Kadınlar İstanbul Sözleşmesi İçin Yürüdüler

Fethiye Kadın ve Dayanışma Derneği'nin çağrısı ile dernek üyeleri, Fethiye Kadın Platformu üyeleri Beşkaza Meydanı'ndan Özgecan Anıtı'na kadar gece yürüyüşü gerçekleştirdiler.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Son zamanlarda kadına yönelik şiddetin artması ve Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasını  protesto etmek amacı ile Fethiye Kadın ve Dayanışma Derneği çağrısı ile dernek üyeleri ve Fethiye Kadın Platformu üyeleri gece yürüyüşü yaptılar. Beşkaza Meydanı’ndan başlayan yürüyüş Özgecan Anıtı’na kadar devam etti.
Yürüyüşü neden yaptıklarını açıklayan Fethiye Kadın ve Dayanışma Derneği Gönüllü Üyesi ve Avukatı Hayel Özenç  “8 Mart bizim için çok kıymetli bir gündür. Kadın dayanışmasının, kadına yönelik şiddetle mücadelenin ,özellikle son zamanlar da iktidarın nafaka gaspıyla haklarımızın elimizden alınması ve İstanbul Sözleşmesi’nin bir gece fesih edilmesine yönelik seslerimizi haykırmak ,sokakta, meydanda olduğumuzu duyurmak için yine ve yeniden gece yürüyüşünde olduğumuz bir akşam. 8 Mart gününde basın açıklaması için toplanmıştık. Fethiye Kadın Platformu ve Fethiye çevresinde yaşayan tüm kadınlarla birlikte derneğimizin çağrısı olduğu 4. Feminist gece yürüyüşünü gerçekleştirdik” dedi.
Gece yürüyüşüne kimlerin katkısı olduğu yönünde açıklamalarına devam eden Hayal Genç “Kurumsal olarak Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği çağrıcı oldu ama Fethiye Kadın Platformu ile birlikte yürüdük. Yine Fethiye’nin her yerinden kadınlar vardı. Fethiye’nin minikleri bir sosyal medya da sesimizi duymuş ama yüzlerce kadının olduğu bir örgütlenme. Hep birlikte haykırdık. Geceleri sokağa çıkma hakkımızın olduğunu, tacize, tecavüze ve saldırıya uğramadan sokaklarda olabileceğimizi haykırmak üzere sokaktaydık” diye konuştu. 
Hayel Özenç yaptığı açıklamasını “8 Mart bu sene maalesef savaşında olduğu bir zamana denk geldi. Hepimiz her ne şartta olursa olsun savaşa hayırı haykırdık. Nafaka hakkımız evlilik süresiyle ilişkilendirilerek  gasp edildiği bir döneme denk geldik. Kadın dayanışmasının ne kadar kıymetli olduğunu ve yaşatan bir şey olduğunu, kadın kadının kurdu değil yurdu olduğunu bir kez daha herkese sokaklarda haykırmış olduk. 8 Mart Fethiye için bu akşam hem isyanımızın haykırıldığı hem de sesimizin duyulduğu ve dayanışmamızın güçlendirildiği, kazanımlarımızın yeniden geri getirilmesi, korunması anlamında çok güzel bir akşam oldu” diyerek noktladı.  
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN