KARAÇULHA'DA TAPU DAĞITIM TÖRENİ VE HALK KONSERİ YAPILACAK

Fethiye'nin en büyük mahallelerinden birisi olan Karaçulha'da yaşayan vatandaşlar Cuma gününü heyecanla bekliyorlar. Bir yandan, geçen sezon Muğla 1. Amatör Küme play-off müsabakalarında Marmaris Belediyespor'u yenerek Muğla Süper Amatör Lig'e yükselen Karaçulhaspor 2022 – 2023 sezonunun açılışını yaparken, bir yandan da bölge sakinleri yıllardır bekledikleri tapularına kavuşacaklar. Karaçulhaspor'un köklü bir kulüp olduğunu belirten Kulüp Başkanı Mehmet Dalca ve Başkan Yardımcısı Ahmet Çolak tüm Karaçulha ve Fethiye halkını konsere davet ettiler. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Sanatçılar Karaçulha’da sahne alacak
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Kovanlık futbol sahasında 30 Eylül Cuma akşamı saat: 19:30’da başlayacak etkinlikte Karaçulha’da yaşayan hak sahibi vatandaşlara tapularını bizzat dağıtırken, bölgede bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında da kamuoyunu bilgilendirecek. Etkinlikler kapsamında, Türk Halk Müziği sanatçısı Ümmü Erbil, belediye sanatçıları Aysun Karasaçlı ve Adem Kazan ile bölge sanatçısı İsmail Peynirci konser verecekler.
İmar uygulamaları son noktaya geldi
Karaçulha bölgesinde Fethiye Belediyesi tarafından 3 yıldır 8 ayrı bölgede yürütülen plan proje çalışmalarında sona gelindi. Bu çerçevede, Karaçulha Köyiçi mevkiinde toplam 110 dönümü kapsayan 18 no’lu uygulama bölgesinde 168 adet tapu hak sahiplerine teslim edilecek. Son aşamaya gelen 15, 16 ve 23 no’lu uygulama bölgelerinde ise Tapu Sicil Müdürlüğü’nde tescil aşamasına gelindi. Çalışmalar tamamlandığında 15 no’lu uygulama bölgesinde toplam 208, 16 no’lu uygulama bölgesinde 129 ve 23 no’lu uygulama bölgesinde ise 49 adet tapu hak sahiplerine teslim edilecek. Kısa bir süre zarfında bahse konu bu alanlarda da teknik çalışmaların biteceği öğrenilirken, kalan 4 farklı uygulama alanında da çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Yol çalışmaları devam ediyor
Diğer yandan, Fethiye Belediyesi tarafından, Karaca döneminin ilk üç yılında, Karaçulha bölgesinde Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’nce 3.440 metre yeni yol açıldı ve genişletme çalışmaları gerçekleştirildi. Aynı dönemde  ayrıca 15.380 m² parke döşendi ve 88.805 m² asfalt döküldü. Belediye yetkilileri tarafından, “bölgedeki yol çalışmalarının planlandığı şekilde devam edeceği, hem asfalt, hem parke, hem de yol açma çalışmalarının süreceği” belirtildi.
Karaçulha Halk Evi  hizmete açılıyor
Alim Karaca yönetiminde son 3 yılda Fethiye ilçe merkezinde 2, Göcek’te ise 1 Halk Evi’ni hizmete sokan Fethiye Belediyesi, Karaçulha Halk Evi’nde ise son aşamaya geldi. Karaçulha Halk Evi’nin de kısa bir süre sonra hizmete gireceği belirtildi. Çayın sadece 1 TL olması ve uygun fiyatlarıyla özellikle dar gelirli vatandaşların ve öğrencilerin buluşma mekanı haline gelen Fethiye Halk Evleri arasına bir süre sonra Ovacık Halk Evi’nin de ekleneceği öğrenildi.
Öte yandan, Fethiye Belediyesi’nce, önümüzdeki süreçte Karaçulha Kültür Merkezi yanındaki boş alana bir park ve taziye evi yapılmasının planlandığı bildirildi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN