Gündem

Gündem Haberleri

Menteşe AK Kadınlardan İdlip'e yardım

AK Parti Menteşe İlçe Kadın Kolları Yönetimi İdlip'teki vatandaşlara ve çocuklara yardım kolisi gönderdi. 

Vali Orhan Tavlı Fethiye Devlet Hastanesi’ne ziyarette bulundu

Ziyaretlerde ve incelemelerde bulunmak üzere Fethiye’ye gelen Muğla Valisi Orhan Tavlı, Fethiye Devlet Hastanesi’ne ziyarette bulundu. 

Ülkü Ocakları’ndan anlamlı yardım “Sokak Hayvanları Üşümesin”

Soğuk havalarda barınacak yer ve yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının ihtiyaçlarına Muğla Ülkü Ocakları yetişti. Muğla Ülkü Ocakları, sokak hayvanlarına barınak ve mama yardımı yaptı.

Muğla’nın nüfusu 1 milyon 773 bin

Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye'nin yeni nüfusunu açıkladı. 2020 yılında Türkiye'nin nüfusu 83 milyon 614 bin 362 kişi oldu. Muğla’nın nüfusu ise 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla 1 Milyon 773 bin oldu. 

Muğla Valisi Tavlı Fethiye Adalet Komisyonu Başkanı’nı ziyaret etti

Muğla Valisi Orhan Tavlı bugünkü Fethiye ziyaretinde Fethiye Adalet Komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Abdülkadir Ungan’ı makamında ziyaret etti. 

Girgin Esnaflarla Yerel Yönetimleri karşı karşıya getiren sorunu Meclis’e taşıdı

CHP Milletvekili Girgin; sundurma, pergola ve tente sorununa yönelik soru önergesi verdi.

Muğla Valisi Başsavcı Kurtça Eker’i ziyaret etti

Muğla Valisi Orhan Tavlı ziyaretlerde ve incelemelerde bulunmak üzere Fethiye’ye geldi. 

Finans Kampanyası devam ediyor 

Fethiye’de hizmet veren Toyota Plaza Bakırcılar’ın büyük finans avantajlarıyla dolu kampanyası şubat ayında da devam ediyor. 2021 model tüm Corolla ve C-HR modelleri ile 2020 model tüm Corolla, C-HR, Corolla Hatchback ve Yaris modellerine Toyota Finans çatısı altında ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla 100 bin TL 12 ay vade ve yüzde 0,99 finansman oranı ile sahip olunabilecek. Bunun yanında 2020 model yılı Toyota RAV4 modeli de 200 bin TL 12 ay yüzde 0.99 finansman oranıyla Toyota Plaza Bakırcılar’da satışa sunulacak.  

Ayyıldız istifa ettiğini açıkladı 

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı aynı zamanda Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, oda başkanlığından istifa ettiğini açıkladı. Ayyıldız, birlik başkanlığının ise devam ettiğini bildirdi. 

Şarkıcı Göksel muz serasına hayran kaldı 

Sevilen pop müzik sanatçılarından Göksel beraberinde yakın arkadaşları ile birlikte, İşadamı Ali Cesaret’e ait olan muz serasını ziyaret etti. 

İGF’den İGD’ye ziyaret

İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir ile İnternet Gazetecileri Federasyonu Reklam Müdürü Nurcan Köken, Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı ve SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener’i ziyaret etti.

Vergi mükellefleri için mücbir sebep

Covid-19 küresel salgını tedbirleri kapsamında kapatılan işyerleri için ikinci kez mücbir sebep kararı alındı. Faaliyetlerine ara verilen sinema, kahvehane, internet kafe, halı saha, hamam faaliyetinde bulunan mükellefler 1 Aralık 2020 itibarıyla mücbir sebep kapsamında gelir vergisi, stopaj ve KDV beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri ertelendi. Söz konusu işletmeler mücbir sebep kalktıktan 26 gün sonra vergi beyannamesi vermeye başlayacak.

Fethiye’de 35 milyon TL’lik başvuru

Borç yapılandırmada başvuru süresi geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Kamuya borçların yapılandırılmasına ilişkin kanunda değişikliğe gidilmişti. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, başvuru ve ilk taksit ödeme süresi bir ay uzatılmıştı. Fethiye'de yapılandırma süresi içerisinde 28 binin üzerinde başvuru yapılırken, 35 milyon TL'nin üzerinde yapılandırmanın gerçekleştirildiği öğrenildi.

Sebze ve meyve fiyatları artarken, balık sabit fiyatta 

Son aylarda market, çarşı ve pazarda sebzeden meyveye, ayçiçek yağından yumurtaya kadar temel gıda ürünlerinde çeşitli nedenler ile fiyat artışları yaşanırken, balık tezgâhlarında ise son 4-5 aydan bu yana artış gözlenmediği ifade edildi. Ayrıca Fethiye’de yaşanan fırtınalı ve yağışlı havanın ardından havaların güzelleşmesiyle tezgahlarda balık çeşitleri de artmaya başladı. Balık fiyatlarına zam gelmediği, 2- 3 aydan bu yana da aynı fiyatlarla satış yapıldığı belirtildi.

Seydikemer’in hayali gerçek oluyor

Seydikemer’de kurulması planlanan Tarıma Dayalı Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için; Tarım ve Orman Bakanlığı Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanlığı proje için onay kararı verdi. Böylelikle bölgemiz ve Seydikemer için önemli bir yatırımın hayata geçirileceği bildirildi. 

AK Parti İl ve ilçe başkanları CHP ilçe başkanını hastanede ziyaret ettiler

Beyin kanaması geçirerek hastanede tedavi altına alınan CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Göktepe’yi hastanede AK Parti İl Başkanı Kadem Mete ve AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik İle Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen ziyaret ettiler. 

Başkan Tokat’tan Boğaziçili öğrencilere destek

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, Boğaziçi Üniversitesi eylemleri sırasında gözaltına alınan öğrencilere destek verdi. 

Kızıldağ Mesire Alanı yenileme çalışmalarına başlandı 

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 31 Mart yerel seçimlerine yönelik seçim bildirgesinde yer alan vaatlerden birisini daha yerine getiriyor. Menteşe’nin günlük yaşamında yer alan seyirlik alanlardan birisi olan Kızıldağ Mesire Alanı yenileme çalışmalarına başlandı.

Bakan Selçuk Muğlalı öğretmenlerle buluştu 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" kapsamında, Muğla’da görev yapan öğretmenlerle çevrim içi ortamda bir araya geldi.