Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Büyükşehir 233 Atatürk Büstü yapımını gerçekleştirdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde bugüne kadar 138 okula ve 95 mahalleye 233 Atatürk büstü yaptı.

MUTSO'dan kültür turizmi için ön gezi

MUTSO ev sahipliğinde Muğla’ya gelen TÜRSAB ve COOP TRR yetkilileri, kültür turizmi için rota belirlemek amacıyla ön gezi gerçekleştirdi.

Konuk evi restorasyon çalışmaları devam ediyor

Muğla'nın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan ilçesi Milas'ta, Milas Belediyesi tarafından yürütülen önemli bir restorasyon projesi devam ediyor. Milas Belediyesi mülkiyetinde bulunan Milas Çomakdağ Kızılağaç Mahallesi Konuk Evi restorasyon çalışmaları bölgeye yeni bir soluk getiriyor.

Milas, Tarihi Köy Çeşmelerine Sahip Çıkıyor

Tarihi ve kültürel birikimiyle öne çıkan Milas’ta köy çeşmelerinin tarihsel nitelikleri hakkında arşiv oluşturularak, korunmasına yönelik projeler üretilmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

2023 Yılında 50 Bin Kişi Ziyaret Etti

Muğla Büyükşehir Belediyesine ait Osman Hamdi Bey, Bozüyük Kültür Evi ve Belen Kahvesi yerli ve yabancı misafirleri ağırlamaya devam ediyor. Kültür evleri 2023 yılında 50 bin 783 kişiyi ağırlarken kültür evlerinin açıldığı günden bu güne 166 bin 783 kişi ziyaret etti.

‘Neye Niyet Neye Kısmet’ Göz Doldurdu

Fethiye Belediyesi katkılarıyla Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Neye Niyet Neye Kısmet” adlı oyun, seyircilerden tam not aldı.

Fethiye’de El Emeği Ürünlere İlgi Yoğun

Fethiye Kardelen Sanat Derneği üyelerinin el emeği ürünleri, Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde sergilenmeye devam ediyor. Fethiye Kardelen Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Talim Kalemkaryan, mikrofonlarımıza çeşitli açıklamalarda bulundu.

Fethiye Film Festivali’ne Yoğun İlgi Gösteriliyor

Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (FEFSAD) tarafından düzenlenen Fethiye Film Festivali, 7 Aralık’tan bu yana film severleri ağırlamaya devam ediyor. Fethiye Film Festivali, yarına kadar Fethiye Erasta AVM Aksin Sinemasında film severler ile buluşmaya devam edecek. Fethiye Film Festivali Koordinasyon Ekibinden Ömer Öner, festival ile ilgili mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.

Film Festivali'nin açılışı gerçekleştirildi

Fethiye Film Festivali, Roome Hotel’de düzenlenen açılış kokteyli ve basın toplantısıyla başladı. Festival 10 Aralık Pazar gününe kadar açık olacak.

Muğla’da Yaşam resim yarışmasında ödüller verildi

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı anısına plastik sanatlar alanında Cumhuriyet’in yetiştirdiği sanatçıların çalışmalarını desteklemek ve sergilemek amacıyla düzenlenen, 57 sanatçının 69 eserle katıldığı “Muğla’da Yaşam” temalı resim yarışması ödül töreni Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Genç Ressamın Eserleri Yoğun İlgi Gördü

İlayda Metan’ın “Collective Resim” Sergisi, Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. organizasyonuyla Bodrum Kent Müzesi’nde kapılarını ziyaretçilerine açtı.

'Sihirli Gemi' tiyatro severlerle buluşturulacak

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından çocuk oyunu “Sihirli Gemi” cumartesi günleri Nurol Kültür Merkezi’nde sahnelenecek

Görsel Sanatlar ve Şiir Sergisi gerçekleşti

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum Belediyesi iş birliğinde Stratonikeia Görsel Sanatlar ve Şiir Sergisi gerçekleşti.

“Korku ve Sefalet” sahneye çıkacak

Milas Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin katkılarıyla sahne alacak olan ‘Korku ve Sefalet’ adlı oyun 25 Kasım Cumartesi günü Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.

'Limonata' Seyircisiyle Buluştu

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu, prömiyerini yaptığı “Limonata” adlı romantik komedi türündeki oyunu ile seyircilere keyifli dakikalar yaşattı. Gerek oyuncuların performansları gerekse konusu ile katılımcılar bol kahkaha ve alkışlarla dolu iki saat geçirdiler. 

Fotoğraf Yarışması Ödülleri Verildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi 6.Ulusal Fotoğraf Yarışması Ödül töreni Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde düzenlendi.

Yağlı Boya Resim Sergisi Vatandaşla Buluştu

Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Avukat ve Ressam Aydan Kaşlı’nın yağlı boya resim sergisi açıldı.

Özgür Yerel Tohum kitabının imza günü düzenlendi

Fethiye Ata Tarımsal Kooperatifi, Dr. Nalan Ünal ve Mustafa Demir’in yazmış olduğu ‘Özgür Yerel Tohum’ kitabının imza gününü, Fethiye Bahriye Üçok Parkı’nda düzenledi.

Zeytinler Hasat Edildi, Sıkımı Yapıldı

Muğla'nın Milas ilçesinde bu yıl 9.'su düzenlenen ve ilçe protokolünün destek verdiği Milas Zeytin Hasat Şenliği, düzenlenen kortej yürüyüşüyle resmen başladı. Milas sokaklarında renkli görüntüler oluşturan şenlikte, gerçekleştirilen protokol konuşmalarında barışın simgesi zeytinin önemi vurgulandı.

Toplam 388 haber.