Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Altın fiyatlarında son durum!

Altın fiyatları 6 Aralık Pazar günü ekonomi gündemini takip edenler ve yatırımcılar tarafından emrak edilip araştırılıyor. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle kuyumcular kapalı. Ayrıca piyasalar da kapalı olduğu için işlemler 7 Aralık itibariyle yapılacak. Altın almak isteyenlerin gözü ise gram ve çeyrek altın fiyatlarında.

‘Fethiye Seydikemer Sosyo Ekonomik Raporu’ bölgemizin yatırım ortamına ışık tutuyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından hazırlanan ‘2019 Fethiye Seydikemer Sosyo Ekonomik Raporu’ bölgemizin ticari hayatına ilişkin bilgi ve istatistikleri analiz ederek yatırım ortamı hakkında detaylı bilgiler sunuyor.

Bir kilosu 50bin Lira

Muğla’nın bitkisel zenginliğine safran da eklendi. Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Seydikemer’de safran hasadına katıldı

Bodrum'da Şezlong ve Otoparklara Yeni Fiyat

Bodrum halk plajında şezlong ve otopark fiyatları değişti.

Mor hasat başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Menteşe ilçesi Yerkesik Yeniköy Mahallesi’nde 5 dönümüne dikilen, lavanta bahçesinde hasat başladı.

Şahin’den Sahte ‘Çin’ Propolisi Uyarısı

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, piyasada çok sayıda sahte Çin propolisi bulunduğunu belirterek bu ürünlere karşı vatandaşları uyardı

Muğla’da Araç Sayısı Nüfusun Yarısını Geçti

Türkiye İstatistik Kurumu 2020 yılı Haziran ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre, Muğla’da toplam araç sayısı bir önceki yıla göre 14 590 artarak 515 bin 231’e ulaştı.

Sakin Kent’te Bayram Doluluğu Yüzde 100’e Ulaştı

Yerli turistin en gözde tatil merkezi haline gelen Muğla’da ‘Sakin Kent’ Akyaka’daki otellerde Kurban Bayramı doluluk oranı yüzde 100’lere ulaştı.

Bir Esnafın Haklı İsyanı !

FERDİ YAVUZ- Koronavirüs tedbirleri kapsamında eğlence mekânları, barlar ve nargile kafeler 15 Mart’ta kapatılmıştı. 1 Haziran'da normalleşmeye geçilmesiyle kapalı olan birçok işyeri tekrar açıldı. Ancak nargile kafe, bar, birahane ve eğlence mekânları açılmadı. İşletme sahipleri haklı olarak isyan ediyorlar. Ruhsat farkından dolayı mağdur olan ve 5 aydır iş yerleri kilitli olan esnaflar son noktaya geldi. Peki, eğlence mekanları ne zaman açılacak?

Turizmciler Bayramdan Umutlu

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden, yıllık 3 milyon yabancı, 4 milyon yerli turisti ağırlayan Muğla’da turizmciler, Kurban Bayramı'nda doluluk beklentisi yüzde 50-60 arasında. Tesisleri Temmuz ayı başında açan turizmciler, en azından personel giderlerini karşılama açısından Kurban Bayramı’nın bir şans olduğunu açıkladılar.

İYİ Parti Grup Toplantısında Turizmcilerin Sorunları Konuşuldu

FERDİ YAVUZ- TBMM İYİ parti grup toplantısında turizmcilerin sorunları konuşuldu. Fethiye’den turizmci ve STK Başkanı Mete Ay, turizm sektörünün sorunlarını İYİ parti grup toplantısında dile getirdi.

Sağlık Sen'den 'Döner Sermaye' Tepkisi 

FERDİ YAVUZ- Sağlık – Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek, tüm sağlık çalışanlarının ortak sorunu olan döner sermaye sistemi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

BİK ve PTT’den Gazetelere İndirimli Gönderi İmkânı

Basın İlan Kurumu ile PTT arasında imzalanan sözleşmeyle, daha önceki yıllarda olduğu gibi resmi ilan yayınıyla alakalı gazeteler, Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüklerine, gazete nüshaları da dâhil her türlü evrakı indirimli gönderebilecek

Noterlere İndirimli Elektrik  

Türkiye'nin önde gelen enerji sektörü oyuncularından Aydem Enerji kuruluşu olan Aydem ve Gediz Elektrik Perakende ile Türkiye Noterler Birliği (TNB) yurt çapında 2061 adet noteri kapsayan bir iş birliğine imza attı. Bu iş birliği uyarınca birlik binaları ve 2061 adet noterlik dairesi fiyat artışlarından etkilenmeden 12 ay sabit birim bedelli ve indirimli elektrik kullanma hakkına kavuştu.

Koronavirüs Otellerdeki Yiyecek İçecek İsrafını Önledi

Korona virüs (Covid-19) salgının nedeniyle 5 yıldızlı tam pansiyon otellerdeki açık büfelerde israf sıfıra düştü. Alınan önlemler kapsamından aşçılar tarafından turistlere verilen yemekler israfın önüne geçti.

Bodrum-Datça Feribot Seferleri Arttırıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum-Datça arası feribot seferlerini arttırdı.

En Büyük 500 Sanayici Şirketin 88'i Egeli İhracatçılardan Oluştu

İstanbul Sanayi Odası, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırmasını açıkladı. İlk 500 Sanayi Kuruluşu Listesi’nde, Egeli ihracatçılar 88 firma ile temsil edildi.

Muğla’da Konut Satışları Yüzde 185,5 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2020 Haziran ayı konut satış rakamları açıklanırken, Muğla’da bir önceki yılın aynı dönemine göre konut satışlarında yüzde 185,5 artış yaşandı.

BUZAĞI DESTEKLERİ ASKIDA

2019 yılı buzağı desteklemesi 10 Temmuz’da askıya çıkarıldı.

Toplam 494 haber.