Kansız, 'Esnaf çaresizlik içinde'

Fethiye esnafına ziyaretlerde bulunarak esnafın sıkıntılarını dinleyen Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız 'Zaten zorda olan esnafımız 2022 yılında akaryakıta, elektriğe, bağ-kur primlerine gelen zamlardan sonra çaresizlik içinde' dedi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız esnaf ziyaretlerine devam ediyor.Esnafları ziyaret ederek  Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu’nun selamlarını ileten Sadet Kansız esnafların dertlerini dinliyor.Her zaman esnafların yanında olacaklarını ifade eden Sadet Kansız “Pandemi bir taraftan iktidarın ekonomiyi kötü yönetimi bir taraftan esnafı perişan etmiş durumda. Biz bu işi yapamıyoruz demedikleri gibi her gün toz pembe tablo  çizmeye devam ediyorlar. Esnafın feryatlarını duymuyorlar. Ya bizim gözümüz kör, ya da iktidarın kulakları sağır” dedi.
Akaryakıt 14 TL’ye  olduğunu ifade eden Sadet Kansız “Elektriğe % 127 zam yapmışlar, en düşük bağ kur primi bin 726 TL olmuş. Tek bir işçinin esnafımıza maliyeti 6 bin 129 TL’ye çıkmış.  Hala daha sıkıntı yok diyorlar.İktidar yetkilileri başka bir memlekette mi yaşıyorlar. Artık sıcacık odalarınızdan çıkın. Sokağa inin de sıkıntı var mı? Yok mu ? beraber görelim “ dedi.
Dövizin dengesizliğinden dolayı esnafın eline gelen işleri bile yapmakta zorlandığını söyleyen Sadet Kansız “Dolar 18TL sınırlarına dayandı. Bugün’de 13TL seviyelerinde yarın ise ne olacağı belli değil. Esnafımız gelen işleri bile toptancıların malzemeye  fiyat verememesinden dolayı yapamıyorlar. Müşteriye verdikleri fiyat bir gün sonra değişiyor. Müşteri ile esnafımız karşı karşıya kalıyorlar. İktidar ise esnafımızın sırtında ki çuvala taş doldurmaya devam ediyor. Bu esnaf ne yapacak. AK Parti iktidarının bir çözüm önerisi de yok. Yapacağız, edeceğiz söylemleri ile ülke yönetilmez. Yapamıyorsanız bırakın işin ehli insanlar ülkeyi yönetsin” dedi.
Pandemi döneminde de esnafın belinin büküldüğüne işaret eden Sadet Kansız “Devlete olan borçları yapılandırdılar, bağ kur ,ssk gibi devlete olan ödemeleri ertelediler.Ne oldu? İktidar günü kurtardığını sandı. Ama iş yapamayan esnaf yapılandırmasını ödeyemedi,  ertelenen  devlete olan ödemelerin zamanı geldi . Hem de birikmiş bir şekilde.Esnaf bunları da ödeyemedi. Bugüne geldiğimizde devlete  borcu olmayan esnaf kalmamış gibi. İktidar ise ne yaptı? Borç içerisinde kıvranan esnafa çözüm olsun diye kredi vererek borç batağını büyüttü.Şu anda esnaflarımız bu kredilerini de ödeyemiyor.  Bu durum tahammül sınırlarını aştı. Bir an önce bir çözüm bulunması lazım.Yoksa esnaflarımız birer birer işyerlerini kapatmak zorunda kalacaklar.İşsizler ordusuna yeni insanlar dahil olacak. Zaten olmayan üretim daha da düşecek “dedi.
Devlet yönetimine acilen liyakatin gelmesi gerektiğini ifade eden Sadet Kansız “Tüm bunlar işin başında olanların liyakatten uzaklaşarak ehli olmayan insanlara görevler vermesinden kaynaklanmaktadır. Gelecek Partisi olarak Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu önderliğinde her türlü soruna çözümlerimiz var. Genel Başkanımız ve yardımcıları her konuşmalarında bu çözümleri tek tek izah ediyorlar. Bizlerde yerel de bu çözümleri vatandaşımıza anlatıyoruz. Artık vatandaşımız da her şeyin farkında. Kendilerine yapılan bu zulme de ilk seçimde gereken cevabı verecekler “diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN