Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce Alınan Çim Biçme Traktörleri İlçelere Teslim Edildi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından alımı yapılan 8 adet çim biçme traktörü ile kök havalandırma ve kum serpme makinalarının Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüklerine teslim töreni Muğla Atatürk Stadında gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Törene Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Muğla Ticaret ve Sanayi İl Müdürü Muzaffer Akgül, Muğlaspor Kulüp Başkanı Abdurrahman Uçar, Muğla Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Mehmet Top ve İlçe Müdürleri ile Şube Müdürleri katıldı. 
Tören açılış konuşmasını yapan Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Spor Hizmetleri, Gençlik Hizmetleri ve Yurt Hizmetlerimiz ile ülkemizin geleceği gençlerimize hizmet etmekten büyük bir mutluluk duymaktayız. Doğası, tarihi, kültürü, coğrafi yapısı ile yeryüzü cenneti Muğla'mız 12 ay boyunca her türlü sporun yapılmasına imkân sağlayan nadir illerimizden birisidir.
İlimizde faal 258 Spor Kulübü, 81.316 lisanslı, faal olarak 6.515 lisanslı sporcu ve 8 branşta 59 milli sporcumuz bulunmaktadır. İlimiz her yıl birçok uluslararası, ulusal, bölgesel ve yerel organizasyona ev sahipliği yapmaktadır. Dünya Ralli Şampiyonası, Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, bu yıl yapılan Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışları Muğla Etabı bunlardan başlıcalarıdır. En temel hedefimiz turizmde marka kent olan Muğla'mızın Spor organizasyonları ile turizme destek verilerek turizmin 12 aya yayılmasına destek olmaktır. 
“2019 YILINDA BAŞLATTIĞIMIZ TESİSLEŞME HAMLESİ TÜM HIZIYLA DEVAM ETMEKTEDİR”
Hiç şüphesiz ki spor yapmak için öncelikle bakımlı, temiz spor tesislerine ihtiyaç vardır. Bu anlamda ilimiz genelinde 2019 yılında başlattığımız tesisleşme hamlesi tüm hızıyla devam etmektedir. Bir yandan tesislerimizin kalitesini arttırırken bir yandan da sayılarını artırmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Bugün il müdürlüğümüzce yaklaşık 600.000 TL yatırım yapılarak ilçe müdürlüklerine teslim edeceğimiz çim biçme traktörleri ve çim bakım ekipmanları sahalarımızın daha güzel bakımlı olmasını sağlayacaktır. Böylece sporcularımızın ve kulüplerimizin daha güzel ortamlara kavuşmaları mümkün olacaktır.
“MUĞLA’YA 3 YILDA 370 MİLYON DEĞERİNDE YATIRIM YAPTIK”
Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Yurtlar, Spor Tesisleri ve Gençlik Merkezleri olarak son 3 yıl içinde ilimiz genelinde 370 milyon değerinde yatırımımız bulunmaktadır. 14 Aralık 2021 tarihinde bu güzide stadımızın etrafına tartan atletizm pisti yapılması, çimlerin ve altyapısının yenilenmesi ile vatandaşlarımızın hizmetini sunacağımızın bilgisini vermek istiyorum. Ayrıca Düğerek ve Marmaris Bozburun sahalarımıza suni çim yapılması, aydınlatma ve tribün yapılması, Menteşe’ye Okçuluk ve Bocce sahası, Dağcılık Tırmanma Duvarı yapımı gibi işlerimizin ihaleleri yılsonuna kadar tamamlanacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, sözlerime son verirken yeni çim bakım ekipmanlarımızın ilçelerimize, görevli mesai arkadaşlarıma, sporcularımıza ve kulüplerimize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm çalışmalarımızda bizlere destek veren Sayın Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na, Sayın Valimize ve bizlere destek olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi en derin sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.
Konuşmanın ardından Menteşe, Ula, Marmaris, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve Fethiye ilçelerine ait 8 adet çim biçme traktörünün anahtarları ilçe müdürlüklerine katılımcılar tarafından teslim edildi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN