Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Kökten’den Şenlik Değerlendirmesi

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı aynı zamanda Fethiye Belediye Meclis Üyesi Muhammet Kökten beraberindeki heyetle Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği programına katıldı.

Çoban, “Anlamlı Bir Organizasyon”

Fethiye’de faaliyet gösteren iş insanı Ali Fatih Çoban, Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği programına katıldı.

Çaylı, “Bu Tür Etkinlikler Büyük Önem Taşıyor”

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Çaylı beraberinde kalabalık bir heyet ile Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği programına katıldı.

Turgutoğulları Şenliği Değerlendirdi

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği'ne katılım sağladı.

Şenlik Konser ve Etkinliklerle Devam Ediyor

Fethiye Belediyesi ile Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde organize edilen Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği konser ve etkinlikler ile devam ediyor. 

Şenlik Kortej Yürüyüşü İle Başladı

Fethiye Belediyesi ile Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde organize edilen Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği programı kortej yürüyüşü ile başladı. 

“Yılbaşı” Oyunu Yeniden Sahne Alacak

Milas Belediyesi bünyesinde 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı başında başlayan Yaratıcı Drama Atölyesi yetişkin grubu tarafından geçtiğimiz haziran ayında sahnelenen “Yılbaşı” oyunu yoğun istek üzerine tekrar sahne alacak.

MİŞTİ Çocuk'tan Gümbür Gümbür Komedi 'Lokanta'

Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu (MİŞTİ)’nun çocuk grubu tarafından hazırlanan Lokanta oyunu, 24 Eylül Pazar günü Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda sahne alacak.

OPUS Müzik Festivali Kalpleri Fethetti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının destekleri ile düzenlenen 2.OPUS Müzik Festivali, Bodrum'un büyüleyici atmosferinde unutulmaz anlar yaşattı.

Yörük Oyunları Şenliği 17 Eylül’de

Fethiye Belediyesi ile Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde organize edilen Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği programı geçtiğimiz hafta yağış nedeniyle ertelenmişti. Etkinliğin 17 Eylül Pazar günü gerçekleştirileceği belirtildi.  

10. Nif Yörük Oyunları Şenliği Hava Şartları Nedeniyle Ertelendi

Fethiye’nin Nif Mahallesi’nde Pazar günü 10.’su düzenlenecek olan Geleneksel Nif Yörük Oyunları Şenliği hava şartları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. 

8. Uluslararası Zurnazen Festivali Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Zurnazen Festivali tamamlandı. Festival Muğla halkı tarafından büyük ilgi görürken Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, zurnanın Muğla kültüründe çok önemli bir çalgı olduğunu vurgulayarak bu kültürü yaşatmak ve geleceğe aktarmak için bu festivali düzenlediklerini söyledi.

10. Nif Yörük Oyunları Şenliği Pazar Günü Yapılacak

Fethiye’nin Nif Mahallesi’nde 10.’su düzenlenecek olan Geleneksel Nif Yörük Oyunları Şenliği 10 Eylül Pazar günü yapılacak. 

Kitap Sohbetleri Devam Ediyor

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi tarafından düzenlenen Kitap Hazzı etkinliğinin yedincisi gerçekleştirildi.

Zurnazen Festivali Milas’ta Başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Zurnazen Festivali Milas’ta vatandaşların yoğun ilgisiyle başladı.  

SOGEM’li Gençlerden Tarih Turu

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Gençlik Masası (SOGEM)  üyesi gençler Bodrum ve Milas’ta tarih turu gerçekleştirdi. 

Seramik Kursları İlgi Görüyor

Kültür Bakanlığı Seramik Sanatçısı Dilek Konakoğlu, birbirinden güzel el işçiliği seramik modellerini Fethiye’de bulunan seramik kurs atölyesinde sergiliyor. Seramik kursları, yoğun ilgi görüyor.

“Muğla’da Yaşam” Resim Sergisi açılışı Yapıldı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla’da Yaşam Resim Sergisi açılışı Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

“Fethiye Kitap Günleri” Özer Olgun Kültür Merkezi’nde

Fethiye Edebiyat Grubu tarafından Fethiye Belediyesi katkılarıyla düzenlenen “Kitap Günleri” programı 31 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde olacak.

Toplam 388 haber.