Sağlık

Sağlık Haberleri

Randevusuz, sırasız aşı imkanı

Koronavirüsle mücadele çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen aşılama çalışmaları yurt genelinde olduğu gibi Fethiye’de de aralıksız olarak devam ediyor. Aşılama çalışmalarında yeni bir modele geçildiğini belirten yetkililer Fethiye’de belirli yerlere kurulan aşı noktaları ile vatandaşların randevu almadan ve sıra beklemeden kolaylıkla aşı olabilmelerine imkan sağlıyor.

Aşılama yaş sınırı 25’e indi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı randevularında yaş sınırının 25’e indiğini açıkladı.

Aşılamada yaş 30'a indi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yarından itibaren 30 yaş üzeri kişilerin aşı randevularını alabileceklerini söyledi.

Muğla’da aşılama rekoru

14 Ocak’ta sağlık çalışanları ile başlayan Covid-19 aşılama çalışmalarında Muğla’da aşılanacak hedef nüfus 726 bin 675 kişi olarak belirlenirken, bu nüfusun yaklaşık 260 binine ikinci doz aşı uygulandı. Muğla’da 18 Haziran itibari ile ikinci doz aşılama oranı yüzde 35.7 olarak gerçekleşti.

Seydikemer Belediyesi aşılama kampanyasına katıldı

Seydikemer Belediyesinde görevli personele Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında aşı yapıldı. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, mesai saatinin başlamasıyla birlikte personelin sıra ile aşı olmaya başladığını belirtti.

Sağlık Turizmi, AR-GE ve İnovasyon ile bütünleşecek

Muğla'nın tıp tarihinde öncü medeniyetlerin merkezinde yer almasından doğan güç ile “Tek Durak Hizmet Noktası” fikri ışığında Muğla genelinde sağlık turizmi çalışmaları devam etmektedir.

Aşıda 40 yaş üstüne randevu başladı

Covid-19 aşısı için 40 yaş ve üstü vatandaşlara randevu verilmeye başlandı. Sağlık Bakanı Koca, duyuruyu sosyal medya hesabından yaptı, "Bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz" bilgisini paylaştı.

Muğla'nın haftalık vaka sayısında düşüş devam ediyor 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre her 100 bin kişide haftalık vaka sayısını açıkladı. Muğla’nın bu hafta ki vaka sayısı 41,47 oranına düştü. 

Kaymakam Aksoy, Marmaris’te vaka yok

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy; sosyal medya hesabından  dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, toplumsal bağışıklığa ulaşmanın artık çok yakın olduğuna dikkat çekerek; Marmaris’te bugün için vaka olmadığını söyledi.

Muğla'nın haftalık vaka sayısı 56,26'ya düştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık vaka sayısını açıkladı. Muğla’nın bu hafta ki vaka sayısı oranı 56,26'ya düştü.

Muğla'nın haftalık vaka sayısı düşüyor 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık vaka sayısını açıkladı.

Muğla'nın haftalık vaka sayısı 183,46'ya düştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık vaka sayısını açıkladı.

Mahalle muhtarlarının aşılanmasına başlanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından alınan yeni tedbirleri açıkladı ve tam kapanmaya gidildiğini duyurdu. Yeni kararların yanı sıra Erdoğan, açıklamasında muhtarlara da müjde vererek, mahalle muhtarlarının aşılanmasına başlanacağı açıklandı.

Muğla'nın haftalık vaka sayısı 250,91

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık vaka sayısını açıkladı.

Aşılamada sıra 55 yaş üstüne geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılamada sıranın 55 yaş üstüne geldiğini duyurdu.

Muğla Sağlık Meslek Örgütleri basın açıklaması yaptı

Muğla Sağlık Meslek Örgütleri "Yaşam hakkımızdan vazgeçmiyoruz, ölümleri durdurun" diyerek Muğla İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

Muğla'nın haftalık vaka sayısı 200'ü geçti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 - 9 Nisan tarihleri arasındaki 100 bin nüfusa karşılık gelen toplam vaka sayısının yer aldığı güncel haritayı paylaştı.

Mutant virüse dikkat!

Korona virüs salgını, alınan tüm tedbirlere rağmen artarken; Fethiye’de ayda 9-10 bin kişiye PCR testi yapıldığı öğrenildi. Fethiye Devlet Hastanesi’nde PCR test sonuçlarına göre ayda yaklaşık bin kişinin durumunun pozitif olduğu ve karantina altına alındığı öğrenildi. Devlet Hastanesi Pandemi Servisi’nde son günlerde 50 yatağın dolduğu, yoğun bakım servisinde de 6-7 kişinin tedavi gördüğü belirtildi. Yetkililer mutant virüse dikkat çekerek; Kovid-19 tedbirlerine uyulması gerektiğini hatırlattılar. 

Kırmızı alanlar artışta…

Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına yansıyan verilere göre, Muğla’nın Menteşe ilçesinde bazı yerlerdeki risk haritasının kırmızıya döndüğü görüldü. Kentteki vaka artışı Sağlık Bakanlığı’nın ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasına da yansıdı.

Toplam 360 haber.