MİLLETVEKİLİ GÖKCAN'DAN MÜJDE

Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Çatalarık Mahallesi'nde Mahalle Muhtarı Ramazan Zorbaş ile mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Yapılan basın açıklamasında Milletvekili Gökcan, mahallede bulunan 53 taşınmaz üzerindeki 146 yapı kayıt belgeli yapı 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 16. Maddesi gereğince hak sahiplerine satılacağını belirtti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Fethiye’de Çatalarık Mahallesi’nde bulunan 53 taşınmaz üzerindeki 146 yapının hak sahiplerine satılacağı müjdesini verdi. Çevre Bakanı Murat Kurum ve Bakanlık Bürokratları ile görüşmeler yapıldığını belirten Gökcan, Fethiye Milli Emlak Müdürlüğü’nün yaptığı fiyatlandırmayı halk ve mahalle muhtarı Ramazan Zorbaş’ın bedeli fazla bulduğu için itiraz ettiğini ve itirazı çözmek için elinden geldiğini yaptığını söyledi.MİLLETVEKİLİ GÖKCAN'DAN MÜJDE“BİZ DE HEMŞERİLERİMİZİN TALEPLERİNE KAYITSIZ KALMADIK”
Mahallenin sakinleri ile bir araya gelen Gökcan, yaptığı açıklamada “Bugün bir müjde daha vermek için sizlerle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Uzun yıllardır sorun olan ve bir türlü çözülemeyen üzerinde hemşerilerimizin evleri bulunan Hazine’ye ait parsellerin satışını sizlerin talepleri doğrultusunda çözdük. Fethiye ilçemiz Çatalarık mahallemizdeki taşınmazların hak sahiplerine satışı için uzun zamandır çalışma yapılıyordu. Ancak, Fethiye Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan fiyatlandırmayı Çatalarıklı hemşerilerimiz yüksek bulmuş, Çatalarık Mahalle Muhtarımız Ramazan Zorbaş’ta bedelin fazla olduğuna dair itiraz etmişti. Siz istediniz biz yaptık. Biz de hemşerilerimizin taleplerine kayıtsız kalmadık” diye konuştu.
“SONUNDA BU İŞİN SONUNA GELDİK”
Çatalarık Mahallesi muhtarı Ramazan Zorbaş “Mahallemize hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Malum mahallemizde yaklaşık 145-150 hane, hazineye ait olan parsellerin fiyatı daha önce çok yüksek geldiğinden dolayı Sayın Milletvekilimiz 2018 Haziran ayında Milletvekili olmuş 2019 yılından bu yana fiyat konularında çalışmalar yapıldı. Bu vesileyle belli fiyatlarla belli bir yol aldık. Sonunda bu işin sonuna geldik ” ifadelerini kullandı.
“SATIŞLAR HAK SAHİPLERİNE DOĞRUDAN YAPILACAK”
Yelda Erol Gökcan satışlar konusunda da  “Çevre Bakanımız Sayın Murat Kurum ve Bakanlık Bürokratları nezdinde görüşmeler yaptık. Hali hazırda metrekaresine 3 bin ila 4 bin TL arasında değer biçilen parseller için TOKİ’ye bağlı GEDAŞ değerlendirme şirketine yeni bir çalışma yaptırdık ve rakamı hemşerilerimizi üzmeyecek mümkün olabilen en uygun rakama indirdik. Metrekare fiyatları parsellerin konumuna göre 1.500 TL ile 2.000 TL aralığında yeniden tespit edildi. Mahallemizde bulunan 53 taşınmaz üzerindeki 146 yapı kayıt belgeli yapı 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 16. Maddesi gereğince hak sahiplerine satılacaktır. Satış, hak sahiplerine doğrudan yapılacaktır” dedi.
“SATIŞLAR ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞLAYACAK”
Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda ErolGökcan “Peşin alımda, (tamamının ödenmesi durumunda) yüzde 20 indirim, Yarısının ödenmesi durumunda yüzde 10 indirim uygulanacaktır. Taksitle alım durumunda yüzde 10 peşin, kalanı ise 5 yılda ödenecektir. Kalan taksitlere kanuni faizin yarısı olan 8yüzde 4,5) oranında faiz uygulanmaktadır. Satışlara önümüzdeki hafta başlanacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sıklıkla biz milletimize efendi değil milletimize hizmetkar olacağız dediği gibi sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu süreçteki destekleri için Çevre Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ve Bakanlık Bürokratlarına teşekkür ediyoruz. Kıymetli hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN