Gündem

Gündem Haberleri

Başkan Tokat’tan Çikolata Müzesi’ne ziyaret

Geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen ve Türkiye’ de İstanbul’dan sonra ikinci olan Çikolata Müzesi, ziyaretçilere keyifli dakikalar yaşatıyor. Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat da Bodrum ve Milas arasında bulunan Karya Port alışveriş merkezinde yer alan Çikolata Müzesi’ni ziyaret etti.

Başkan Çıralı, FTSO Raporunu Başkan Karaca’ya teslim etti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından 23 Aralık 2020 – 19 Şubat 2021 tarihleri arasında, online video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen FTSO Meslek Grubu Toplantıları’nın sonuç raporu hazırlandı. Raporun Fethiye Belediyesi’ne ilişkin kısmı, 13 toplantıya da başkanlık ederek üyelerden gelen öneri, talep ve şikayetleri dinleyen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı tarafından Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya teslim edildi. 

Fethiyeli oyuncudan radikal karar  

Fethiyeli ünlü oyuncu ve yönetmen Özlem Balcı, kendisine gelen dizi teklifini reddetti. Netflix platformu üzerinden gelen teklifi neden reddettiğini sosyal medya hesabından açıklayan Özlem Balcı, “Bu dijital medya tekliflerini reddettim, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Özlem Balcı kurallarımın arkasındayım. Senaryoları okuduğumda koyduğum şartlar kabul edilmedi. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Özlem Balcı kurallarımın arkasındayım. Senaryoları okuduğumda koyduğum şartlar kabul edilmedi, ben kamera karşısında öpüşmem ve sevişmem” dedi. 

Ragıboğlu, “Kadına şiddete karşı mücadelemiz devam edecek” 

Fethiye Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, sahil bandında bulunan Özgecan Aslan Parkı’ndan başlayan ve Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde son bulan mor zincir oluşturacak. Fethiye Kadın Platformu Üyesi Ayşin Ragıboğlu, “Sadece kadın cinayetlerine değil, kadına yönelik her türlü şiddet ve çocuk istismarına karşı mücadelemiz devam ediyor. Elele, omuz omuza sürdürdüğümüz bu mücadeleyi sembolize 8 Mart 2021 günü saat 17.30’da Özgecan Aslan Parkı’ndan başlayıp, mor zincir oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı. 

“İncirköyün en büyük sorunu sulama suyu”

FRT TV ekranlarında, Arzu Sipahi’nin hazırlayıp sunduğu Halkın Gündemi programı, hafta içi her gün Ana Haberin ardından izleyenler ile buluşuyor. Bu haftaki konu İncirköy Mahallesinin sorunları.

Yeme-içme sektörünün gözü kulağı 1 Mart’ta

Muğla Hizmet İşletmeleri Platformu üyeleri, normalleşme üzerine adımların atılacağı 1 Mart öncesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (MUSTO) Mustafa Ercan’ı makamında ziyaret etti. 

Pazaryeri yol yenileme çalışmasında sona gelindi

Menteşe Belediyesi, Perşembe Pazarı çatısı iyileştirme projesi kapsamında 92 taşıyıcı kolonun yenilenmesinin ardından, zemine yönelik çalışmalara başladı. Yaya ve araç ulaşımının sağlandığı pazaryeri yolu Menteşe Belediyesi tarafından yenileniyor.

Çiftlik Mahallesi’nde parke kaplama çalışması tamamlandı

Milas Belediyesi bir yandan koronavirüs ile mücadelesini sürdürüyor, bir yandan yatırımlarına devam ediyor, bir yandan da yol yapım çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Çiftlik Mahallesi’nde parke kaplama çalışmasını tamamladı. 

Yaban hayatına destek verdiler

Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Fethiye Offroad Kulübü ve Milli Parklar Şefliği işbirliğinde yiyecek bulamayan yaban hayvanlar için Akdağ’ın zirvesine çıkılarak yiyecek bırakıldı.

Milas Belediyesi kırsal mahallelere yatırımlarını sürdürüyor

Milas Belediyesi’ne bağlı ekipler kırsal mahalleler için yoğun mesai harcıyor. Belediye’ye bağlı ekipler son olarak Pınarcık Mahallesi’ne Organizasyon Alanı ve Ortak Kullanım Alanı çalışmalarını tamamladı. 

Prof. Dr. Artay Yağcı Rektör Yardımcılığı’na atandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcılığı’na Prof. Dr. Artay Yağcı atandı.

AKUT eğitimlerini tamamladı 

AKUT Fethiye ekibi olası deprem, doğal afet ve kazalara müdahalede verimliliğini arttırmak için ip teknikleri eğitimlerinin yanı sıra bir eğitimini daha tamamladı. Kurtarma operasyonlarına katılan gönüllülerin olmazsa olmazı ilk yardım eğitimi, ATP İlk Yardım Eğitici Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirildi. Eğitime katılan gönüllülere sertifikaları takdim edildi. 

Engelleri kaldıran iyilik meleği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi olan Ali Yiğit Kocabıçak, engelli vatandaşların engelini kaldırıyor. Koçabıçak, kaymakamlıktan aldığı özel izinle her hafta dört engelli bireyi kendi aracıyla gezmeye götürüyor. 

TÜİK’ten tepki gören 15 yaş verisi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre Muğla’nın 15 yaş üstü kadın ve erkeklerin medeni durumu istatistiklerini açıkladı. Türkiye’de yasal evlilik yaşının 18 olmasına rağmen TÜİK’in 'Medeni Duruma Göre Nüfus' verisinde, taban yaş olarak 15 yaşın baz alınmasının sebebi anlaşılamadı. TÜİK’in, geçtiğimiz aylarda da yayınladığı bazı verilerde tepkiyle karşılanmıştı.

Ekmeğe zam gelecek mi?

Fethiye’de fırıncılar ekmeğin 1.25 TL’den 1.75 TL’ye çıkmasını istiyor. Her ürüne zam gelmesine rağmen ekmek fiyatlarına zam gelmediğinden yakınan fırıncılar, bağlı oldukları odalara başvurarak ekmeğin zamlanması için talepte bulundu. Meslek odaları fırıncıların bu talebini ilgili kurullara ileterek, ekmek fiyatı artırımı için görüşmelerin başladığı öğrenildi. Fethiye’de bazı fırınların ekmeği 1.50 TL’den satmaya başladığı öğrenildi. 

Karaburun, “Kayalar her geçen gün ayrılmaya devam ediyor”

Fethiye’nin Faralya Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan yol üzerinde bulunan kayaların her geçen ayrılmaya devam ettiği belirtildi. Faralya Mahalle Muhtarı Hasan Karaburun, “Mahalleye başka giriş çıkış yolu yok. Kayalar giderek ayrılıyor. Her an yola düşebilirler. Bir facia yaşanabilir” dedi. 

“Meslektaşlarımızı birbirimizi yalnız bırakmamaya çağırıyoruz” 

Bursa Uludağ'da yaşamına son veren Asistan Hekim Mustafa Yalçın’ın ardında bıraktığı mektubunda mobbinge maruz kaldığını yazması üzerine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi Asistanları hekimlere açık mektup yazdı. 

Seydikemer resmedildi

Likya Uygarlığını temsil eden sütunlu kapı ve lahitlerin replikaları Seydikemer Belediyesi Yeni Hizmet Binası’ndaki yerini aldı.

“Köktener, “Amacımız merdiven altı gazeteciliğin sonlandırılması”

İnternet Gazetecileri Federasyonu Başkan Vekili aynı zamanda Muğla İnternet Gazetecileri Derneği ve SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener, Netonline TV’de Vural Efecik’in hazırlayıp sunduğu Objektif Bakış programına konuk oldu. Online gerçekleşen programda Türkiye genelinde yerel basının durumu masaya yatırıldı.