Gündem

Gündem Haberleri

Seydikemer’in hayali gerçek oluyor

Seydikemer’de kurulması planlanan Tarıma Dayalı Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için; Tarım ve Orman Bakanlığı Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanlığı proje için onay kararı verdi. Böylelikle bölgemiz ve Seydikemer için önemli bir yatırımın hayata geçirileceği bildirildi. 

AK Parti İl ve ilçe başkanları CHP ilçe başkanını hastanede ziyaret ettiler

Beyin kanaması geçirerek hastanede tedavi altına alınan CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Göktepe’yi hastanede AK Parti İl Başkanı Kadem Mete ve AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik İle Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen ziyaret ettiler. 

Başkan Tokat’tan Boğaziçili öğrencilere destek

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, Boğaziçi Üniversitesi eylemleri sırasında gözaltına alınan öğrencilere destek verdi. 

Kızıldağ Mesire Alanı yenileme çalışmalarına başlandı 

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 31 Mart yerel seçimlerine yönelik seçim bildirgesinde yer alan vaatlerden birisini daha yerine getiriyor. Menteşe’nin günlük yaşamında yer alan seyirlik alanlardan birisi olan Kızıldağ Mesire Alanı yenileme çalışmalarına başlandı.

Bakan Selçuk Muğlalı öğretmenlerle buluştu 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" kapsamında, Muğla’da görev yapan öğretmenlerle çevrim içi ortamda bir araya geldi.  

İyi Parti heyetinden Kaymakam Yazgan’a ziyaret 

İyi Parti Seydikemer İlçe Teşkilatı yöneticileri ve belediye meclis üyeleri; Seydikemer Kaymakamı Ayhan Yazgan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. 

CHP Milas İlçe Başkanı beyin kanaması geçirdi

CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe beyin kanaması geçirdi. Göktepe, Marmaris Ahu Hetman Hastanesi’ne kaldırtılarak Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altına alındı.  

Vali Orhan Tavlı FTSO’yu ziyaret etti 

Fethiye’de bir dizi ziyaretlerde bulunan Muğla Valisi Orhan Tavlı, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ile birlikte Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret etti. Fethiye iş dünyasının sorunlarını dinleyen Vali Tavlı, başta turizm olmak üzere imalat ve tarım sektörlerinin sorunlarının çözümüne ilişkin talepleri aldı. 

Vali Tavlı’dan bir dizi ziyaret 

Muğla Valisi Orhan Tavlı, iade-i ziyaretler kapsamında Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Muhtarlar Derneği, Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği, Fethiye Otelciler Birliği, Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanlığı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, TÜRSAB Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Vali Tavlı ayrıca Eldirek Mahallesi’nde ikamet eden Şehit Özgür Gümüş’ün babası İsmail Gümüş’ü evinde ziyaret ederken; Esenköy Sentetik Futbol Sahası ve Çamköy Mahallesi’ndeki Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu inşaatında incelemelerde bulundu. 

Şadan Gökovalı son yolculuğuna uğurlandı

İzmir’de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın manevi oğlu Prof. Dr. Şadan Gökovalı (82), Muğla’da isminin verildiği Açık Hava Tiyatro’da düzenlenen törenin ardından Akyaka’da son yolculuğuna uğurlandı.

Denizlerde fırtına uyarısı!

Meteoroloji 4. Bölge müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklama ile denizlerde Bodrum ve Kaş arasında fırtına beklendiği ifade edildi. 

İGF’den Kilis çıkarması

Kilis Valisi Recep Soytürk makamında İGF heyetini ağırladı. SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı, Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı, İGF Genel Başkan Vekili Seda Köktener’in de yer aldığı ziyarette  İGF heyeti adına konuşan Genel Başkan Mesut Demir, kurumsal internet gazete ile meslektaşları bir çatı altında toplamak için çaba gösterdiklerini söyledi.

Fethiyeli üst klasman hakemi Kargın'dan Karaca'ya ziyaret

Merkez Hakem Kurulu'nun 2020-21 sezonu için açıkladığı listelerde Muğla’nın Fethiye ilçesi doğumlu Emre Kargın (30), üst klasman hakemliğine geçtiğimiz aylarda terfi etmişti. Süper Lig ve 1.lig’de düdük çalan Kargın, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti.

AKUT Fethiye Ekibi eğitimlere kaldığı yerden devam ediyor 

AKUT Fethiye ekibi misyonu gereği oluşabilecek bir kazaya, doğada kaybolmaya ve depreme müdahale amaçlı eğitimlerine devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde sınırlı sayıda gönüllü ile ip teknikleri eğitimini Göcek kırsalında gerçekleştirdi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yüz yüze eğitim açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. İki saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

2020 yılında satış rekoru kırıldı 

Pandemi sürecinde büyük şehirlerden kaçmak isteyenler, başta Fethiye olmak üzere tatil merkezlerini tercih ediyorlar. Bu kapsamda Fethiye’deki emlak ofislerine yoğun bir başvuru olduğu ifade edildi. Özellikle bahçeli ve müstakil evlerin sorulduğunu kaydeden Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, “Fethiye’de evlerin fiyatları ve kira ücretlerinde artış oldu. Fiyatlar bölgelere göre değişiklik göstermektedir” dedi. 

Kısıtlama sonrası plajlar ve sahil bandı doldu 

Fethiye ve çevresinde 56 saatlik kısıtlamanın ardından güneşli ve güzel havayı gören vatandaşlar, plajlar ve sahil bandına koştular. Baharı andıran güneşli ve güzel havada piknik yapan vatandaşlar, Fethiye Körfezi manzarasında pandemi tedbirleri altında güzel bir gün geçirdiler. Vatandaşlar, “Kısıtlamanın stresini güneşli ve güzel havayı görünce sahile koşarak attık” ifadelerini kullandılar. 

Turizmci Ay, “Turizmde her şey aşıya bağlı” 

Fethiye ve çevresindeki turizmciler sezonun zamanında açılıp açılamayacağını düşüncesinde… Korona virüs salgınının kontrol edilebilmesi için güvenli turizm sertifikası ile birlikte normalleşme sürecini bekleyen turizmciler, altyapı çalışmalarının da zamanında bitirilmesini bekliyor. Fethiye Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, belediye tarafından Çalış Plajı çevresinde yürütülen düzenleme çalışmalarının 15 Nisan’a yetişeceğini ifade ederek, “Yöremizde turizmde her şey aşıya bağlı. Kapanan Türkiye ve yabancı ülkeler kısıtlamanın kalkması ile tatile koşacaklardır” dedi. 

Datça Badem Çiçeği Festivali online yapılacak

Datça Belediyesi Badem Çiçeği Festivali’nin kısıtlı içerikle online olarak yapılacağını kaydetti.