Sağlık

Sağlık Haberleri

Fethiye, Dalaman Ve Menteşe Devlet Hastaneleri 2022 yatırım programına alındı

AK Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan İle Mehmet Yavuz Demir, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaret ettiler. Milletvekilleri, Bakan Koca’yı TBMM'de ki ziyaretlerinde, Muğla’nın tüm ilçelerinin ve merkez hastanesinin hekim, personel, ekipman gibi kapasite artırıcı ihtiyaçlarını görüştüler. 

Muğla'nın haftalık vaka sayısı 49,66'ya düştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayılarını yayınladı. 

Muğla’da ilk böbrek nakli gerçekleşen Şahinkaya’ya ziyaret

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Organ Nakil Merkezi törenle hizmete açıldı. Protokol üyeleri, ilk böbrek nakil ameliyatı yapılan Mustafa Şahinkaya’yı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Ercan “Sizler kurallara uyun Muğla normalleşsin işletmeler nefes alsın”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsü ile mücadelede normalleşme sürecinin 1 Mart itibariyle başlayacağını bildirdi. MUTSO Başkanı Mustafa Ercan ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada vatandaşlara bir çağrıda bulundu. Ercan, “Herkes evlerinde bir yıla yakındır hapis herkes çok sıkıldı. Sizler kurallara uyun Muğla normalleşsin işletmeler nefes alsın” dedi. 

2. doz aşılar tamamlandı

Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde 2.doz korona virüs aşılaması tamamlandı.

Menteşe’de korkutan harita!

Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına yansıyan verilere göre, Muğla’nın Menteşe ilçesinde bazı yerlerdeki risk haritasının kırmızıya döndüğü görüldü. Kentteki vaka artışı Sağlık Bakanlığı'nın 'Hayat Eve Sığar' uygulamasına da yansıdı.

Gribe karşı aktarların tavsiyesi “Kış çayı ve kekik suyu”

Kış mevsiminin sert yüzünü göstermesi ile birlikte gribe yakalanmak istemeyen vatandaşlar, aktarlara koşuyor. Hem grip hem de Kovid-19 salgınından korunmak isteyenler, vücut direncini ve bağışıklığı arttıran bitkilere ve baharatları tercih ediyor.

Vaka sayıları tekrar tırmanışa geçti

Fethiye’de geçtiğimiz günlerde düşüşe geçen Koronavirüs vaka sayıları, tekrar tırmanışa geçti.

Başkan Otgöz, Covid-19 aşısı oldu

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Covid-19 aşısı oldu.

Muğla'nın haftalık korona virüs vaka sayısı açıklandı 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, iller bazında 7 günlük Covid-19 vaka sayılarını açıkladı.

Başkan Otgöz'den kan bağışı çağrısı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Kızılay’ın kan bağışı noktasını ziyaret ederek sağlıklı her vatandaşın kan bağışında bulunması gerektiğini söyledi.

Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi 2020'de 1 milyon 400 bin çağrı karşıladı

112 acil çağrı numarasının farkındalığını artırmak amacıyla her yıl 11 Şubat günü kutlanan ” 112 Günü” nedeniyle Muğla Valisi Orhan Tavlı, Acil Çağrı Merkezi heyetini kabul etti. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Kamil Karakaya, faaliyetleri hakkında Vali Tavlı'ya bilgi verdi.

Fethiye yeni ambulanslarına kavuştu

Sağlık Bakanlığı'nın Muğla'ya gönderdiği 18 ambulanslardan 2 tanesi Fethiye genelinde vatandaşlara daha iyi ve hızlı sağlık hizmeti verebilmek için teslim edildi. 

Muğla’da ikinci doz aşı uygulaması başladı

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında ikinci doz aşı uygulama bugün itibariyle Muğla’da da başladı.

Öztürk ve yönetiminden örnek etkinlik

AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı, ülkemizde kan ihtiyacının artması üzerine örnek bir kampanyaya imza attı. İlçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları üyeleri; Uğur Mumcu Parkı içerisinde yer alan Kızılay Kan Bağış Noktasında kan bağışında bulundu. İlçe Başkanı Turgay Öztürk, “Pandemi döneminde kan ihtiyacı biraz daha arttı. Hem kan bağışının arttırılması hem de vatandaşların özendirilmesi adına ilçe teşkilatı olarak bir etkinlik düzenledik. Halkımıza örnek olmak ve kan ihtiyacının karşılanması adına sosyal sorumluluk çalışması gerçekleştirdik” dedi.

Bakan Koca Türkiye'deki İngiltere mutasyonu sayısını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, riskli mutasyonların yayılmasına ilişkin açıklama yaptı, "Ülkemizde ki İngiltere mutasyonu 196 oldu" dedi.

Muğla’da ilçe ilçe korona virüs haritası

Muğla’da “Hayat Eve Sığar (HES)" uygulaması korona virüsü yoğunluk haritasında 'yüksek risk' anlamına gelen kırmızı bölgelerin artış gösterdiği dikkat çekiyor.

Kanser dünyada ölüm nedenleri arasında ikinci sırada 

Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğü, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Dünya Kanser Günü, gerek kanser konusunda farkındalığı ve eğitimi artırarak gerekse dünyanın her yerindeki hükümetler ile bireyleri hastalığa karşı harekete geçmeye zorlayarak; her yıl milyonlarca önlenebilir ölümün önüne geçmeyi amaçlıyor. 

Fethiye’de yaşayan yerleşik yabancılar da aşı oluyor 

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını ülkemizde de etkili olurken; Fethiye’de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar da randevu alıp aşı uygulamasından yararlanabiliyorlar. E-Nabız uygulamasından başvuruda bulunan İngiliz uyruklu vatandaşlar, Aile Hekimleri tarafından aşı uygulamasından yararlanıyor. 76 yaşındaki Alan Small, “Pandemi dönemi boyunca Türkiye’deyim. Türkiye bu süreci çok iyi yönetti. Dün aşı uygulamasından yararlandım” dedi. 

Toplam 360 haber.