Kaymakam Fırat, 'Aşılamada yüzde 100'e ulaşmak istiyoruz'

Fethiye genelinde aşılama oranın yüzde 80'ni aşması ile Covid-19 vakalarında düşüş yaşanıyor. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye'nin aşılamada çok iyi durumda olduğunu belirterek, vaka sayılarında düşüş yaşandığını kaydetti. Fethiye Devlet Hastanesinden alınan bilgilere göre koronavirüs salgınından dolayı toplam 7 kişinin tedavi gördüğü öğrenildi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 -

Fethiye’de yoğun geçen yaz sezonundan sonra vaka sayılarında düşüş yaşanıyor. Yerli ve yabancı turistlerin oluşturduğu yoğun yaz günlerinde artan vakalar, turizm ve düğün sezonun sona ermesi ile düşmeye başladı. Covid-19 vakalarındaki düşüşün ana sebebinin aşılama olduğu kaydedilirken, korona virüs salgınına karşı alınan önlemler ve aşılama çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği bildirildi. Edinilen bilgiye göre Fethiye Devlet Hastanesinde koronavirüs salgınından dolayı toplam 6 kişinin serviste 7 kişinin ise yoğun bakımda tedavi gördüğü kaydedildi. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, aşılamada yüzde 100’e ulaşmak istediklerini ifade ederek, gençleri aşı olmaya davet etti. 
“GENÇLERİMİZİ AŞI OLMAYA DAVET EDİYORUM”
Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “Covidle mücadelede çok iyi durumdayız. Aşılamada da iyi durumdayız ama yeterli değil. Biz yüzde yüz istiyoruz. Belli bir yaşın üzerinde ki kardeşlerimizin tamamı aşılı o seviyede yüzde yüzlere yakınız. Ama genç kardeşlerimiz ile biraz eksiklerimiz var. Burada sizlerin aracılığı ile genç kardeşlerimi de hızlı bir şekilde aşı noktalarına bekliyorum. Biliyorsunuz birçok noktada aşı yapıyoruz. Neredeyse hiç bekleme olmadan aşı yapıyoruz. Yeter ki kardeşlerimiz gelsinler” diye konuştu.
VAKALARDAKİ DÜŞÜŞ SAYILARA YANSIDI
Fethiye Devlet Hastanesine geçtiğimiz hafta ortalama yatan hasta sayısı 10 civarında iken bu sayı 6’ya kadar düştü. Yoğun bakımda 7 kişinin yattığı öğrenilirken, günlük ortalama pozitif vaka sayısının ise 15-20 civarında değişiklik gösterdiği belirtildi.  
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN