Sağlık

Sağlık Haberleri

MSKÜ’YE VE MUĞLA’YA HİZMET VERECEK OLAN PSİKOMER AÇILDI

Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (PSİKOMER), Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde Muğla’ya, bölgeye, Üniversiteye, öğrencilerine ve personeline hizmet vermek amacıyla 2022 yılında kuruldu. PSİKOMER, danışanlarına psikoterapi hizmeti sunmanın yanı sıra psikoloji alanında eğitimler verecek ve bilinçlendirme çalışmaları yürütecek. Ruh sağlığı alanında koruyucu, önleyici ve müdahale içeren araştırmalar yapma hedefiyle yola çıkan PSİKOMER’i, Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Cansu Akyüz Yılmaz’a sorduk.

ZAYIFLAMAK İÇİN CHIA TOHUMU

Yaz mevsimi hızlı bir şekilde devam ederken fazla kilolarından rahatsız olan insanlar ise diyet programlarına başvuruyor. Bu konuda FRT TV mikrofonlarına konuşan Aktar İşletmecisi Mustafa Gezen ödem atmaya yardımcı olacak ürünleri aktardı.

COVİD-19 İÇİN UDİ HİNDİ TOZU

Dünyada ve ülkemizde etkisi tüm hızıyla devam eden Covid-19 virüsünün neden olduğu hastalıkla mücadele edebilmek için bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekiyor. Bu dönemde vücut direncini artırmanın yolu ise doğru gıdalarla dengeli bir beslenme düzeninden geçiyor. Balık Pazarı Aktar İşletmecisi Mustafa Gezen, koronavirüse karşı vücut direncini arttırmak için önerilerde bulundu.

GİRGİN HEMŞİRE ATAMALARINDAKİ MAĞDURİYETİ MECLİSE TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle, hemşire atamalarındaki mağduriyeti Meclis’e taşıdı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI 2 GÜN İŞ BIRAKIYOR

Kardiyoloji Uzmanı, Dr. Ekrem Karakaya’nın 6 Temmuz 2022 tarihinde Konya Şehir Hastanesi’nde, görev yaptığı esnada hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda katledilmesi nedeni ile doktorlar bugün ve yarın olmak üzere 2 gün boyunca “Sağlıkta Şiddete Hayır” sloganı ile iş bırakacaklar. Görevlerini yaptıkları sırada can güvenliği isteyen sağlıkçılar bununla ilgili Fethiye Devlet Hastanesi Acil Servisi yanında basın açıklaması yaptılar.

MENTEŞE BELEDİYESİ’NDEN ÜCRETSİZ SAĞLIK TARAMASI

Menteşe Belediyesi tarafından pazar yerinde bulunan Sağlık İşleri Müdürlüğü önünde kurulan stantta halka ücretsiz sağlık taraması yapılıyor.

DOKTORLAR İŞ BIRAKTI

Sağlık çalışanları haklarında yapılacak düzenlemelere ilişkin TBMM Genel Kurulu’na sunulan yasa tasarısının haklarında yeterli iyileştirme sağlamadığına dikkat çeken sağlık meslek örgütleri, Fethiye’de bir günlük iş bıraktı.

MUĞLA SAĞLIK TURİZMİ YATIRIMLARININ MERKEZİ HALİNE GELİYOR

Muğla’da sağlık turizmi potansiyelinin arttırılması, ilin turizm portföyüne kitlesel ve organize biçimde sağlık turisti kazandırılması, sağlık turizmi yetki belgesine sahip olan kuruluş sayısının arttırılması, Muğla ilinin sağlık turizminde küresel bir marka şehir olması vizyonu ile Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında, sağlık turizmi yatırımları hakkında toplantı yapıldı.

FETHİYE BELEDİYESİ SAĞLIK EMEKÇİLERİNİ UNUTMADI!

Fethiye Belediyesi tarafından geçtiğimiz sene koronavirüs salgınında hayatını kaybeden sağlık çalışanları için ‘Saygı Anıtı’ yapılmıştı. 14 Mart Tıp Bayramı olması nedeniyle Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli, saygı anıtına giderek, vefat eden sağlık emekçilerinin isimlerinin yazılı olduğu plakaları anıta çaktı ve ‘onları unutmayacağız’ dedi.

Başkanlar covid-19’a yakalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın Covid-19 testleri pozitif çıktı. Aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir’in yaptırdığı testlerin sonucu da pozitif çıktı.

Omıcron’u evde geçirmenin 8 kuralı!

Son iki yıldır tüm dünyayı derinden etkileyen Covid-19’a yol açan SARS-CoV-2 virüsünün yeni varyantı Omicron çok hızlı bulaş riskiyle büyük tehlike olmaya devam ediyor. Doç. Dr. Tülin Sevim Omicron’da hem kişinin kendi sağlığı hem de çevresindekilerin sağlığını korumak için uyulması gereken 8 önemli kuralı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu. 

Coronavirüs mücadelesinde yeni kararlar

Muğla genelinde koronavirüs vaka sayılarının artmaya başlaması ile beraber koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Muğla genelinde alınacak önlemler ile ilgili olarak Muğla İli Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

“Muğla Sağlık Turizmi Tek Durak Hizmet Merkezi Projesi” taslağı ilk onayını aldı

Muğla Valisi Orhan Tavlı talimatıyla sağlık turizmi çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Muğla ilinin sağlık turizminin geliştirilmesi, sağlık turizmi potansiyelinin artırılması, ilin turizm portföyüne kitlesel ve organize biçimde sağlık turisti kazandırılması, Sağlık turizmi yetki belgesine sahip olan kuruluş sayısının arttırılması amaçlarına hizmet edecek olan Tek Durak Hizmet Merkezi, konsept proje taslağı projeye finansman sağlayacak anahtar paydaşlar tarafından desteklendi.

Her derde deva şifalı bitkiler

Havaların soğumaya başlaması ile beraber coronavirüs vaka sayılarının artmasının yanı sıra soğuk algınlığı ve üşütme gibi hastalıklarda da artış yaşanıyor. Vatandaşlar bu şikayetlerin de doktora gitmenin yanı sıra aktarlarda bulabildikleri ada çayı, Ihlamur ve kekik gibi şifalı bitkilerden deva arıyor.

Bağışıklık sistemi için balık 

Uzmanlar özellikle mevsiminde tüketilen balığın, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için son derece gerekli olan bir besin olduğunu ifade ediyor. Fethiye’de mevsim balığı olarak olarak çinekop, isravrit, lopa, Karadeniz Mezgit, barbun, kefal, çupra ve levrek en çok tercih edilerek tüketilen balıklar arasında.

Yolculuklarda PCR testi zorunluluğu kaldırıldı

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre seyahat, toplu etkinlik, kamu ve özel işyerleri ile okullarda aşısız ve aşı süreci tamamlanmamış kişiler için getirilen negatif PCR testi zorunluluğu tamamen kaldırıldı.

Muğla’da vaka sayısında artış var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18-24 Aralık tarihleri arasında illere göre Covid-19 vaka sayılarını açıkladı.

Okullar kapatılacak mı?

Omicron varyantıyla birlikte corona virüs vakalarında yaşanan artışa ilişkin konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şu anda okulların kapatılmasının söz konusu olmadığını söyledi. Süreci yakından takip ettiklerini belirten Özer, ''Omicron varyantı nedeniyle okullarımızda şu an alarm verebileceğimiz bir durum yok'' dedi.

Diz ağrıları hayatınızı kısıtlamasın

Diz ağrısı günlük hayatta hemen herkesin yaşadığı sorunların arasında yer alıyor. Oturuş pozisyonunun yanlışlığı, dizin yanlış kullanılması gibi masum nedenlerin yanında kireçlenme (kıkırdak aşınması), travma, eklem iltihaplanması ya da romatizmal hastalıklar da diz ağrılarına neden olabiliyor. Sosyal aktiviteleri kısıtlayan diz ağrılarından kurtularak hareketlerin özgürleşebilmesi için; hayat tarzının düzenlenmesi, diz çevresindeki kasların güçlendirilmesi, ilaç tedavisi gibi yöntemler uygulanabilirken, daha ciddi sorunlarda cerrahi müdahaleler gerekebiliyor. Bu alanda robotik protez cerrahisi hasta konforunu artıran bir yöntem olarak öne çıkıyor. Memorial Şişli Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Olcay Güler, diz ağrıları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Toplam 361 haber.