Gündem

Gündem Haberleri

Kaymakam Fırat’ı makamında ziyaret ettiler 

Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi yöneticileri, THK’nın kuruluşunun 96. yıldönümü kapsamında Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’ı ziyaret ettiler. THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya, “Türk Hava Kurumu’nun kuruluşunun 96. yıldönümü vesilesi ile tüzüğümüz gereği Onursal Başkanımız olan Sayın Kaymakamımızı ziyaret ediyoruz. Mülki amirlerimiz her zaman bize büyük destek olmaktadır” dedi. 

İl Başkanı Korkmaz bir dizi ziyarette bulundu

Milliyetçi Hareket Partisi Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, ilçe programları kapsamında Fethiye’de bir dizi ziyarette bulundu. Korkmaz ve beraberindeki heyet Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Fethiye Devlet Hastanesi, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü, Ölüdeniz Dolmuş Kooperatifi ve Fethiye Ülkü Ocakları’na ziyaretler gerçekleştirdi.  

Şiddetli rüzgar yüksekokulun dış cephesini uçurdu 

Muğla'nın Menteşe İlçesi'nde yaşanan şiddetli rüzgar nedeniyle Meslek Yüksekokulu'nun dış cephesi uçtu. 

Başkan Tokat sanayi esnafını ziyaret etti

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat bugün Milas Sanayi Sitesini ziyaret etti. Esnaflara hayırlı işler temennisinde bulunan Başkan Tokat, esnaflarla sohbet etti.

500 günde 5 bin vakaya müdahale edildi

Bodrum Belediyesi Sokak Hayvanları Ambulansı (Petbulance), vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda yaralanan sokak hayvanlarına müdahalesini sürdürüyor. Petbulance ekibi göreve başladığından bu yana 5 bin vakaya müdahale etti.

Halkın Gündemi bu programda 

Yepyeni programları ile adından söz ettiren FRT TV, bu kez de halkın ve sokağın nabzını ekranlara yansıtıyor. Arzu Sipahi’nin hazırlayıp sunduğu Halkın Gündemi programı, hafta içi her gün Ana Haberin ardından izleyenler ile buluşuyor. 

108 kişiye 374 bin 652 TL ceza kesildi

Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında Fethiye’de kurallara aykırı davranan 108 kişiye toplamda 374 bin 652 lira idari yaptırım cezası uygulandığı öğrenildi. 

Başkan Çıralı, AKUT gönüllüsü oluyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye Ekibi’ne katılmak için gönüllülük başvurusu yaptı. Başvuruların AKUT Genel Merkezi tarafından onaylanmasının ardından AKUT Fethiye Ekibi’nin gönüllü sayısı, 22’si operasyonel olmak üzere 54’e çıkacak.

Fırtına uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, bu gece saatlerinden itibaren Muğla genelinde fırtına beklendiği ifade edildi.

HES kodu ile açılması gündemde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında, vaka sayısının durumuna göre kısıtlamaların kademeli olarak kalkabileceğini söylemişti. Ülke genelinde olduğu gibi Fethiye ve bölgesindeki işletmeciler, yaşadıkları sıkıntıları dile getirirken; gelecek iyi haberi bekliyorlar.

Karayiğit “Aidatlar, bir ekmek parası kadar arttı”

Son zamanlarda ülkemizde yaşanan kuraklık ve az yağışlar, üreticiyi de olumsuz etkilemişti. Çiftçinin tarlasına ekip diktiği ürünlerin verimiyle doğru orantılı olan yağışların ülkemizde son günlerde artışa geçmesi, yetersiz de olsa üreticileri sevindirdi. Fethiye Ziraat Odası’nda meclis toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan Oda Başkanı Kenan Karayiğit, yağmurların üretici için yetersiz olduğunu vurgulayarak, toplantı gündeminde konuşulacak konulara da değindi. Karayiğit “12 dönüme kadar olan araziler için, 2020 yılındaki senelik aidatlarımız 48 TL iken 2021 yılında 51 TL olarak tespit edildi” diye konuştu.

Projeleri ülke genelinde örnek oldu 

Fethiye Hayvanseverler Dayanışma ve Yardımlaşma Grubu gönüllülerinin projeleri ve çalışmaları Türkiye’ye örnek oldu. Fethiye’de sosyal medya üzerinden kurdukları grupla yaklaşık 5 bin kişiye ulaştıklarını kaydeden Selda Korhan, “Önümüzdeki süreçte daha birçok projemiz var. Fethiye ile sınırlı kalmak istemiyoruz. Sadece bizim ilçemizde sokak kedileri ve sokak köpekleri yok. Türkiye genelinde örnek bir şehir olmak istiyoruz” dedi. 

Açılan okullara ziyarette bulundu 

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve Başkan Yardımcısı Salih Dündar, okulların açılmasının ardından Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu, Yanıklar İlköğretim Okulu ve İnlice Ahmet Nazif Zorlu İlköğretim okullarını ziyaret etti. 

Halkın Gündemi bu programda 

Yepyeni programları ile adından söz ettiren FRT TV, bu kez de halkın ve sokağın nabzını ekranlara yansıtıyor. Arzu Sipahi’nin hazırlayıp sunduğu Halkın Gündemi programı, hafta içi her gün Ana Haberin ardından izleyenler ile buluşuyor. 

Pazaryeri uzay çatı direkleri yenilendi 

Menteşe Belediyesi, halk arasında uzay çatı olarak bilinen pazaryeri çatısı iyileştirme projesi kapsamında 92 taşıyıcı kolonun tamamı yenilendi.  Çalışmalar kapsamında uzay çatının kaplaması, zemin yenileme ve yol çalışmasına başlandı. 

Nursel Özdemir Kurumları ile Ortopediatri Çocuk Ortopedi Akademisi işbirliği devam ediyor

Eğitim kuruluşu olmasının yanında öğrencilerinin sağlığı ile yakından ilgilenen Nursel Özdemir Kurumları bu kez İstanbul Ortopediatri Çocuk Ortopedi Akademisi’ni konuk etti. 

Engel tanımayan çevre duyarlılığı 

Muğla'nın Ortaca ilçesinde yaşayan bedensel engelli Gülay Çolak (41), örnek bir davranışa imza atarak tekerlekli sandalye ile torbalarca çöp topladı. Çolak, "En büyük mirasımız olan çevremize sahip çıkmalıyız " dedi.

Şehitler için anlamlı proje

Seydikemer Belediyesi’nin projesiyle Tlos Antik Kenti yolu üzerindeki duvarlar üzerine resmedilen ‘gelincik’ çiçekleri başta Çanakkale şehitleri olmak üzere vatan ve bayrak uğruna gözünü kırpmadan canını veren şehitlere ithaf edildi.

Çiçekçilerde Sevgililer Günü hareketliği 

Çiçekçiler, Sevgililer Günü için sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmuştu. 56 saatlik kısıtlamanın ilk gününde sabah 10.00’dan 17.00’ye kadar açık olan çiçek mağazaları, Pazar günü hazırlıklarını tamamladı.