METE AY'DAN TURİZM DEĞERLENDİRMESİ

Çalış Turizm Derneği Başkanı Mete Ay 2022 turizm sezonunu değerlendirdi.2022 yaz sezonu için Çalış ve Fethiye ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Mete Ay 'Herkesi Çalış'a bekliyoruz' dedi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı ve Çalış Turizm Derneği Başkanı Mete Ay turizm sezonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ramazan Bayramı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Mete Ay “Şimdi şöyle düşünün, İzmir’den arabayla buraya geldiğinde 1200 TL’ye yakın bir para harcıyorsunuz. Artık enerji, yakıt çok pahalı. İnsanların uçak ile buraya gelmeleri, arabayla buraya gelmeleri çok zorlaştı. Belki tur ile gelse adam daha karlı olabilir. Ama bu da büyük otellere gidiyor genelde. Şu anda bu günler çok iyi değil Fethiye için. Eskiden 1 hafta evvelden plajı doldururduk çünkü ufaktı otellerimiz. Ama şu anda zannediyorum son dakika ziyaretçilerine kalacağız. Biz bize de kalabiliriz. Ama ben yine de hem belediyenin hem de kaymakamlığın özellikle önümüzdeki Ramazan Bayramı’nda bütün önemleri, özellikle de kalabalıkla ilgili önlemleri alacağını düşünüyorum” dedi.


“ALTYAPI VE ÜSTYAPI DA ÇALIŞMALAR DEVAM ETMELİ”
Yaza sezonunda 1 milyon kişinin Fethiye’ye geldiğini ifade eden Mete Ay “Altyapı ve üstyapı da çalışmalar devam etmeli. Ölüdeniz’e geçen sene insanlar inemedi bilindiği üzere. Biz hazırız, biz bekliyoruz plajımız da hazır olacak. Otellerimiz zaten açılmaya başladı. Çalış, eski Çalış değil. İnsanların daha çok seyahat ettiği bir Çalış oluyor” diye konuştu.


“FETHİYE’DE ÇOK FAZLA KİRADA KALAN RUS VE UKRAYNALI VAR. KİRA FİYATLARININ YÜKSELME SEBEPLERİNDEN BİRİSİ DE BU”
Bu sene Fethiye’ye ağıırlıklı olarak İngilizlerin geleceğini tahmin ettiklerini ifade eden Mete Ay “Fakat Fethiye’de çok fazla kirada kalan Rus ve Ukraynalı var. Kira fiyatlarının yükselme sebeplerinden birisi de bu. Bizler açısından da çok zor bir durum maalesef. Rusların önümüzdeki 3 hafta içinde gelebileceğini düşünüyorum. Eğer önümüzdeki 3 haftada savaşta pozitif bir gelişme olursa, Ruslar tekrar gelir. Bu savaşta hükümetimizin de stratejisi iyi gidiyor. Yapıcı ve birleştirici olması çok güzel” dedi.


“TÜRKİYE ŞU ANDA AVRUPA’DA EN UCUZ TATİL YAPILABİLEN ÜLKELERDEN BİR TANESİ”
Rusların Yunanistan’a gideceğini düşünmediğini belirten Mete Ay  “Çünkü euronun getirdiği bir yıkıcı yük var. Bunu söylemek çok hoşuma gitmiyor ama söylemek istiyorum. Türkiye şu anda Avrupa’da en ucuz tatil yapılabilen ülkelerden bir tanesi. Turistin alım gücünün yüksek olduğu bir yer. Onun için İngiltere pazarı bu sebeple hareketli. İngilizler geliyor bu sene görüntü o yönde. Türkiye’ye günde 5-6 bin kişi iniyor muhtemelen. Bu çok iyi rakam. Pandeminin ardından sezonun iyi geçeceğini işaret ediyor. 2 senelik açığımızı kapatamazlar ama umarım biraz da olsun bizi artıya geçirirler” diye konuştu.


“BU GÜZELLİKTEN NASIL PARA KAZANABİLİRİZ ONUN DERDİNDEYİZ”
Sezondan umutlu olduğunu söyleyen Mete Ay “Herkesin umutlu olmasını ümit ediyorum. Çünkü başka şansımız yok bizim işimiz bu. Bu güzellikten nasıl para kazanabiliriz onun derdindeyiz. Tabii bu güzelliği koruyarak nasıl para kazanabiliriz onun çabası içindeyiz. Herkesi Çalış’a bekliyoruz. Tabii ki Fethiyelinin de bizim kadar Çalış’a sahip çıkması gerekiyor. Çalış, herkesin plajıdır. Bekliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN