Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Yaratıcı Drama Atölyesi Sanatseverlerle Buluşacak

Milas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı başında başlayan Yaratıcı Drama Atölyesi, sahneleyeceği iki oyunla muhteşem bir kapanış yapacak.

“Karma Resim Sergisi” açıldı

“Karma Resim Sergisi” Erasta AVM’de açıldı.

Aşık Veysel Anma Konseri’yle anılacak

Aşıklık geleneğinin önemli temsilcilerinden, halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, vefatının 50. yılı dolayısıyla "Aşık Veysel'i Anma Konseri"yle anılacak.

60 eser sergilenecek

Fethiye’deki ressamları tanıtmak amacıyla, Fethiye Kültür Sanat Derneği ve Ressamlar Derneği’nin ortak katkılarıyla Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde resim sergisi açıldı.

Kaunos Antik Kenti'nin efsanesi

Türkiye'nin tarım ve turizm kenti olarak bilinen Muğla'daki müze ve ören yerleri, bölgeye gelen turistlerin ilgi odağı oluyor.

Fethiye Sanat Derneği’nin sergisi başlıyor

Fethiye Kardelen Sanat Derneği; her yıl 15 Nisan'da kutlanan Dünya Sanat Günü için hazırlıklara başladı.

AZİZ ÇETİNKAYA SERGİSİ AÇILDI

Fethiye'nin ilk ve en eski özel sanat galerisi Çetinkayalar İş ve Sanat Merkezi (Aziz Çetinkaya) Sanat Merkezi açıldı.

ÇAĞDAŞ AMATÖR RESSAMLAR SERGİSİ AÇILDI

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi üyeleri ve gönüllülerinin eserlerinden oluşan Çağdaş Amatör Ressamlar Sergisi açıldı. Yoğun katılımın olduğu sergide kurdeleyi Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli kesti.

İLK KİŞİSEL SERGİSİNİ AÇTI

16 yıldır bu yana geleneksel Türk El Sanatları arasında yer alan çini konusunda eğitim alan engelli Gürkan Gündgör ilk kişisel sergisini açtı.

BARIŞ KOSKU İLE MÜZİK DİNLETİSİ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi tarafından Kosku Ailesi’nin evinde müzik dinletisi etkinliği düzenlendi.

YAZAR GÜZEL,’’ BU GÜZEL ŞEHİRDEN ÇOK MEMNUNUM’’

Çıkardığı birbirinden değerli eserlerle sayısızca okuyucuya ulaşan Yazar Ragıp Güzel, FRT TV’ye hayatına dair birçok şeyi anlattı. 

LİKYA İLMEKLERİ DEFİLESİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Fethiye Likya Kadın Kooperatifi ve TUI Care Foundation ortaklığında hayata geçirilecek “Likya’nin İlmekleri Projesi” tanıtım toplantısı yapıldı. Kısa bir moda defilesinin de yapıldığı toplantıya; kamu sektörü temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, işadamları ve turizmcilerden oluşan geniş bir paydaş kitlesi katıldı.

"DAĞLARIN SULTANLARI KADIN EFELER", KAHRAMAN TÜRK KADININI TEMSİL EDİYOR

Muğla'nın Fethiye ilçesinde kahraman efelerin ruhunu yaşatan 'Dağların Sultanları Kadın Efeler' grubu kahraman Türk kadınını temsil ediyor.

YONG’UN RESİM SERGİSİ 19 EYLÜL’DE AÇILIYOR

Sanatçı Yong, sergiden elde edilen geliri FETAV ve Fethiye devlet hastanesi onkoloji bölümüne kemoterapi hastaları için sandalye alınması için bağışlayacak.

KÜLTÜR, SANAT VE EDEBİYAT EVİ ULUSLARARASI RESİM SERGİSİ AÇILDI

Fethiye Kültür, Sanat Ve Edebiyat Evi açıldı. Yoğun katılımın olduğu açılış töreninde birbirinden değerli eserler sergilenirken saz sanatçısı Ali Noyin misafirlere keyifli anlar yaşattı.

RESSAM DEMİR’İN SERGİSİ AÇILDI

Ressam Sinan Demir’in resim sergisi 29 Ağustos Pazartesi günü saat 15.00’da açıldı. Açılışa vatandaşın ilgisi yoğun oldu.

Babadağ'da Cengiz Kurtoğlu ve Ümit Besen konseri

Babadağ teleferik işletmesi tarafından ev sahipliği yaptığı 'Eğlence Dorukta' etkinliğinde Cengiz Kurtoğlu ve Ümit Besen sahne aldı.

Milyonfest iptal edildi

Milyon Yapım tarafından organize edilen ve bu yıl 2’incisi yapılması planlanan Milyonfest, Muğla Valiliği tarafından alınan kararla iptal edildi.

Pantomim oyunu ilgiyle izlendi

Fethiye Belediyesi tarafından organize edilen, İlker Kılıçer’in ‘Mimdo’nun aradığı’ isimli pantomim oyunu, Şehit Fethi Bey Parkı’nda çocuklarla buluştu.

Toplam 387 haber.