Genel

Genel Haberleri

Mhp’li Vekillerden Fethiye Ziyareti

MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz ve Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Noel Çarşısı Kuruldu

Yaklaşık on yıldan bu yana Çalış'ta kurulan Noel Pazarı bu sene de Çalış’ta kuruldu. Geçtiğimiz günlerde yağışların etkili olmasının aksine bugün Fethiye’de açık bir hava hakimdi. Noel Pazarı'ndan elde edilen gelirin tamamı ihtiyacı olan çocukların eğitim ve sağlık giderleri için harcanacak. Bu yıl toplamda 40 bin TL gelir elde edilmesi bekleniyor.

‘Dalyan betona teslim edilmemeli’

CHP’li Özcan: Böyle vulgar bir çalışmaya nasıl izin verilir, anlamak çok güç! CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan ile Ortaca Dalyan’da incelemelerde bulundu.

Seydikemerli Arıcılara Arı Keki ve Arı Yemi Bağışlandı

Seydikemer’de yazın meydana gelen orman yangınlarında zarar gören arıcılara, arı keki ve arı yemi dağıtıldı. Seydikemer Belediyesi’nin de araçları ve personeliyle destek olduğu arı keki ve arı yemi dağıtımı Seydikemerli üreticileri sevindirdi.

Fethiye’de Yağmur Etkili Oldu

Fethiye’de sabah erken saatlerde başlayan şiddetli yağış öğle saatlerine kadar etkili oldu.

Demirtaş’tan Esnafı İlgilendiren Projeler

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş, merakla beklenen projelerini açıkladı. Fethiye’deki yazılı ve görsel basın mensupları ile bir araya gelen ve 30 kalemden oluşan projeleri açıklayan başkan adayı Demirtaş, “Projelerimizin her birisi esnaflarımızı bire bir yakınen ilgilendiren projeler. Bu projeleri yapmak bizim, yetki ise değerli esnaf kardeşlerimizin elinde” dedi.

RATEM’den Yerel Televizyonlar İçin Türk Lirasına Davet

Döviz kurlarında gerçekleşen olağandışı artış sonrası bir açıklama yapan Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği Başkanı M. Aydın Şerbetçioğlu, Varlık Fonu bünyesindeki TÜRKSAT tarafından uydu kiralarında yapılan kur farkı artışının yerel medya kuruluşlarını ciddi zora soktuğunu dile getirerek, frekans kiralarındaki afaki artış kararından vazgeçilmesi, dolar üzerinden alınan ücretin Türk lirasına çevrilerek düşürmesi talebinde bulundu.

Seydikemer’e ‘Dünya Engelliler Köyü’ Kurulacak

Fethiye İşitme Engelliler Derneği tarafından Seydikemer’in Eşen Mahallesine ‘Dünya Engelliler Köyü’ kurulacak. Bir yandan engelli bireylerin rehabilitesini sağlayacak bir yanda da engelli ailelerin tatil yapmasına olanak sağlayacak projenin ruhsatı Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ali Türkan tarafından teslim edildi.

Fethiyespor’da Tek Hedef Galibiyet

Türkiye Futbol Ligi 3.Lig 3.Grupta mücadele eden Fethiyespor, 15. hafta karşılaşmasında evinde Karşıyaka’yı ağırlıyor. Mücadele 4 Aralık Cumartesi günü saat 13.00’da Fethiye Şehir Stadında olacak.

Amatör Futbolda Bu Hafta

Amatör kümede bu hafta oynanacak maçlar heyecanla bekleniyor. Karşılaşmalar ise şu şekilde: BAL 9.BÖLGE 3.GRUP Bal Ligi 9.Bölge 3.Grup 6. Hafta da iki Muğla temsilcisi karşı karşıya geliyor. Muğlaspor evinde Yatağanspor’u ağırlıyor. Karşılaşma 5 Aralık Pazar günü saat 14.00 da Atatürk stadında oynanacak. Ligde Muğlaspor 6 puan ile 6. sırada yer alıyor. Yatağanspor ise 7 puan ile 5. sırada bulunuyor.

Başkan Otgöz’den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; “3 Aralık Dünya Engelliler Günü bir kutlama günü değil; bir farkındalık günüdür” dedi.

Bedensel Engelli Seyit Ali’nin Hayalini Seydikemer Belediyesi Gerçekleştirdi

Seydikemer’de yaşayan bedensel engelli Seyit Ali’nin Zabıta olma hayalini Seydikemer Belediyesi gerçekleştirdi. Zabıta Üniformasıyla Alaçat Mahallesi’nde Pazar denetimi yapan Seyit Ali, vatandaşların taleplerini dinledi.

Seydikemer Belediyesi Yeni Aracıyla Tasarruf Sağlayacak

Seydikemer Belediyesi araç filosunu genişletme çalışmaları kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere Çöp semi treyler tipi (Cyme treyler) 1 yeni çöp kamyonunu araç filosuna kazandırdı. Böylece uzak mahallelerden toplanan evsel atıklar tek seferde çöp döküm alanına ulaştırılarak hem yakıttan hem de zamandan tasarruf sağlanacak.

Koyuncu’nun Yol Çilesi Başkan Otgöz’ün Talimatıyla Sona Erdi

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, bedensel engelli Nebi Koyuncu’nun talep ettiği yol için talimat vererek başlattığı yol çalışması tamamlandı. Yol çilesinin sona erdiğini belirten Nebi Koyuncu, Başkan Otgöz ve Seydikemer Belediyesine teşekkür etti.

Seydikemer Belediyesi Özel Öğrencileri Unutmadı!

Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkan Vekili Zeynep Yalçınsoy ve Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Şehit Gürcan Akan İlkokulu’nda özel eğitim alan öğrencileri unutmadı. Öğrencilere hediyeler veren Büyüker, Yalçınsoy ve Karakuş, özel çocuklarla yakından ilgilenip sohbet etti.

Seydikemer Belediyesi’nden Engelli Vatandaşa Tekerlekli Sandalye Sürprizi

Seydikemer’de yaşayan ve geçirdiği rahatsızlık sonucu yürüme becerisini kaybeden İsa Sarı, ihtiyacı olduğu tekerlekli sandalyeye Seydikemer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü sayesinde kavuştu. En büyük dileğinin tekrar camiye gidip ibadet edebilmek olduğunu belirten Sarı; “Artık ibadetimi camiye gidip yapabileceğim” dedi.

Engelli Çocukları Sevindirdiler

BY Çınar A.Ş sahibi Meryem ve Hasan Çiçek çifti ve Murat Öner engelliler için sandalye bağışında bulundu. Hayırseverler tarafından bağışlanan sandalyeler Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği’nde düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Onur’un hayali gerçek oldu

Fethiye’de yaşayan down sendromlu Onur Damlar, çok sevdiği Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı geçtiğimiz günlerde evine çağırmıştı. Karaca, Onur Damlar’ın Taşyaka’da ki evine gitti.

Fethiye Belediyesi’nden ‘Farkındalık Günü’

Fethiye Belediyesi ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü programı Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.