Sağlık

Sağlık Haberleri

Başkan Gürün'den Koronavirüs Açıklaması

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda, "Vatandaşlar kendi yaşamında alması gereken tedbirleri almıyor. Bu bizim için çok acı. Muğla'nın bu konuda daha bilinçli hareket edeceğini düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde hiç istemeyiz fakat bir kaç gün içinde ölüm vakaları başlayacak. Bu konuda hepimizin dikkatli olması gerekiyor. Umuyorum ülkemiz ve Muğlamız bundan en az şekilde etkilenir. Bu süreci en az zararla kapatabiliriz" dedi.

Yatağan’da ‘Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’ Toplandı

FERDİ YAVUZ- Yatağan’da, Umumi Hıfzıssıhha meclisi, Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek başkanlığında toplandı. Umumi Hıfzısıhha Meclisi’nde, Korona Virüs’ten korunma ile alakalı kararlar alındı.

Virüslere Karşı En Büyük Kalkan Anne Sütü

Dünyayı sarsan korona virüsünün hamileler ve bebeklerdeki etkisi ile ilgili açıklama yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özlem Naciye Atan Şahin, bebekleri virüsten korumanın en önemli faktörünün anne sütü olduğunu ve annelerin bebeklerini daha bu süreçte daha çok emzirmeleri gerektiğini ifade etti.

Pavyon, Bar ve Gece Kulüpleri ‘Corona’ Sebebiyle Kapatıldı 

İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği genelge ile, yeni tip corona virüsünün yol açtığı covid-19 salgını nedeniyle pavyon, diskotek, bar ve gece kulüplerinin faaliyetlerini 16 Mart saat 10:00 itibariyle geçici süreliğine durdurdu.

Karantinadaki Kişilerle İlgili Sağlık Bakanı’ndan Açıklama

Umreden döndükten sonra Ankara ve Konya’da karantinaya alınan 10 bin 330 kişi ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan son dakika açıklaması geldi

Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Hakkı Turan’dan Coronavirüs Açıklaması

Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Hakkı Turan "Muğla'da herhangi bir Corona pozitif numune sonucu yoktur. Fakat sonuçlanmamış olası vakalar vardır. Bunlardan numune alınmıştır. Sonucu çıkanlar negatiftir. Henüz sonuç bekleyen vakalar vardır. Bunlar da olacaktır. Süreç iyi bir şekilde yönetilmektedir" dedi.

Koronavirüs'ün İçme Sularına Etkisi

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs tehlikesinin içme sularına etkisinin olup olmadığı tartışılırken, MSKÜ Coğrafi Bilgi Sistemleri, Uzaktan Algılama, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, içme sularının musluğa ulaşmadan bu tür ve benzeri virüslerden arındırıldığını açıkladı.

Başhekim Arıcı öğrencilere koronavirüsü anlattı

Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Mutlu Arıcı, öğrencilere koronavirüsü anlattı.

Belediyelerden Koronavirüs Duyurusu

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri konser, tiyatro, sergi, panel gibi tüm kapalı alan etkinliklerini iptal ettiğini duyurdular.

Menteşe Kent Konseyi’nden Çağrı; “Tokalaşmayalım, Sarılmayalım, Öpüşmeyelim”

Menteşe Kent Konseyi tarafından Corona Virüs’ün yayılımını önlemek amacıyla bir çağrı yapıldı.

Marmaris Deniz Sınırı Kapısı'nda virüse karşı önlemler arttırıldı

Korona virüsün (Covid-19) ülkemizde bir kişide tespit edildiğine yönelik Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasının ardından Marmaris Deniz Sınır Kapısında alınan önlemler artırıldı.

Sağlık Bakanlığı Korona Virüs Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap: “Virüs genellikle elle bulaşıyor”

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs ile ilgili İhlas Haber Ajansına önemli açıklamalarda bulunan Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Korona Virüs Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, virüsten korunmak için öncelikle hijyene önem verilmesi gerektiğini açıkladı.

Marmaris Devlet Hastanesinde koronavirüse karşı dezenfekte ediliyor

Marmaris Devlet Hastanesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı viral enfeksiyon ve salgınlara karşı ortak kullanım alanlarını özel mikrop kırıcı maddeler ile dezenfekte ediliyor.

Marmaris Limanın Gelen Yolcu Girişine Termal Kamera Takıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan gümrüklü deniz limanında, hastalıkların önceden tespit edilip müdahale ve önlem alınması için Ankara’dan talep edilen termal kameralar takıldı.

Türk Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Özsan: "Türkiye’nin Donör Hedefi 800 Bin"

Türk Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Güner Hayri Özsan, Türkiye’de şu anda 600 bin olan donör sayısının 800 bine çıkarılmasının hedeflendiğini açıkladı.

Milas Devlet Hastanesi vekiller aracılığı ile bakanlık gündeminde

AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ziyaretinde Muğla’da yapımları tamamlanma aşamasına gelen Milas, Bodrum, Yatağan ve ilk kez ihaleye çıkarılan Marmaris ve Seydikemer yeni devlet hastaneleri görüşüldü.

Aşırı Terlemeye Kesin Çözüm Yücelen’de

Marmariste yaşayan Erdem Kurtuluş (17), ellerinde, koltuk altı ve ayaklarında terleme sorunuyla Muğla Özel Yücelen Hastanesi Göğüs Cerrahisi polikliniğine başvurdu. Yapılan tetkiklerden sonra ameliyat olması gerektiğine karar verildi. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Kılıç’ın yaptığı ameliyatla Erdem Kurtuluş sağlığına kavuştu.

Şifa Kaynağı Muğla Kebabı

Kış aylarının en çok tercih edilen çorbalarından olan Sulu Muğla Kebabı’nın ünü Türkiye’yi aştı. Yunan turistler, Marmaris’te hizmet veren çorbacıya Sulu Muğla Kebabı içmeye geliyor. 

Bodrum'daki 20 Klinik 3 Ay Ücretsiz Hizmet Verecek

Bodrum’daki sokak hayvanlarının kimliklendirme ve kısırlaştırma işlemleri için 20 veteriner kliniği 3 ay ücretsiz hizmet verecek.

Toplam 360 haber.