Kadın Meclisi başkanını seçti

Fethiye Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Kurulu Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi'nde yapıldı. Seçimli genel kurula tek aday olarak giren Selda Balkaya Genel Kurula katılan üyelerin tamamının oyunu alarak Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı seçildi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Kent Konseyi Kadın Meclisi yeni başkanını ve yürütme kurulu üyelerini seçmek için Özer Olgun Kültür Merkezi’nde toplandı. İlk oturum genel kurul çoğunluk sağlanamadığı için toplanamamıştı. Yasa gereği 2. Oturumu yapılan ve katılımın yüksek olduğu genel kurul öncesinde Fethiye Kent Konseyi Başkanı Gül Bahar Edik Kayhan Genel Kurula hitaben konuşma yaptı.Kayhan yaptığı konuşmada Kent Konseyi’nin 2019 yılında yapılandığını ifade ederek “Kent Konseyi 2019’da ilk kez yapılandı. Hemen sonrasında il meclislerinde yapılanması konusunda çalışmalara başladık. Ne yazık ki 2020’nin Mart Ayı’nda pandemi nedeniyle birçok çalışmalarımız yavaşladı. Bu süreç içerisinde Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi’ni yapılandırdık. İnsan yerleşimleri ve ekonomik alanlar olarak bir tane çalışma grubunu hayata geçirebildik. Sonrasında da karar aldığımız kültür sanat çalışma grubu, yaşlı meclisi, çocuk hakları çalışma grubu ve afet çalışma grubu yapılanmalarıyla ilgili Kasım ayından itibaren yoğun tempolu bir toplantı süreci başlattık. Ne yazık ki bugün ki kadar katılımın olduğu çok az toplantımız oldu” dedi.
“KADIN MECLİSİ, GENÇLİK MECLİSİ VE YAŞLI MECLİSİ OLARAK BİR BÜTÜNÜZ”
Fethiye Kent Konseyi Başkanı Gül Bahar Edik Kayhan dernek üyelerinin çalışma meclislerinde neden yer alamadığına dair yaptığı açıklamada “Kadın Meclisi ile ilgili daha önceki çağırımızda yeterli katılım olmadığı için ikinci oturuma bırakmak zorunda kaldık. En çok eleştirilen soruya da cevap vermek istiyorum. Neden bir derneğe üyeysem burada temsil edilemiyorum? Kadın Meclisi’nde temsil edilmeniz için engel bir durum yok. Herhangi bir yere üyeyseniz çalışmalara katılabilirsiniz. Sadece Genel Kurul’un yapılanması adına bir eşitlik sağlamak için kurumsal temsili 2 kişi ile sınırlandırmıştık. Bu sene yapmış olduğumuz genel kurulda da a derneğinden 2 kişi temsilci olmasına rağmen 20 kişi de bireysel olarak katılıyorum denildiğinde karar mekanizmalarında o grubun ağırlığı söz konusu oluyordu. Bunu ortadan kaldırabilmek için bireysel temsiliyeti beyanlarınıza güvenerek bir siyasi sendikaya üyeliğim yoktur şeklinde bir form hazırladık. Bunu da sosyal medya da duyurduk. Süreç içerisinde haksızca eleştirildiğimizi düşünüyorum. Bu konuyu da açıklığa kavuşturmak istedim. Sonuç olarak burada sizlerle olmak çok güzel. Kadın Meclisi, Kent Konseylerinin olmazsa olmazıdır. Biz Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi ve Yaşlı Meclisi olarak bir bütünüz. Kent Konseyi kentin sorunlarını tespit etmek ve çözüm üretmek adına bir araya gelmiş insanlardan oluşmuş bir yapıdır” diye konuştu.
