Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Akaryakıtta zamsız gün

Dolar’ın tarihi yükselişin ardından önceki gün benzine 1 lira 2 kuruş, motorine 1 lira 6 kuruş, otogaza 65 kuruş gelen tarihi zamdan sonra bu gece içinde benzine 46 kuruş, motorine ise 45 kuruş, LPG’ye 25 kuruş zam beklentisi vardı. Ancak EPDK'dan "Bugün akaryakıt fiyatlarında herhangi bir artış söz konusu değil" açıklaması geldi.

Piyasa alt üst

Döviz ve Altının yükselişi durdurulamıyor.Dolar 12.48TL,Euro 14.04 seviyesinden çeyrek altın 1.162TL’den işlem görüyor.

Ümitler 2.El Pazarı’nda

Fethiye Foça Mahallesi Çalış Mevkii’nde her hafta kurulan 2.el pazarında stant açan vatandaşlar evlerinde kullanmadıkları ve işlerine yaramayan eşyaları satıp ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar.

200 gram ekmek gayriresmi 2.5 tl

Fethiye’de 200 gram ekmek 2.5 TL’den satılmaya başladı. Edinilen bilgiye göre normal ekmek için belirlenen 240 gram ekmek 2TL fiyatında resmi olarak bir değişiklik olmamasına rağmen Fethiye,Seydikemer ve Dalaman’da ekmek 2.5 TL’ye satılıyor.

İstasyonlarda zam kuyruğu

Bu gece yarısından itibaren benzine 52 kuruş motorine 50 kuruş zam geleceğini öğrenen vatandaşlar benzin istasyonlarına koştu.

Benzin ve motorine kur zammı!

Açıklanan faiz kararının ardından yükselen dolar nedeni ile benzine ve motorine yeni zamlar geliyor.

Önder “Faiz yükselmezse ,dolar düşmez”

Ekonomist Yunus Önder Merkez Bankasının aldığı faiz indirimi kararını yorumladı.Önder faizin 15 puana indirilmesinin doları tetiklediğini ifade etti.

Altını almak mı, bozdurmak mı mantıklı?

Altının hızlı yükselişiyle birlikte vatandaşlar kuyumculara akın ediyor. Dolar kurundaki yükselişle birlikte altın fiyatları her geçen gün rekor tazelerken, bozdurma talebinin de arttığı öğrenildi.

Orient Otel Satılıyor

Çalış Mahallesi’nde Fethiye’nin eski otellerinden biri olan Orient Otel kalkınma Bankası tarafından ihaleye çıkarıldı. Orient Otel Kalkınma Bankası Genel Müdürlük Binası’nda 22 Kasım tarihinde saat 10.30 yapılacak ihale ile alıcı bulması halinde satılacak.

Başkan Karayiğit, “Çiftçi ne yapsın?”

Fethiye ve çevresinde örtü altı ve açık alanlarda üretim yapan çiftçiler fiyatların düşüklüğünden dert yanıyor. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit çiftçilerin çok zor dönemlerden geçtiğini belirterek, ürettikleri ürünlerin maliyetin altına satıldığını ve hiçbir kazanç elde edemediklerini ifade etti.

Balıkçılar zor durumda

Fethiye Balık Hali’nde balıkçılık yapan esnaflar zincir marketlerin balık satmalarından dolayı işlerinin kötü olduğunu belirterek zor durumda olduklarını ifade ettiler.

Tezcan," çiftçi zor durumda "

Cumhuriyet Halk Partisi Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan Ortaca Sebze Hali’ni ziyaret etti.Tezcan yaptığı açıklamada çiftçiye ve ihracatçıya yeterli desteğin verilmediğini söyledi. CHP Ortaca İlçe başkanı Evran Tezcan Ortaca sebze halini ziyaret ederek çiftçilerin ve tüccarın sorunlarını dinledi.Tezcan “AKP iktidarının yanlış adımları çiftçimizi ve ihracatçımızı içinden çıkılamayacak hale sokmuştur”

Otogaza (LPG) 13 günde ikinci zam!

En son 2 Kasım'da 49 kuruş zamlanan LPG'ye bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 25 kuruş daha zam geliyor.

1 Dolar 10 TL, gram altın 600 TL

Türk Lirası karşısında yükselişini hızlandıran dolar, 10 lirayı ilk kez geçti. Gram altın ise 600 lirayı görmesiyle tüm zamanların rekorunu kırdı.

Hem organik,hem de ucuz

Mayıs Ayı’ndan bu yana Fethiye Muğla Makası’nda müşterilerine hizmet veren Tarım Kredi Kooperatifi Marketi uygun fiyatları ile dikkat çekiyor

Elektrik faturalarına %3,2 indirim

Son kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan elektrik faturalarına yansıtılan %2 oranında TRT payının ve 0,7 oranında enerji fonu kesintisinin kaldırılacağına yönelik açıklama yaptı. Vatandaşın ödediği elektrik faturalarına %2.7 indirim anlamına geliyor.Bu orana KDV’de ilave edilince vatandaş elektrik faturalarını %3.2 daha az ödeyecek.

Alanda dertli satanda

Vatandaşlar ve Pazar esnafı pazarlarda ürünlerin pahalı olmasından şikayetçi. Vatandaş ürünlerin pahalı olmasından dolayı alışveriş yapmakta zorlandıklarını ifade ederken, pazarcı esnafı da üretim maliyetlerinin yüksek maliyetli olmasından dolayı pahalı olan sebze meyvelerini satamadıklarından dert yanıyorlar.

Fethiye ve Seydikemer’de çam balı yok

Tüm ülkede arıcılar, kuraklıktan dolayı verimin düşmesinden yakınırken Fethiye ve Seydikemer bölgesinde durum değişmiyor. Türkiye'nin çam balı üretiminin yaklaşık yüzde 40’nın yapıldığı Fethiye ve Seydikemer’de bu sezon da bal çıkmadı.

Otogaza (LPG) tekrar zam geliyor

Otogaz fiyatlarına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 48 kuruş zam bekleniyor.

Toplam 489 haber.