MEYVE FİDANLARI DAĞITILDI

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği proje çiftçilere meyve fidanı dağıtım töreni gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Çalıca Pazaryeri karşısında Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait alanda yapılan meyve fidanı dağıtım törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca,CHP PM Üyesi Gizem Sayar Özcan, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, belediye meclis üyeleri, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Seydikemer Süt Birliği Başkanı Turgut Tokmak ve çiftçiler katıldı.
Etkinlik Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Buket Kalem tarafından Büyükşehir belediyesinin tarımsal alanda yaptığı hizmetler hakkında bilgi vermesi ile başladı. Ardından konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Başkanı “Tarımın içinden gelen bir belediye başkanıyım. Hala da ziraatla uğraşıyorum. Bu bölge tarım bölgesi. Özellikle de Karaçulha ve Çamköy. Eldirek ve Seydikemer’in büyük bir bölümü de bunlara dâhil. Biz yıllardır bu işi yapıyoruz. Fakat yarın ürünü kaça satacağımızı bilmeden riskli bir harcama yapıyoruz. Eğer bir yıl sonra iktidar olursak bu durumun mutlaka süspanse edilmesi gerekiyor. Ayrıca ürün çeşitliliğine de gidilmesi gerekiyor. Bölge bölge ürün çeşitlendirilmesi yapılması gerekiyor. Arz talep de artacak. Devlet de süspanse ettiği takdirde bütün çiftçimiz kazanacak. Pandemiden sonra tarımın önemi arttı. Ayçiçek yağında Ukrayna ve Rusya savaşından sonra kriz yaşandığını hep beraber gördük. Biz yıllar önce kendimize yeten bir ülkeyken şuan maalesef tüm kalemlerde ithalata yönelmiş durumdayız. Belediye olarak elimizden geldiğince tarıma destek vermeye çalışıyoruz. Birçok kooperatif ile iş birliği yapıyoruz. Bölgemizde ki çiftçilere ve üreticilere destek olmaya önem veriyoruz. Ülke ekonomisine de katkı sağlamaya çalışıyoruz. Üzümlü bölgesinde Üzüm mamulleri fabrikası kuruyoruz. Coğrafi işaret aldığımız birçok yerde üreticiye destek veriyoruz. Belediye’nin mülkü olan alanlarda kiralandırmayı sonlandırarak oralarda dikimler yapıyoruz. Kendi gübremizi kendimiz üretmeye başlayacağız. Fazlasını da ziraatla uğraşan vatandaşlara dağıtacağız. Birçok projemiz de sırada bekliyor. Etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.
Meyve fidanı dağıtım töreni Büyükşehir Başkanı Osman Gürün ve Seydikemer Süt Birliği Başkanı Turgut Tokmak’ın konuşmalarıyla devam etti. Seydikemer Süt Birliği Başkanı Turgut Tokmak konuşmasında,’’ Birlik ve kooperatif olarak Belediye ile görüşüyoruz. Temin etmiş olduğumuz çiğ sütü tüketiciye kaliteli ve ucuz olarak vermekle ilgili bir projemiz var. Bu konuyla ilgili alet edevat desteği aldık. Bu sistemi Fethiye’de oluşturup Muğla’ya da yaymak istiyoruz. Destekleriniz için teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.
Program çiftçilere fidan dağıtılması ile sonra erdi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN