Sağlık

Sağlık Haberleri

Beşkazalı Doktor Emre Gültaç Doçent Oldu

Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi doktorlarından ve Tıp Fakültesi hocalarından Emre Gültaç, Doçentlik sözlü sınavını başarıyla geçerek Doçent unvanı aldı.

Dr. Nuri Köse Doçent oldu

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu kurucusu Dr. Nuri Köse bugün gerçekleştirilen Doçentlik Sözlü sınavını başarıyla gerçekleştirerek Doçent olma hakkını kazandı.

Faydaları saymakla bitmiyor: Ejder Meyvesi

Ejder Meyvesi, B, C vitamini ve lif bakımından zengin bir meyvedir. Ejder meyvesinin faydalarından birisi kalp sağlığını koruması ve kanser riskini azaltmasıdır. Kötü kolesterolü azaltan betalainler içerir. İçindeki siyah tohumlar, kalbe iyi gelen omega-3 ve omega-9 yağ asitleri açısından zengindir.

Korucu, çörek otunun faydalarını anlattı

Çörek Otu, sağlık açısından çeşitli faydalar sağlayan bir bitkidir. Salı Pazarı Esnafı Mehmet Ali Korucu, çörek otunun faydalarını mikrofonlarımıza anlattı.

Sağlıkta Dönüşüm: “Hayat Kurtaran’dan Şiddet Kurbanı’na!

Türkiye’de hastane, ASM, hekim ve sağlık çalışanı sayısının halen yetersiz olması, hasta sayısının her geçen gün artış göstermesi ve buna karşılık ısrar edilen yanlış sağlık politikaları sağlık sistemini çıkmaza ve çöküşe sürüklüyor. Sağlık sistemindeki aksaklıkların nedeni olarak sağlık çalışanlarının hedef gösterilmesi, sağlıkta şiddeti doğuruyor. Birlik ve Dayanışma Sendikası, “Sağlık’ta Dönüşüm”ün sonuçlarına dikkat çekerek yetkilileri göreve çağırıyor.

Kalp Günü Etkinliği Düzenlendi

Muğla Yücelen Hastanesi “Kalp Merkezi” doktorları kalp hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla hastanenin konferans salonunda “ Muğla Tazelenme Üniversitesi Öğrencileriyle ” bir araya geldi.

Çocuklarda Suçluluk Duygusuna Dikkat!

Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Cemil Çelik konu hakkında bilgiler verdi. 

Prolikya Ortez Protez Fethiye’de Hizmete Girdi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde hizmet vermeye başlayan Prolikya Ortez Protez uygulama merkezi fiziksel engelli hastaların başka şehirlere gitmesine gerek kalmadan tedavi imkânı sağlıyor.

Doğuma hazırlık kursu açıldı

Menteşe Belediyesi’nin ‘Bilinçli Gebelik, Güvenli Annelik’ için hayata geçirdiği ‘Doğuma Hazırlık Kursu’ açıldı.

Vatandaşlar Yeni Koronavirüs Varyantı Hakkında Konuştu

Fethiye’de vatandaşlar, bugün Türkiye’de 9 kişide görülen koronavirüsün alt varyantı Eris varyantı hakkında düşüncelerini FRT TV mikrofonları aracılığıyla belirttiler.

Türkiye’de Eris Varyantı Görüldü!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, COVID-19’un Omicron varyantının bir alt türü olan Eris varyantının Türkiye’de 9 kişide görüldüğünü açıkladı. 

Fethiye'ye Anjiyo Ünitesinin Sadece Müjdesi Geldi!

1 Yıldır Yolda Olan Anjiyo Ünitesi Fethiye'ye Ulaşamıyor!

KANSER HASTALARI İÇİN KOŞACAKLAR

FETAV tarafından organize edilen “Yaşam İçin Yarış” etkinliğinde, 30 Ekim Pazar günü Kanser hastalarına destek olmak için koşacaklar. 

ECZACILAR MİTİNGE HAZIR…

Türk Eczacıları Birliği'nin çağrısıyla 16 Ekim'de Türkiye'deki tüm eczacılar Ankara'da "Büyük Eczacı Mitingi"nde buluşmaya hazırlanıyor. Muğla 32.Bölge Eczacılar Odası Başkanı Kadir Serkan Tekin, ‘’ İlaç ve eczacılık sektörü çok ciddi sıkıntı içerisinde. Bu süreçte eczacılar ve vatandaşlarımız ciddi anlamda mağdur oluyorlar. İlaç yokları ve vatandaşlarımızın ilaç farklarına ödediği fiyat had safhada. Türkiye kendi ilaçlarının büyük bir kısmını üretebilecek ve halka ucuz olarak ulaştırabilecek kaynaklara, birikime sahip bir ülkedir. ’’

BAŞARININ YOLU BESLENMEDEN GEÇİYOR

Okul çağındaki çocukların sağlıklı beslenmesi, hem gelişimlerini hem de akademik başarılarını olumlu etkiliyor. Uzmanlar, öğünlerde protein, taze sebzeler ile tam tahıllı ürünlerin tercih edilmesini ve hazır gıdadan uzak durulmasını öneriyor.

UZMAN DİYETİSYEN ARSAL’DAN ÖDEM ATMA TÜYOLARI

Birçok farklı nedene bağlı olarak özellikle kadınlarda daha sık görülen ödem, vücutta sıvı birikmesiyle oluşan yaygın bir sorundur. Yanlış beslenme, az su içmek, magnezyum eksikliği, fazla karbonhidrat tüketimi, bol tuzlu beslenme gibi birçok nedene bağlı olarak ödem yaşanabilir. Peki, bu ödemden nasıl kurtulabiliriz? Uzman Diyetisyen Gamze Arsal vücuttan ödemi atmanın yolları anlattı.

“KRONİK HASTALIK TARAMA VE İZLEMLERİ”

Dünyada en sık görülen, en fazla ölüme ve engelliliğe neden olan bulaşıcı olmayan hastalıklara (kalp ve damar hastalıkları, kanserler, diyabet ve kronik hava yolu hastalıkları) bağlı erken ölümlerin (70 yaş altı ölümler) 2025 yılına kadar % azaltılması ülkemizin bulaşıcı olmayan hastalıklarla ilgili temel hedefidir.

ARSAL’DAN FORMDA KALMA TÜYOLARI

Ağustos ayının sonlarına yaklaşırken herkesin aklında ‘’kışın nasıl formda kalırım?’’ sorusu gelmeye başladı. Bu sorunun cevabını Diyetisyen Gamze Arsal, FRT TV mikrofonlarına açıkladı.

Arsal’dan diyet aşure tarifi

Diyetisyenler geleneksel yöntemler ile yapılan aşurenin kalorisi konusunda uyarıyor. Geleneksel yöntemle yapılan aşurenin yüksek kalori olduğuna değinen Diyetisyen Gamze Arsal, FRT TV mikrofonlarına diyet aşure tarifi verdi.

Toplam 361 haber.