Öğrenciler, Turizm Sektör Temsilcileri İle Buluştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Turizm Fakültesi tarafından 'Turizmde Okul-Sektör Buluşması' etkinliğinin 14'üncüsü gerçekleştirildi.

Öğrenciler, Turizm Sektör Temsilcileri İle Buluştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Turizm Fakültesi tarafından “Turizmde Okul-Sektör Buluşması” etkinliğinin 14’üncüsü gerçekleştirildi. Öğrencileri, turizm sektörünün temsilcileriyle bir araya getirmeyi hedefleyen etkinliğe Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri, Turizm Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı turizm alanında eğitim alan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı. Etkinlikte, öğrenciler firmalar ile birebir görüşme gerçekleştirerek, sektör hakkında bilgi aldılar.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Turizm Fakültesi tarafından “Turizmde Okul-Sektör Buluşması” etkinliğinin 14’üncüsü gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında düzenlenen programa Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl,  İŞKUR İl Müdürü İlyas Sarıyerli, ,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ferman Akbulut, Ticaret Odaları başkanları, Büyükşehir Belediyesi temsilcileri ile Akademisyenler katıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek programda yaptığı konuşmasında şunları kaydetti; “Ülkemiz 2019 yılında ağırladığı 45 milyonu yabancı ve 6,5 milyonu gurbetçi olmak üzere toplamda 51,5 milyon uluslararası turist sayısı ile dünya turizm liginde 6.sıradadır. Ancak 2019 yılında yaklaşık 660 dolar olan turist başına harcama miktarını artırabilmek için daha yapmamız gerekenler bulunmaktadır. Bildiğiniz üzere Muğla’mız, Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi merkezleriyle Türkiye’nin önde gelen turizm kentlerinden bir tanesidir. 2019 yılı itibariyle Muğla’mızda 3.2 milyon yabancı turist ağırladık. Dolayısıyla, turizm sektörünün hem Muğla’mız hem de ülkemiz için önemini bir kez daha görmekteyiz. Ayrıca, dünya turizm trendleri incelendiğinde önümüzdeki dönemde de ülkemize yönelik turizm talebinin artması beklenmektedir. Bu kapsamda ülke ve bölge olarak turizm tür ve ürünlerinin çeşitlendirilmesi ve kalitesinin yükseltilmesine yönelik yapacağımız çalışmalar, rekabet avantajımızı koruyarak turizm liginde hem turist sayısı hem de turist başına gelirde daha üst konumlara çıkmamızı sağlayacaktır.”
Muğla başta olmak üzere Aydın, İzmir, İstanbul ve Antalya’dan 118 konaklama, seyahat, yiyecek-içecek ve denizcilik işletmesi ile bu işletmeleri temsilen 600’ü aşkın yetkili bulunduğunu kaydeden Çiçek; “Muğla Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İŞKUR, Ticaret Odaları ve Türk Hava Yolları gibi kurumlar da stant açarak kendi kurumlarını tanıtacaklardır. Turizm fakültesi, turizm meslek yüksekokulları ve meslek liselerinin yanı sıra üniversitemizin diğer bölümlerinden yaklaşık 3000 öğrencinin katılımı beklenmektedir. Her geçen yıl büyüyen bir faaliyet yürütmekteyiz. Bu sebeple, sizlerin görüşleri bizim için çok önemlidir. Sizlerin görüşlerinizi derlemek için yapacağımız anketler bize yol gösterici olacaktır. Tekrar katılımlarınız için çok teşekkür eder, etkinliğimizin verimli ve yararlı geçmesini dilerim.”  dedi.
Konuşmanın ardından öğrenciler; konaklama, yat, yiyecek-içecek, seyahat acentaları, kamu kurumları (SOGEM, İŞKUR, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü) ve sivil toplum kurumlarından oluşan 120 firmanın yer aldığı stantları gezdiler. Bu sayede öğrenciler, sektörün beklentilerini ve ihtiyaçlarını öğrendiler, işletmeler ise beklentilerine uygun öğrencilerle görüşme fırsatı yakaladılar.