Genel

Genel Haberleri

CHP'Lİ DEMİR: TÜİK AKP'NİN UŞAĞI OLMUŞ!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, TÜİK'in Mart ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından eleştiride bulundu. TÜİK'in AKP'ye göre verileri açıkladığını belirten Başkan Demir, " Ne kadar gizlenirse gizlensin halk tüm gerçekleri görüyor" dedi.

FARKLI BÖLGELERDEN ÖĞRETMENLERE TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİMLER

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından (MSKÜ), "Öğrenmede Evrensel Tasarım: Öğretim Stratejilerine Teknolojinin Entegre Edilmesi" projesi kapsamında, 20 farklı şehrinden gelen öğretmenlere ders materyalleri hazırlama konusunda teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

ATIĞI GETİR, KENT KARTINI YÜKLE

Menteşe Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında atık getiren öğrencilerin kent kartlarına yükleme yapılıyor. Uygulama ile geri dönüşüm, öğrencilerde görünür ve anlamlı bir hale getirilirken, seyahatlerine de katkı sağlanıyor.

GENÇ İZCİLER YETİŞİYOR

Fethiye Yaşam Paylaşım İzcilik Ve Rekreasyon Derneği ve FETAV kapsamında izciliğin yayılması adına toplantı düzenlendi.

NE KADAR ÇOK SATIŞ O KADAR ÇOK MAMA

Fethiye'de uzun yıllardan bu yana Salı Pazarı’nın kapalı alanında kurulan ikinci el pazarında giysiden süs eşyasına, el işi ürünlerden plaklara kadar birçok ürünü bulabilmek mümkün. Burada satış yapan vatandaşlardan bazıları kendilerine ek gelir sağlarken bazıları da sokak hayvanlarına yardım ediyor.

MENTEŞE BELEDİYESİ İFTAR SOFRASINA YOĞUN İLGİ

Menteşe Belediyesi Mübarek Ramazan Ayı nedeniyle Perşembe pazarında iftar sofrasını kurdu. Hayırsever vatandaşların katkılarıyla belediye aşevinde hazırlanan 3 bin kişilik yemek iftar sofrasında dağıtıldı. İftar sofrasına gelemeyen ihtiyaç sahibi vatandaşlara iftar yemeği belediye ekiplerince ulaştırıldı. Ramazan Ayı’nın ilk iftar sofrasına CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Levent Ünver ve Leyla Ersöz ile birim müdürleri de katıldı.

ZAFER PARTİSİ’NDE KONGRE HEYECANI

Genel Başkanlığı’nı Ümit Özdağ’ın yaptığı Zafer Partisi, Fethiye 1. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. İlçe Başkanlığı’nda yapılan kongreye tek aday olarak giren Av. Umut Hepdizdar Zafer Partisi Fethiye İlçe Başkanı seçildi.

İLK TERAVİH KILINDI

Ramazan ayının gelmesiyle vatandaşlar, salgın nedeniyle uzun zaman sonra ilk teravih namazını birlikte camide kılmanın mutluluğunu yaşadı.

GİRGİN: ‘VERDİĞİMİZ ÖNERGE KANUNLAŞTI’ ‘KÖYLÜ YILLARDIR EKİP BİÇTİĞİ YERLERİ DOĞRUDAN ALABİLECEK’

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, ‘’Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a daha önce sorduğumuz yazılı önergeyle, Seydikemer ve Köyceğiz ilçelerimiz başta olmak üzere birçok il ve ilçedeki vatandaşların uzun yıllardan bu yana kullandıkları, kendilerine ait arazilerin kenarlarında bulunan veya atadan kalma yerlerin açık ihale ile satılmasından dolayı kullandıkları yerleri alamayacaklarını dolayısıyla mağdur olacaklarını, o yüzden sürenin uzatılması gerektiğini dile getirmiştik.

FETHİYE, UŞAK VE DİDİM ODALARI ARASINDA KIYAS ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ile Didim Ticaret Odası arasında iyi uygulama örneklerini geliştirmek amacıyla kıyas çalışması yapıldı.

TURİZMCİ VE AŞÇILAR MEZUN OLDU

Şehit Yüzbaşı Özgür Öztekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Konaklama Seyahat Hizmetleri ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 12. sınıf öğrencilerinin mezuniyet töreni yapıldı.

FAALİYET RAPORU OYLANDI

Fethiye Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca başkanlığında yapıldı. 2021 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

KARACA GÜNDEME DAİR AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Nisan ayı olağan meclis toplantısı öncesinde gündeme dair birçok konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

YELLİCE’DEN RAMAZAN MESAJI

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Sayın Salman YELLİCE Ramazan Ayı’nın başlamasından dolayı basın açıklaması yayınladı Yellice yaptığı açılamada “Mübarek Ramazan ayını karşılamanın sevinç, heyecan ve gönül huzurunu yaşıyoruz” dedi.

SADET KANSIZ’DAN RAMAZAN MESAJI

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız 11 Ay’ın Sultanı Ramazan Ayı’nın başlamasından dolayı bir mesaj yayınladı. Sadet Kansız mesajında Fethiye Halkı başta olmaz üzere Türk Milleti’nin ve İslam Alemi’nin Ramazan Ayı’nı kutladı.

GENÇ AVUKATLAR İŞYERLERİNİ AÇTI

Av. Ayşegül Gürtekin, Av. Hande Nur Keloğlu ve Av. Yücel Can Söğüt Tarafından Avukatlık Ortaklığı Bürosu hizmete açıldı

YEŞİL VATAN TIRI FETHİYE’DE

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ve tüm Türkiye’yi dolaşarak ormanlar hakkında bilgilendirme etkinlikleri düzenleyen Yeşil Vatan Tır’ı Fethiye’ye geldi. Beşkaza Meydanı’nda düzenlenen etkinlik ile Gazi İlkokulu Öğrencileri’ne ve vatandaşlara tır üzerinde bulunan LED ekrandan bilgilendirme filmleri gösterildi.

ZEYTİNYAĞLAR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILIYOR

Menteşe Belediyesi, ürettiği zeytinyağlarını ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırmaya başladı. Kendi mülkiyetindeki 3 binden fazla zeytin ağacından elde ettiği zeytinyağlarını Elele Butik Dayanışma Merkezinde görevlilerce dağıtımını yapan Menteşe Belediyesi Ramazan Ayı’nda ihtiyaç sahiplerine destek oluyor.

ÇALIŞMALAR KIRSALDA DEVAM EDİYOR

Menteşe Belediyesi ekipleri ilçe merkezinde olduğu gibi kırsal mahallelerde de çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Ekipler tarafından Kafaca Mahallesinde yapılan çalışmalar kapsamında; bölgede bulunan ve uzun süredir kullanılan çok amaçlı sosyal alanda yenileme çalışmaları, Kafaca 100. Yıl İlkokulu’nda bahçe düzenleme ve boyama çalışmaları ve Kafaca’dan Dağdibi Mahallesine ulaşım sağlayan yol güzergâhında beton kaplama çalışmaları yapılıyor.