“ÖNÜMÜZDEKİ ÜÇ YIL İÇİN YAPILACAK SEÇİM ARİFESİNDEYİZ”
Genel Kurul öncesinde konuşmasını yapan Fethiye Kent Konseyi Başkanı Gül Bahar Edik Kayhan’ın konuşmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile Genel Kurul başladı. Genel Kurul’da ilk olarak  Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Tek Genel Kurul ile ilgili bilgi veren konuşma yaptı. Tek, “Yaklaşık 1,5 yıldır Kent Konseyi Genel Sekreterliğini yürütüyorum. Kent Konseyleri bir kentteki sivil yapılarla kamu kurumları arasında bir iş birliği sağlamak için kurulmuş yapılardır. Bu yapı bütçesini belediyenin sağlayacağı hizmetler vermektedir. Kadın Meclisi 2 yılı bitirmiş durumdadır. Şuan ise önümüzdeki üç yıl için yapılacak seçim arifesindeyiz. Bu seçim için bir başkan ve 7 yönetim kurulu üyesi seçilecektir’’ ifadelerini kullandı.
“SELDA SALKAYA TEK ADAY”
Genel Kurul’da yapılan konuşmaların ardından aday olmak isteyenler olup olmadığı soruldu. Selda Salkaya’nın aday olmak istediğini söylemesinden sonra başka aday çıkmayınca Selda Salkaya tek aday olarak seçime katıldı. Adaylık sürecinde bir konuşma yapan Selda Salkaya “ Yetkili kurumlara sesimizi duyurmak için Kent Konseyini harekete geçireceğiz. Çağdaş Yaşamı Destekleme Kurumu üyesiyim. Aynı zamanda Kadın Meclisi Başkan Aday’ıyım.  Canan Hanım ‘’Seni başkan adayı görmek istiyoruz’’ dedi. Çok heyecanlandım. Beni bu göreve layık gördükleri için teşekkür ediyorum. 20 yıldır Fethiye’de yaşıyorum. 9 yıldır İstanbul Gelişim Kreşinin kurucusu ve sahibiyim. Geleceğe yatırım yapıp evlat yetiştiriyoruz. Fethiye OFROT kulübünün kurucularındanım. Tek kadın olarak kulüpte duruyorum. Sanırım herkese kadın gibi kadın olduğumu gösterdiğimi düşünüyorum. Sokak sokak gezip kadınlar ne ister? Diye sormak istiyorum. Bu sorunun cevabı ile projelerimizi şekillendireceğiz. Yaklaşık 10 sene önce meme kanserini yendim. Ben bir kahramanım’’ dedi.
“KADINLARLA ÇOCUKLARLA İÇ İÇEYİM. BUNU ARTIK BİR ÇATI ALTINDA YAPACAĞIZ”
Fethiye kent Konseyi Kadın Meclisi Seçimli Genel Kurulu’na tek aday olarak giren Selda Salkaya Kadın Meclisi Başkanı seçildi. Seçildikten sonra da kısa bir konuşma yapan Selda Salkaya konuşmasında, “Hayırlısı olsun. Kadınlarla çocuklarla iç içeyim. Bunu artık bir çatı altında yapacağız. Teşekkür ederim. Bir kere şunu söylemek istiyorum. Şahane kadın kazandık. Çünkü bulundukları pozisyonu hak eden, mücadeleci kadınlar. Kadın meclisi başkanı oldum ama bunun yanında da çok sağlam genel kurul üyelerimiz oldu. Kent konseyi başkanımız Bahar hanımla birlikte çok şahane projeler üreteceğiz. Bunları devlet makamındaki yüksek mercileri harekete geçirerek bu projelerin hayat bulmasında katkı sağlamalarını isteyeceğiz. Biraz ortalığı karıştıracağız galiba. Çünkü Fethiye’deki yaşayan kadınlar, Türkiye’nin her yerinde yaşayan kadınlar kadar büyük sorunlara sahip. Çocuklar ve kadınlar bu bütünün en önemli parçaları. Erkeklerin bunu göz ardı etmemesini istiyoruz. Biz bunun için mücadele edeceğiz’’ ifadelerine yer verdi.
Başkanlık seçiminin ardından Fethiye Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri Seçimi yapıldı. Yapılan seçimde Birsel Ürkmez, Müşerref Avcı, Canan Bütün, Nurhan Çağlayan, Oya Yamacı, Ebru Korkmaz, Yasemin Yörenti Kadın Meclisi  Yürütme Kurulu  Üyesi olarak seçilirken, Emine Korkmaz, Ayşe Aykırı ve Emine Sakin ise Yürütme Kurulu Yedek Üyesi  seçildiler


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN