Gündem

Gündem Haberleri

“Meslektaşlarımızı birbirimizi yalnız bırakmamaya çağırıyoruz” 

Bursa Uludağ'da yaşamına son veren Asistan Hekim Mustafa Yalçın’ın ardında bıraktığı mektubunda mobbinge maruz kaldığını yazması üzerine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi Asistanları hekimlere açık mektup yazdı. 

Seydikemer resmedildi

Likya Uygarlığını temsil eden sütunlu kapı ve lahitlerin replikaları Seydikemer Belediyesi Yeni Hizmet Binası’ndaki yerini aldı.

“Köktener, “Amacımız merdiven altı gazeteciliğin sonlandırılması”

İnternet Gazetecileri Federasyonu Başkan Vekili aynı zamanda Muğla İnternet Gazetecileri Derneği ve SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener, Netonline TV’de Vural Efecik’in hazırlayıp sunduğu Objektif Bakış programına konuk oldu. Online gerçekleşen programda Türkiye genelinde yerel basının durumu masaya yatırıldı.

Akdenizli Akaryakıt bölge birincisi

2015 yılında kurulan ve Alaçat ile Karaçulha istasyonlarıyla hizmet veren Akdenizli Akaryakıt, Opet tarafından bölge birinciliği ve ikinciliğine layık görüldü. 

FTSO İmalatçılar Grubu online toplandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 1 Nolu İmalatçılar Grubu, online video konferans yöntemiyle toplanarak imalat sektörünün sorunlarını konuştu. Toplantıda markalaşma konusunda geride kaldıklarını belirten sektör temsilcileri, imal ettikleri ürünleri bölgeye özgü markalar yaratarak pazarlamaları gerektiğini belirtti. Fethiye ve Seydikemer’de arazi fiyatlarının çok yükseldiğini anlatan üyeler, tesislerini büyütecek alan bulamadıkları için üretim kapasitelerini arttıramadıklarını kaydetti.   

FTSO’nun klimacılar için düzenlediği sınava 31 kişi katıldı 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO),  iklimlendirme sektöründen gelen talep üzerine 17-18 Şubat 2021 tarihlerinde “Florlu Sera Gazlı Cihazlar Teknik Personeli Seviye 5” mesleki yeterlilik sınavı düzenledi. Sınava FTSO üyesi ve çalışanlarından 31 kişi katıldı. 

Kanun değişikliği hakkında muhtarlar bilgilendirildi

30 Mart 2014’te uygulanan Büyükşehir yasasında köyden mahalleye dönüşen yerler ile ilgili yeteri kadar değerlendirme ve gerekli düzenlemeler yapılmaması üzerine konuyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Fethiye’de Endemik Bitkiler Müzesi kurulacak

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Fethiye’nin İncirköy mahallesinde uyguladığı “Itri-Tıbbi, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Geliştirilmesi Projesi” fidan dağıtım töreni adeta aromatik bitkiler bayramına dönüştü. İncirköy mahallesinde bin dönüm alana 1 milyon 500 bin adet adaçayı ve kekik dikilmesi için fidan dağıtımı yapılırken 75 ailenin iç ve dış pazara üretim gerçekleştireceği belirtildi. İncirköy mahallesinin 2023 yılında endemik bitki müzesine de kavuşturulacağı belirtilirken, aromatik bitkilerin yöre halkına önemli bir maddi katkı sağlayacağı kaydedildi. İncirköy mahallesindeki törende konuşan Muğla Valisi Orhan Tavlı, “Tarım ve turizm özellikle Muğla’da birbirini önemli şekilde desteklemektedir. Tarımsal üretim turizme katkı sağlamaktadır. Burada da aromatik bitkiler açısından sağlık alanında önemli ölçüde üretim gerçekleştirilecektir” dedi. Milletvekili Yelda Erol Gökcan da, “Muğla bölgesinde kadın kooperatifleri canlandırılacaktır. Evde oturan kadın kalmayacaktır” diye konuştu.

Başkan Tokat’tan Kaymakam Böke’ye ziyaret

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, ilçemize yeni atanan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’yi makamında ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi. Ziyarette Milas Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt İlter ve Özel Kalem Müdürü Hakkı Arda Varol’da Başkan Tokat’a eşlik etti.

Hem maske hem broşür dağıttılar

24 Şubat Çarşamba günü yapacakları kongre öncesi hem resmi kurumları hem esnafları ziyaret eden Gelecek Partisi İlçe teşkilatı, herkesi kongreye davet ediyor. Patlangıç Pazar Yeri’nde de ziyaret ettikleri pazarcı esnafına maske ve broşür dağıtan Gelecek Partisi İlçe Teşkilatı, üreticilerin sorunlarını da dinledi. 

İncirköy’de Tıbbi Aromatik Bayramı

“Itri-Tıbbi, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Fidan Dağıtım Töreni gerçekleştiriliyor.

Başkan Gümüş’ten ‘Kırsal Mahalle’ düzenlemesine ilişkin açıklama 

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 16 Ekim 2020 tarihinde Büyükşehir Belediyesi Kanununa eklenerek yürürlüğe giren kırsal mahalle düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Karaca “Her şey çok daha güzel olacak"

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti.

Temizlik emekçisinin bir günü 

Bodrum Belediyesi'nin, Çöpüne Sahip Çık Vakfı ile ortaklaşa başlattığı, "Temiz Kent Bodrum Kampanyası" kapsamında yürütülen çalışmalarla, çevre temizliği ile ilgili farkındalık yaratılması hedefleniyor. 

“Araçlar Milas Sokaklarına Çıktı”

Milas Belediyesi geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği 41 adet temizlik aracı alımı ile dev bir yatırıma imza attı. Gerçekleştirilen alımlarla birlikte Belediye envanterine kazandırılan araçlardan olan Süpürme Araçları, Milas sokaklarında boy gösterdi. 

Karaca’dan kandil mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Regaip Kandili kutlama mesajı yayınladı.

Müftü Oktay, Regaip Kandili’ni kutladı 

İhsanlar ve ilahi tecellilere sahne olacağı bildirilen, Rahmeti ve bereketi bol "Üç ayların" habercisi kabul edilen Regaip Kandili, bu gece idrak edilecek. İslam dünyası için büyük öneme sahip üç aylardan, Recep Ayının ilk Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece idrak edilen Regaip Kandili, "Rahmet ve Bereket Gecesi" olarak kabul ediliyor. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, Fethiye Merkez Yeni Cami’nde pandemi tedbirleri altında akşam namazı ile yatsı namazı arasında mevlid programının idrak edileceğini belirterek, “Yatsı namazının ardından duada bulunulacak. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle program erken bitecek” dedi. Oktay, tüm Müslüman aleminin ve Fethiye halkının Regaip Kandili’ni tebrik etti.

AK Parti’den THK’ya ziyaret

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, 96. kuruluş yıldönümü nedeniyle THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya’ya ziyarette bulundu. Başkan Öztürk, “Planlarımızı, projelerimizi konuşalım, onlara yine destek verelim istedik” dedi.

"Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" 

İlkokul 1. 2. 3. 4. Sınıflara yönelik düzenlenen "Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" temalı resim yarışmasının başvuruları 19 Şubat 2021 tarihinde başlıyor.