Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Döviz Fiyatları Haftaya Artışla Başladı

Dolar 26,0390 liradan, Euro ise 28,3920 liradan haftaya başladı.

Dolar 26 Liradan İşlem Görüyor

'Dolar bugün kaç TL?' sorusu hafta boyunca yükseliş gösteren kur sonrası vatandaşların sorduğu sorular arasında yer aldı.

Yaz Sezonu Başladı Motor Satışlarında Rekor Artış 

Fethiye'nin önde gelen motosiklet satış ve servis firması Motomix Fethiye, sezona merhaba kampanyası düzenledi.

CHP'li Demir: Ekonomi Şahlanıyor Dediler Gerçeklerle Yüzleştiler!

Cumhuriyet Halk Partili Siyasetçi Mehmet Demir,  Türkiye'nin geçtiğimiz yıllara nazaran ekonomik olarak geldiği duruma ilişkin değerlendirmede bulundu. CHP'li Demir:" Her şeyi özelleştirdiler, kendimize dair hiçbir şey kalmadı. Biz bu politikaya geriye gitmeye mahkumuz." dedi.

Ekonomi toplantısı yapıldı

2023 yılının 1. ekonomi toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı. 

Beyaz peynir fiyatları uçtu

Yükselen enflasyon, Fethiye'de gıda fiyatlarında etkisini göstermeye devam ediyor. Son zamanlarda süte gelen zamlar, süt ürünlerinde de fiyat artışını sürdürüyor. Peynir fiyatları cep yakmaya başladı.

Üretici Pazarı’nda Rekor Meyve’de

Cuma günleri Fethiye’de kurulan Üretici Pazarı’nda rekor fiyatlar meyveden geldi. Eriğin kilosu 50 lira, kirazın kilosu 40 lira ve kayısının kilosunun 40 lira olması vatandaşı düşündürüyor.

TMO buğday satışını durdurdu Ekmek 10 lira mı oluyor?

TMO, ekmek fiyatlarını kontrol altında tutabilmek için un fabrikalarına sürdürdüğü sübvansiyonlu buğday satışını bu aydan itibaren durdurdu, Fethiye’de ekmeğe zam kapıda.

1 Gram Altın Ne Kadar?

Gram altın fiyatında yükseliş devam ediyor. 1 gram altın 1.464 TL seviyesinden işlem görüyor.

Buğday ve Arpa fiyatları ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından merakla beklenen buğday ve arpa fiyatlarını açıkladı.

Dolar yeni haftaya rekorla başladı

Dolar kuru, haftanın ilk iş gününe 21 lira seviyesini geçerek rekorla başladı. Geçen haftayı 20,92 liradan tamamlayan dolar kuru, 21,17 seviyesinden işlem görüyor.

Önce Rakı Şimdi De Şarap ve Vodka Gruplarına Zam Geldi

Geçtiğimiz günlerde bir rakı grubuna zam gelmesinin ardından bugün de bazı votka ve şaraplara zam geldi.

Balık fiyatları cep yakıyor

Uzmanlar özellikle mevsiminde tüketilen balığın, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için son derece gerekli olan ve aynı zamanda protein kaynağı bir besin olduğunu ifade ediyor.

“Tohum Bizden, Hasat Sizden” desteği

Milas Belediyesi, üretim yapan küçük aile işletmelerini desteklemek için P Hibeli Mısır Tohumu desteğinde bulunacak. 2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) veya Milas Ziraat Odası kayıt belgesi, hayvan varlık listesi ve kimlik fotokopisi ile şahsen yapılacak başvurular sonucunda desteklemede bulunulacak.

TRAKYA'DA SON YAĞIŞLAR ÜRETİCİLERİN UMUDU OLDU

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da ekim döneminde yaşanan aşırı kuraklık sebebiyle gelişiminde riskle karşı karşıya kalan buğdaylar, son yağışlarla üreticinin umudu oldu.

PAZARDA 5 MARKETTE 10 LİRA

Sofraların eksik olmayan ürünlerinden biri olan domates, pazarda 5 liradan tezgâhtaki yerini alıyor. Marketlerde ise durum biraz daha farklı. Halk pazarında 5 lira olan ürün süper marketlerde 10 liradan satılıyor.

DOLAR, EURO VE ALTIN HAFTAYA YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Dolar, Euro ve Altın haftaya yükselişle başladı. Dolar 18 lira 25 kuruş, Euro 18 lira 50 kuruş Gram Altın ise 1013 lira seviyelerinden işlem görüyor.

ALTINDA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

Altının gram fiyatı, güne yatay seyirle başlamasının ardından 1.008 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.602 lira, cumhuriyet altını da 6.735 liradan satılıyor.

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI!

Tüketici fiyat endeksi 2022 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,46, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 47,85, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 80,21 olarak gerçekleşti.

Toplam 489 haber.