gelen zammın ardından Fethiye’de motorin 14.51TL’ye satılırken, zamsız fiyatı ile benzin 13.80TL’ ye satılıyor.

Vali Orhan Tavlı, Ziraat Odası Başkanları ile bir araya geldi

Muğla Valisi Orhan Tavlı, ilimizin tarımsal potansiyeli, ilçelerdeki tarımsal faaliyetlerin genel durumu ile üreticilerin talep ve beklentilerini değerlendirmek üzere Ziraat Odası Başkanları ile toplantıda bir araya geldi.

Zeytin üreticisine bahçede eğitim

Kaliteli ve ilaçsız zeytin üretiminin sağlanması amacı ile yürütülen zeytin entegre projesi çerçevesinde Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitki Sağlığı Personeli üreticileri bahçelerinde ziyaret ederek yapmaları gereken uygulamalar konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Fethiye’den Hollanda’ya alabalık ihracatı

Fethiye’de 2022 yılının ilk ihracatı Alabalık oldu. Yanıklar’da bulunan alabalık çiftliğinden 23 ton fileto alabalık Hollanda’ya ihraç edildi.

Topraksız ürettiği çileği ihraç ediyor

Fethiye Yanıklar Mahallesi’nde topraksız tarın uygulaması ile çilek yetiştiriciliği yapan Koray Türkan’ı Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şaban Sarıkaya ve Ziraat Mühendisi İlkay Alkaya üretim alanında ziyaret etti.Ziyaret esnasında Koray Türkan topraksız tarım uygulaması ile çilek yetiştiriciliğini nasıl yaptığını anlattı.

Pazar ateş pahası

Doların yükselmesinin ardından elektrik , doğalgaz gibi her türlü ürüne arka arkaya gelen zamlardan sonra vatandaşın ucuz gıda almak için umudu olan pazarlarda cep yakıyor.

Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 8,8 arttı

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2021 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,8 arttı. Ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayında 12 milyon 754 bin 93 kişi iken, 2021 yılı Kasım ayında 13 milyon 880 bin 830 kişi oldu.

2021 yılında 1 milyon 491 bin 856 konut satıldı

Konut satışları 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 0,5 azalışla 1 milyon 491 bin 856 olarak gerçekleşti. Konut satışlarında İstanbul 276 bin 223 konut satışı ve yüzde 18,5 ile en yüksek paya sahip oldu. İstanbul'u 144 bin 104 konut satışı ve %9,7 pay ile Ankara, 86 bin 722 konut satışı ve yüzde 5,8 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 267 konut ile Hakkari, 377 konut ile Ardahan ve 871 konut ile Bayburt oldu.

Küçük aile işletmelerine tarımsal destek

Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü Küçük Aile İşletmelerine Tarımsal destek için son başvuru tarihinin 15 Ocak 2022 olduğunu duyurdu.

Dolar Zararına Sattırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası ekonomi ile ilgili yaptığı açıklamalardan sonra dolar, Euro ve altında sert düşüşler yaşandı. AppleTürkiye kurun düşmesiyle birlikte fiyatlarda indirim yaptı.

Dolar Güne Düşüşle Başladı

Dün günü 12,20'den seviyelerinden tamamlayan dolar, yeni güne 70 kuruş düşerek başladı. Dolar 11,50 seviyelerinden işlem görüyor.

Üretici Ve Tüketici Fiyatların Düşmesini İstiyor

Kurdaki düşüşten sonra gözler zincir marketlere çevrildi. Üretici de tüketici de dolardaki yüzde 30-40’lık düşüşe paralel, ayçiçek yağı, un, makarna, süt, yumurta, başta olmak üzere fiyatlarda düşüş bekliyor.

Toplam 494 haber.