Gündem

Gündem Haberleri

Başkandan hortumzedelere ziyaret 

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, İnlice Mahallesinde hortumzedeleri ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerinde bulunurken, belediye temizlik işleri ekipleri de yıkılan ağaçları kaldırıp vatandaşların yardımına koştu. 

Kar yağdı, yaylada 15 kişi mahsur kaldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki Ağla Yaylası'na araçlarıyla gezmeye giden ve dönüş yolunda aniden bastıran kar nedeniyle mahsur kalan 3 araç içindeki 15 kişi, belediye ekipleri tarafından kurtarıldı. 

Milas Belediyesi’nde en düşük personel maaşı net 3bin 367 TL oldu

Milas Belediyesi Emek Personel A.Ş. ile DİSK Genel İş arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi’nde mutlu sona ulaşıldı. 

Komşusunun, köpeğini sert cisimle yaraladığını ileri sürdü 

Fethiye’de faaliyet gösteren Hayvan Destek ve Eğitim Derneği (HAYED)’in başkanlık görevini de yürüten Edna Balantine’ye ait Hektor isimli köpeğin, komşusu tarafından sert bir cisimle yaralandığı öne sürüldü. Veteriner tarafından acil müdahale edilen köpeğin, burun üst kısmında travmaya bağlı 1 santimetre çapında delik açıldığı tespit edildi. 

Hortum İnlice’de zarara yol açtı 

Fethiye’nin İnlice Mahallesi’nde sabah saatlerinde etkili olan hortum, asırlık ağaçları ve beton direkleri yıkarken; prefabrik evi devirdi. Çelik konstrüksiyondan yapılmakta olan inşaatı da yıkıp geçti. 2 kişinin hafif yaralandığı hortumda zararın büyük olduğunu söyleyen İnlice Mahalle Muhtarı Cevat Kundakçı, “Yaklaşık 30 yıl önce benzer hortum olmuştu. Ancak bu kez daha büyük zararla karşılaştık. Asırlık ağaçlar bile yerle bir oldu” dedi. 

Restoran ve kafelere destek ödemesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan restoran, kafe ve lokanta sahiplerine ödeme müjdesini açıkladı. Ödemeler en yüksek 40 bin TL, en düşük ise 2 bin TL olacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vaka sayılarının gerilmesi ve aşılamaların yeterli seviyelere çıkmasının ardından normalleşme adımlarının atılacağını da söyledi.

Fethiye’de etkili yağış

Fethiye’de sabah erken saatlerde meydana gelen fırtına ve ardından başlayan yağmur etkili oldu. Saatteki hızı 60-70 km’yi bulan fırtına İnlice Mahallesinde hortuma yol açtı. Ağaçlar yıkıldı. Şiddetli yağmur nedeni ile Fethiye merkezinde de zaman zaman yollar su ile doldu. Karaçulha Mut Deresinde sular iyice yükseldi. 

ATM'de unutulan parayı zabıta memuru fark etti

Bodrum Belediyesi’nde görevli zabıta memuru Reşat Yavuz, ATM de unutulan 5410 TL parayı önce polise sonra sahibine teslim etti

Makedonya Türkiye Ticaret Odası ile kardeş oda protokolü

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Makedonya Türkiye Ticaret Odası (MATTO) arasında kardeş oda ve işbirliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında Fethiye ve Üsküp şehirleri arasında Oda üyeleri öncelikli olmak üzere, ticari ve ekonomik ilişkiler geliştirilecek. Ayrıca sosyo-kültürel faaliyetlerde birlikte hareket edilerek diğer odalara rol model olacak uluslararası projelerin hazırlanması hedeflenecek. 

Kaymakam Fırat’ı makamında ziyaret ettiler 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Koç ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Saatcı; Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’ı makamında ziyaret etti. 

Birinci Sınıf Mülki Amirliğe yükseldi

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar kapsamında 1. Sınıf Mülki İdare Amirliğine yükseltildiği öğrenildi. 

OSB’de mutlu sona ulaşıldı

Milas Organize Sanayi Bölgesi’nin mutlu sona ulaşıldı ve yatırımcılar, 25 Ocak 2021 Pazartesi günü düzenlenen yer tahsisi kura çekimiyle, fabrikalarını kuracakları parselleri belirlediler.

Katı atık bedelleri ile ilgili açıklama

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, son dönemlerde ortaya atılan katı atık bedelleriyle alakalı iddialara yönelik bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Son dönemlerde ortaya çıkan Katı Atık Bedelleri ile ilgili açıklama yapmanın zaruri bir hal aldığını aktaran Başkan Tokat, özellikle bu konuyla alakalı Seydikemer kıyaslamasının son derece garip olduğunu aktardı. 

Başkan Karaca’ya Dünya Gümrük Günü ziyareti

26 Ocak Dünya Gümrük Günü olması nedeniyle, Fethiye Gümrük Müdürü Bülent Kınalı ve Gümrük Müdürlüğü çalışanları Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı makamında ziyaret etti. 

Vali Tavlı, Muğla, cazibe merkezi haline gelecek

Muğla'da  “Itri-Tıbbi, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında üreticilere 300 bin fide ücretsiz dağıtıldı.

Bodrum Belediyesi Çevre Yönetim Birimi kuruldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan, “Çevre Yönetim Birimi Yeterlilik Belgesi” alan Bodrum Belediyesi, Çevre Yönetim Birimi Şefliği kurdu. Yeterlilik belgesi, çevre ile ilgili çalışmalarda, belediyeye tüm kontrolleri yapabilme yetkisi veriyor.

Seydikemer Belediyesi hasta köpeğe sahip çıktı

Seydikemer’in Yaka Mahallesi’nde hastalıktan ve açlıktan bitkin düşen sokak köpeğine Seydikemer Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri sahip çıktı. Görevlilerce barınağa getirilen sokak köpeğine ‘Tarçın’ ismi verilirken tedavisine başlandı.

Ulusal çapta düzenlenen yarışmada birinci olmuştu 

Fethiye Belediyesi’nin, dönemin belediye başkanı Özer Olgun tarafından ulusal çapta düzenlenen bir yarışmada birinci olan logosu tescillendi. 

Gümrük Müdürlüğü personelinden protokol ziyaretleri

Fethiye Gümrük Müdürü Bülent Kınalı ve görevli personeller, 26 Ocak Gümrük Günü kapsamında protokol ziyaretlerinde bulundu. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’ı makamında ziyaret eden Kınalı, çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.