Ekonomi

Ekonomi Haberleri

İnternet Kafeler ve Elektronik Oyun Yerleri 1 Temmuz'da Açılıyor

İçişleri Bakanlığının genelgesine göre, internet kafeler ve elektronik oyun yerleri, COVID-19 tedbirlerinin alınması şartıyla 1 Temmuz'da faaliyetlerine başlayabilecek.

Aydem ve Gediz Elektrik Perakende'den Taksit İmkanı

Muğla, Denizli ve Aydın’da hizmet veren Aydem Elektrik Perakende ve İzmir, Manisa’da hizmet veren Gediz Elektrik Perakende, pandemi döneminde elektrik faturalarını ödeyemeyen müşterileri için kredi kartına 9 aya varan taksitle fatura ödeme imkanı sunuyor.

Alternatif Turizmin Canlandırılması Hedefleniyor 

Muğla İnfo Gezi programı kapsamında kentin tarihi ve kültürel değerleri acente temsilcilerine tanıtılarak, kültür ve gastronomi turizminin canlandırılması hedefleniyor.  

Soğancı Süt ve Besi Çiftliği Kurban Satışlarına Başladı

Menteşe’de faaliyet gösteren Soğancı Süt ve Besi Çiftliği, Kurban Bayramı’nda Muğla halkının hizmetinde.

Karakuş “Tam 100 Gün Oldu, 1 Lira Gelir Yok”

FERDİ YAVUZ- Muğla’da bar işletmeciliği yapan Ahmet Karakuş, korona virüs salgınına yönelik tedbirler kapsamında 15 Mart’ta kapanan bar, birahane ve eğlence mekânlarının tedbir alınarak açılması için basın açıklaması yaptı. 

Otobüslerde İkram ve Yiyeceklere Düzenleme Geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, şehirlerarası otobüs taşımacılığı için alınan yeni kararları açıkladı. Otobüslerde sıcak ikram verilmeyecek, ikramlar ambalajlı olacak, yetki belgelerine ücretsiz 6 ay ek süre verilecek.

Muğla'da Büfe ve Marketler Eski Saatlerine Geri Döndü

Bakkal, ruhsatındaki tanımlanmasına bakılmaksızın bakkal niteliğinde/büyüklüğünde marketler (zincir market ve birden fazla şubesi olan marketler hariç) ve büfelerin açılış ve kapanış saatlerinin pandemi süreci öncesindeki haliyle devam edecek.

BMW'lerin test sürüşü Muğla'da gerçekleşti

CEM KAYTAN- BMW S 1000 XR ve BMW F 900 XR motorlarının test sürüşleri Muğla'nın Marmaris ve Datça yollarında gerçekleşti.

Muğla Beyaz Mermeri Tescillendi

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın yöresel ürünlerin markalaşmasına yönelik başlattığı çalışmalar kapsamında, Muğla Beyaz Mermeri coğrafi işaret alarak tescillendi. Muğla Beyaz Mermerinin tescillenmesi ile Muğla’nın coğrafi işaretli ürün sayısı 12 oldu.

Muğla 100 Seyahat Acentesine Ev Sahipliği Yapacak

Muğla Tanıtım Platformu öncülüğünde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği yürütücülüğünde,  Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) destekleriyle, 100 seyahat acentesi Muğla’ya gelecek.

Muğla Büyükşehirden Üreticilere Süt Tankı Desteği

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve hayvancılığı destekleme projelerinden süt tankı desteği Kavaklıdereli üreticilerin yüzünü güldürdü.

Büyükşehir’den Üreticiye 32 Bin 500 Adet Aromatik Bitki Fidanı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Aromatik Bitkiler çiftliğinde ürettiği 22 bin lavanta ve 7 bin 500 adet adaçayı, kekik ve biberiye fidanını üreticilere dağıttı.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Şahin, Avokado Üretmek İçin Toprağa Yöneldi

Turhan Şahin, ‘Sakin Kent’ Akyaka’da 100 dönüm araziye bölgenin en büyük Avokado çiftliğini kurarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üretim çağrısına büyük önem verdiğini söyledi.

Göktepe Sulaması İnşaatı Çalışmaları Sürüyor

DSİ tarafından Menteşe’nin Göktepe Mahallesinde devam eden sulama inşaatı çalışmalarının yüzde 17’lik bölümü tamamlanırken, 3 bin 680 dekar zira arazi sulaması yapılacak.

Yüzen Saraylar İçin Kaynak Töreni Düzenlendi

Bodrum’a 20 milyon Euro kazandıracak olan 2 adet lüks yatın yapımı törenle başladı. Bodrum ekonomisinin can damarlarından biri olan yat imalat sektörüne haraket getirecek yatların ilk kaynağı törenle yapıldı.

GEKA’dan Seydikemer, Fethiye Ve Menteşe’ye Destek

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın Covid 19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında hayata geçirilecek, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından koordine edilecek olan “Covid 19 Güvenlik Bandı ile Ürünler Sofranızda” projesi için kurumlar arası işbirliği protokolü imzalandı.

Muğla Büyükşehir’in Çiftçilere Desteği Sürüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve hayvancılığı desteklemek için ‘Ot yem tarladan, et-süt Muğla’dan’ sloganı ile başlattığı yem bitkisi tohumu desteğinde çiftçiler hasat dönemine girdi.

Avokado Fidanları Toprakla Buluştu

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmalar sonucunda 51 dekarllık arazide 1080 adet avokado fidanı toprakla buluştu.

Menteşe Belediyesi İle GEKA Arasında İmzalar Atıldı

Menteşe Belediyesi’nin GEKA’ya ( Güney Ege Kalkınma Ajansı) sunduğu “Pandemi Süresince Tarımsal Üretimin Yerel Tohumla Desteklenmesi” projesi imzası, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan arasında atıldı.

Toplam 494 haber.