Turizm

Fethiye ve Bölgenin Turizm Haberleri

Turizm Haberleri

Fethiye’de Sürdürülebilir Turizm Programı Anlatılacak

Fethiye Turizm Derneği tarafından düzenlenen ve seçimler dolayısıyla bir süreliğine ara verilen söyleyişi programları ve etkinlikleri devam ediyor. 

Kumburnu, dünya markalarıyla hizmet verecek 

Fethiye’nin dünyaca ünlü plajı Ölüdeniz Kumburnu’nda denize sıfır dünyaca ünlü kahve markası atmosferiyle adeta görenleri büyülüyor.

Turizme istihdam ve katma değer sağlayacak

Marmaris’e ve Türkiye turizmine yaz kış daimî katma değer üreten bir işletme olması hedeflenen ‘Kızılbük Thermal Wellness Resort’ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan aldığı ÇED raporu ile inşaatına kaldığı yerden hız kesmeden devam ediyor.

FETHİYE TABİAT KADINLARI’NDAN DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Dünyanın İlk Kadın Doğa Yürüyüşü Grubu olan Fethiye Tabiat Kadınları tarafından doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

BAŞKAN KARACA, “TİYATRONUN ÖNÜNDEN GEÇEN YOL İLE İLGİLİ PLAN TADİLATI YAPIYORUZ”

Muğla'nın Fethiye ilçesinde deniz kıyısında hem de şehir merkezinde yer alan, ender antik tiyatrolardan Telmessos Antik Tiyatrosu yaklaşık 7 yılın ardından kapılarını ziyaretçilere açtı. 

FETHİYE SUALTI TARİH PARKI PROJESİ DEVAM EDİYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), bölgede dalış turizmini canlandırmak amacıyla hazırladığı Fethiye Sualtı Tarih Parkı projesinin devam ettiğini açıklayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, projeyle ilgili bazı mecralarda yer alan iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu söyledi.

ALBAN, “TURİZMCİ İFLASIN EŞİĞİNDEYKEN TURİZM BAKANI İHYA OLDU”

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un şirketlerine bakanı olduğu kabinden, 2 ayda toplam 4,5 milyar TL’lik teşvik aktarılmasını, “bunun adı teşvik değil bunun adı peşkeş çekmektir” diyerek eleştirdi. 

Telmessos’un tarihi gün yüzüne çıkarılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Akdeniz Üniversitesi adına gerçekleştirilen Telmessos Yüzey Araştırmaları ile Kaymakamlık bünyesinde kurulan Batı Lykia Kültürel Varlıklarını Araştırma Merkezi’nin amacı ve kapsamı hakkında tanıtım toplantısı yapıldı.

KUMBURNU, DÜNYA PLAJLARI İLE YARIŞIYOR

Turizmin gözde mekanlarından biri olan Ölüdeniz Kumburnu plajına her geçen gün ilgi artıyor.

MAVİ BAYRAK EĞİTİM SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fethiye Şehit Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli bünyesinde Büyük Samanlı Koyu, geçtiğimiz aylarda Mavi Bayrak almaya hak kazanmıştı. Bu kapsamda idareciler ve çalışan öğrencilere eğitim semineri gerçekleştirildi.

BAŞKAN AY, “PANDEMİNİN BEDELİNİ FAZLASI İLE ÖDEDİK”

Pandemi sürecinden sonra Fethiye turizminde başlayan hareketlilik esnafın bir nebzede olsa yüzünü güldürdü. Sezonun ortasında olunmasına rağmen yaşanan doluluğu değerlendiren Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-der) Başkanı Mete Ay, “Bu sene şu anda mesela Ağustos ayında otellerde Çalış’ ta yer bulmak zor. Şu anda gerçekten doluyuz. Kendimizde yer olmadığı zaman arkadaşlarımı arıyorum, yer bulmaya çalışıyorum. Ağustos ayı zaten bizim sezonumuz ve bu ay şöyle 5 oda, 6 oda bir otelde bulursak bu sorun demektir” dedi.

ÇALIŞ SAHİLLERİNDE YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Muğla'nın gözde turizm merkezlerinden biri olan Fethiye sahillerinde sıcak hava tatilcilerin denize akın etmesine neden oldu.

ARICAN, “BU KAZI İÇİN ÇOK UĞRAŞTIK”

Fethiye’nin Yeşil Üzümlü mahallesinde bulunan birçok tarihi yapıta ev sahipliği yapan Cadianda başlatılan kazı çalışmalarının bölge ekonomisine katkısı olacağının altını çizen Yeşil Üzümlü Mahalle Muhtarı Erkan Arıcan, “Vatandaşlarımız biraz daha maddi olarak faydalansın istiyoruz. Bölge halkının ekonomisini canlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

CADIANDA KAZI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Fethiye’nin Yeşilüzümlü mahallesinde bulunan birçok tarihi yapıta ev sahipliği yapan Cadianda başlatılan kazı çalışmaları ile gün yüzüne çıkarılıyor.

TURİZM HER GEÇEN GÜN DAHA DA KÖTÜYE GİDİYOR

Fethiye’nin eşsiz koylarının tanıtımının yapılmasında katkısı olan en önemli sektörlerden bir tanesi de tur tekneleri. Temmuz ayının bitmesine sayılı günler kala şehrimize yerli ve yabancı turistler gelmeye devam ediyor. Fakat sezonun iyi olmadığını belirten Prenses Serap Teknesi Sahibi Yılmaz Yalçın, turizmin bu sene beklentinin altında olduğunu söylüyor.

BU BAŞVURUYU KAÇIRMAYIN!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca başlatılan çalışma kapsamında günü birlik kiralanan konaklama tesisi, villa, bungalov, kiralık evler Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İç İşleri Bakanlığınca yapılacak olan bir çalışma ile Turizm Bakanlığına bağlanması planlanıyor.

SEYDİKEMER VE KAŞ’IN 50 YILLIK HAYALİ GERÇEK OLUYOR

Seydikemer’in yarım asırlık hayali gerçek oluyor. Seydikemer’in Kumluova Mahallesi ile Kaş’ın Ova Mahallesini birleştirecek “Patara Köprüsü” 16 Ağustos Salı Günü ihaleye çıkıyor. Bu müjdeli haberi Seydikemerlilerle paylaşan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Sonunda hayalimiz gerçek oldu. Kaş ile Seydikemer’i, Antalya ile Muğla’yı turizm alanında, tarım alanında, tarih alanında birleştirecek bir köprü. 16 Ağustos saat 10.00’da da ihalesi Antalya Karayolları Bölge Müdürlüğümüz tarafından yapılacak” dedi.

YOĞUNLUK DEVAM EDİYOR AKARYAKIT FİYATLARI İLE BİLET FİYATLARI PARALEL

9 gün süren Kurban Bayramı tatili sona erdi. Bayram tatili boyunca birçok yerli ve yabancı turistin uğrak noktası olan Fethiye’de, Temmuz ayının sonlarına yaklaşırken şehirlerarası otobüs severlerinde yoğunluk devam ediyor.

SELÇUK, “O SENE BU SENE DİYEREK SEZONU AÇTIK”

Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte vatandaş soluğu plajlarda aldı. Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Okul Müdürü Alpaslan Selçuk turizm sezonunu FRT TV mikrofonlarına değerlendirdi.

Toplam 127 haber.