Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Edebiyatçılar Fethiye’de Buluştu

Fethiye Belediyesi’nin destekleri ile Fethiye Edebiyat Grubu tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat Buluşması etkinliği başladı. Düzenlenen etkinlik 18 Mayıs’a kadar devam edecek.

YÖRESEL DANS FESTİVALİ DEVAM EDİYOR

Fethiye yöresel dans festivali, Beşkaza meydanında devam ediyor. Festival kapsamında saat 18:30 ve 21:00 arasında dans gösterileri sergilendi.

ÇYDD’DEN POP KONSERİ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından Özel Olgun Kültür Merkezi’nde Nostaljik Pop Konseri programı düzenlendi.

El emeği stantları bayram boyunca açık

Fethiye Belediyesi’nin destekleriyle Beşkaza Meydanı’nda kurulan “El Emeği Göz Nuru Stantları”, bayram dolayısıyla tüm hafta açık olacak. Stantlarda çantalar, el örgüsü büstüyerler, patikler, oyuncaklar, takı, ahşap ve cam eşyaları bulmak mümkün.

ULUSLARARASI HALK OYUNLARI FESTİVALİ

Uluslararası Halk Oyunları Festivali, Beşkaza Meydanı’nda birçok vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte Ukrayna, Litvanya, Moldova, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve Kırgızistan’dan gelen çocuklar dans gösterileri sergiledi.

TÜRK ODA ORKESTRASI FETHİYE’DE

Türk Oda Orkestrası & Koru’su Özer Olgun Kültür Merkezi’nde etkinlik düzenledi. Düzenlenen programa çok sayıda vatandaş katıldı.

‘’ÇEVRE ÇOCUK VE SES’’ ŞEHİT FETHİ BEY PARKI’NDAYDI

Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ''Çevre Çocuk ve Ses'' adlı resim sergisinin sonuncusu Şehit Fethi Bey Parkı’nda düzenlendi.

RENKLERİN HİKAYESİNİ SERGİLEDİLER

Gençlerin yaratıcılığını ve hayal dünyasını, çeşitli sanat dalları ve edebi etkinlikleri kullanarak özgün olarak ifade etmelerini amaçlayan Şefika Pekin MTAL, Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi, Mustafa Kemal MTAL ve Denizli Filiz Abalıoğlu Anadolu Lisesi tarafından yürütülen eTwinning Projesi Renklerin Hikayesi Proje sergisi açılışı Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk KAYA tarafından yapıldı.

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” resim şenliği

Menteşe Belediyesi ve Eğitim – Sen Muğla Şubesinin birlikte düzenlediği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Resim Şenliği, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde gerçekleşti. 23 Nisan’a özel ‘Doğal Yaşam Temalı’ Resim Şenliği’ne katılan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş etkinlikte resim yapan çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.

BELGESEL GÜNLERİ BAŞLADI

Adabelenliler Derneği Fethiye Temsilciliği tarafından Fethiye Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen 5. Fethiye Belgesel Günleri Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Prof. Dr. Şerife Atlıhan’ın “Geçmişten Geleceğe Kilim Sergisi” ve Erol Hıra’nın “Geçmişten Geleceğe Ninemin, Dedemin Oyun ve Oyuncakları” Sergisi ile başladı.

GELENEKSEL OYUN VE OYUNCAKLARI YAŞATIYOR

yapıyor. Hıra kendi elleri ile oyuncakları yaparak insanlara nasıl oynandığını uygulamalı olarak anlatıyor.

KİŞİSEL RESİM SERGİSİ AÇILDI

Girne Kolejin de okuyan Eva Beyza Akdeniz’in çizdiği resimler Fethiye Erasta AVM’de sergilendi. Çizgi film ve manzara resimleri olan sergiye halk ve çocuklardan ilgi yoğundu.

100. YIL SOKAĞI ESKİ FETHİYE’Yİ ANLATIYOR

Fethiye’nin ilk ve en eski fotoğraf stüdyosu olan Foto Kandiye kuruluşunun 4. Kuşak işletmecisi ve fotoğraf sanatçısı Şükrü Gürel’in hazırlamış olduğu panolar ve tarihi fotoğraflar Fethiye Belediyesi 100. Yıl sokağında yerini aldı. Likya figürlü panolar ve tarihi fotoğrafların montajını yapan Şükrü Gürel açıklamasında “Bir yılı aşkın bir süredir gündeme gelen Fethiye Belediyesi 100. Yıl sokağı Fethiye’mizin tarihi sosyal yaşamına ve kültürüne ışık tutacak. Bu gün montajını tamamladığımız 48 adet pano ve fotoğraflarda; Fethiye’nin hayatta olmayan tanınmış simaları ile eski tüccarlarımızı ve esnaflarımızı yaşatmaya çalıştık. Değerli büyüklerimizi bir kez daha Rahmetle anıyorum. Tabi hayatta olanlar da var. Onlara da uzun ömürler diliyorum” dedi.

FETHİYE BELEDİYESİ’NDEN KISA FİLM YARIŞMASI

Fethiye Belediyesi kısa film yarışması düzenliyor.

MUĞLA'DA AKIL VE ZEKÂ OYUNLARI FİNALİNE SEYDİKEMER DAMGA VURDU

Muğla’da düzenlenen Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvasında, Seydikemer’den katılan 10 öğrenciden 7’si madalya ile geri dönerek, Seydikemer’in gururu oldular. Seydikemer’den katılan Karaköy İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri turnuvaya damgasını vurdu.

ANKETTEN MANGA ÇIKTI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 18 Mayıs Günü Beşkaza Meydanı’nda Manga konseri düzenlenecek.

"THE MAİDS" İNGİLİZE SAHNELENDİ

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından tamamı İngilizce olan "The Maids" oyunu sergilendi.

HEPBERABER TİYATROSU’NDAN “AH KALBİM” OYUNU SAHNELENDİ

Kıvanç Galip Öcer’in yazıp yönettiği “Ah Kalbim” Tiyatro Oyunu FETAV Hepberaber Tiyatro Ekibi tarafından Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Vahim bir aşk hikayesinin anlatıldığı oyun 30 Mart tarihinde saat 20’de izleyicisi ile buluştu.

ÇOCUK GÖZÜYLE FETHİYE FOTOĞRAF YARIŞMASI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ‘Çocuk Gözüyle Fethiye Fotoğraf Yarışması’ düzenleniyor. İlk ve ortaokul öğrencilerinin katılabileceği yarışmada bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerinin kültürel değerlerle harmanlanarak, çocuk gözüyle fotoğraflanması amaçlanıyor.

Toplam 386 haber.