METE AY'DAN BAYRAM UYARISI

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, Ramazan Bayramı sebebiyle Fethiye'ye gelen ve Fethiye'de yaşayan vatandaşlara uyarılarda bulundu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay vatandaşlara uyarılarda bulundu. Hem dışarıdan gelen misafirlere hem de Fethiye’de yaşayan vatandaşlara uyarılarda bulunan Mete Ay, çevrenin temiz tutulmasının çok önemli olduğunu belirtti. Fethiye’de yaşayan insanların en azından bayram sürecinde trafiği rahatlatmak adına araçlarını daha az kullanmalarını isteyen Ay, sezonun güzel geçmesini diledi.
“BAYRAMDA ÇOK BÜYÜK BİR REZERVASYON YOK”
Bayramda çok rezervasyon olmadığını, bunun da ekonomik ve hava şartlarından kaynaklı olabileceğini dile getiren Çalış Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Mete Ay, “Fethiye bizim Fethiye’miz. Fethiye’nin eğer yüzde yetmiş beşi turizmden para kazanıyor, bereketi öyle sağlıyorsak, standartlarımızı onunla yükseltebiliyorsak o zaman bazı şeylere dikkat etmemiz gerekiyor. Bayramda çok büyük bir rezervasyon yok. Geçmişteki bayramlar gibi değil. Zannediyorum ekonomik şartlar, bir de Ramazan Bayramının bir ay öne gelmesi, havanın çok sıcak olmaması en önemli etkenlerden. Şu anda İzmir’den gelen bir araç, deposunu doldurmaya kalksa 1200 lirayı dolduruyor. Uçakla gelmeye kalksa, onlar da büyük paralar. Maalesef ulaşım pahalandı. Ayrıca masraflar çok yükseldi. Tabi ki Türk Halkında da belli bir endişe ve korku var. Elindeki parasının ayın sonunu getirip getiremeyeceği ile ilgili. Burada Fethiyeli olarak üzerimizdeki en büyük sorumluluk, bizi ziyaret eden kişilere huzurla ve güvenle bayramlarını geçirerek geri dönmelerini sağlamak. Bir de bayramlarda inanılmaz bir araç trafiği oluyor. Fethiyeli kardeşlerimiz eğer araçlarını bayramlarda özellikle az kullanırlarsa en azından gelen ziyaretçilerin giriş ve çıkışlarında trafik açısından bir rahatlık sağlarlar. Onlara çok dikkat etmemiz gerekiyor. Dediğim gibi yüzde yetmiş beşini turizmden kazanan bir ilçeden bahsediyoruz. Türkiye’nin en güzel ilçesinden bahsediyoruz. Türkiye’nin en güzel ve anlayışlı insanlarının olduğu ilçeden bahsediyoruz. Artık biraz daha para kazanma zamanı. İki yıldır turizm sektörü çok kötü durumda. İnşallah, umut ediyorum yabancı ve İngilizlerle bir problemimiz yok ama bayramları da biraz dolu dolu geçirsek çok daha keyifli olacak. En önemlisi güvenlik ikincisi sağlık, keyifli ve huzurlu bir bayram diliyorum tüm Fethiyemize” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN