Gündem

Gündem Haberleri

CHP Ula'dan MBGC'ne Ziyaret

CHP Ula İlçe Başkanlığı, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'ni Ziyaret etti.

Muğla'da Emniyet Müdürlerinin Görev Yerleri Değişti

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'nde gören yapan il emniyet müdür yardımcıları ile bazı ilçe emniyet müdürlerinin görev yerleri değiştirildi.

CHP’li Kadınlar Pınar Gültekin Cinayetini Protesto Etti

CHP’li kadın ve gençler Pınar Gültekin cinayetini protesto etti. CHP Muğla İl ve 13 ilçe kadın kolları ile tüm gençlik kollarının katılımıyla Pınar Gültekin cinayetine ilişkin ortak basın açıklaması yapıldı.

Arkeolog, Nikâhını Aşkın ve Gladyatörlerin Kenti Stratonikeia’da Kıydı

FERDİ YAVUZ- Muğla’nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti, arkeolog ve öğretmenin nikâhına şahitlik yaptı.

Birleşik Krallık Büyükelçisi; “Muğla Güvenli”

Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret eden Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, Muğla’da, pandemi sonrası alınan tedbirleri gözlemlediklerini ve bunun güven verdiğini söyledi.

FRT TV’DE KADIN CİNAYETLERİ KONUŞULACAK

Her hafta Perşembe günleri saat 21:00’de FRT TV ekranlarında yayınlanan Muğla Gündemi, gündemi takip etmeye devam ediyor. Gazeteci Cem Kaytan’ın hazırlayıp sunduğu programda bu hafta kadın cinayetleri konuşulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Pınar Gültekin açıklaması

FERDİ YAVUZ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vahşice öldürülen Pınar Gültekin cinayeti hakkında açıklama yaptı.

Tuğçe “Pınar Gibi Öldürülmekten Korkuyorum”

Muğla’nın Bodrum ilçesinde kendisini uzun süreden beri sosyal medya hesabından taciz eden 46 yaşındaki adamı polise yakalatan 18 yaşındaki genç kız “pınar gibi ölmek istemiyorum, ne olur yardım edin” çağrısında bulundu. Şahıs gözaltına alındı.

Büyükşehir Sakız Fidanı Üretiyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin üreticiler için alternatif bir ürün olarak Fethiye ilçesi Karakeçililer Mahallesi’nde kurduğu Sakız Deneme Bahçesi’nde sakız fidanı üretimi devam ediyor. Başkan Gürün, “Dünya’da çok kısıtlı bir bölgede yetişen ve birçok alanda kullanılan sakızın insan sağlığı için öneminin yanı sıra ekonomik olarak girdisi de çok yüksek” dedi. 

Çayboyu ve Kurucuova Yolları Asfaltlanıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi ilçelerde kırsal mahallelerin yollarını yeniliyor ve genişletiyor. Kavaklıdere ilçesi Çayboyu ve Kurucuova mahalle yolunda serme sıkıştırma zemin ıslah çalışmaları tamamlandı. 6 kilometrelik yolun bayram öncesi asfaltlanacağı öğrenildi.

Marmaris’te Lokal, Kafe, Restoran ve Kıraathanelerdeki Kısıtlamalar Kaldırıldı

Marmaris Kaymakamı Şevket Aksoy başkanlığında toplanan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından, restoran, kafe, kafeterya, çorbacı, kokoreççi, çiğ köfteci, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokali, ve benzeri işletmelerin çalışma saatlerine yönelik kısıtlamalar kaldırıldı.

LÖSEV'den Fethiye’deki Hastalara Gıda Yardımı

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Muğla’nın Fethiye ilçesine gelerek lösemili ve kanserli ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulundu.

Başkan Oktay’dan Taksicilere Maske Uyarısı

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve Marmaris Şoförler Odası Başkanı İbrahim Tarım, korona virüs salgını nedeniyle zor günler geçiren taksi duraklarını ziyaret ederek taksici esnafının taleplerini dinledi. Oktay, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarını bir kez daha hatırlattı.

Datça Belediyesi'nden Demet Akalın'a Tepki

Muğla’da 5 gündür kayıp olan ve eski sevgilisi tarafından vahşice öldürüldüğü ortaya çıkan Pınar Gültekin ile ilgili paylaşım yapan Şarkıcı Demet Akalın’a Datça Belediyesi’nden tepki geldi.

Vali Tavlı, Karayolları Genel Müdürlüğü 26. Şube Şefliği’ne ziyarette bulundu.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Karayolları Genel Müdürlüğü 26. Şube Şefliği’ne çalışma ziyaretinde bulundu.

Muğla Memur-Sen Heyetinden Vali Orhan Tavlı’ya Ziyaret 

Toç-Bir-Sen ve aynı zamanda Memur-Sen Muğla İl Başkanı Adem Köseoğlu ve beraberindeki heyet Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret etti.

Büyükşehir Evde Bakımla Vatandaşın Yanında

Muğla Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım Hizmeti ile bugüne kadar 164 bin 823 tıbbi bakım uygulaması gerçekleştirerek vatandaşların yanında oldu.

Bodrum’da İdil Biret Rüzgarı

Dünyaca Ünlü piyona sanatçısı İdil Biret Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen konserle Bodrum Antik Tiyatro’da dinleyicilerle buluştu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “70 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’ni dünyada başarıyla temsil eden İdil Biret ile gurur duyuyoruz” dedi.

Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda Görev Değişimi

Ege Denizi’nin kritik noktalarından biri olan Bodrum bölgesinde, karasularının güvenliği için gece gündüz sahada olan Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığında görev değişikliği oldu.