Öğrencilerden SED Medya'ya ziyaret

Şehit Yüzbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf Öğrencileri Orman Koruyucuları Projesi kapsamında televizyonculuk ve gazetecilik konularında bilgi almak üzere SED MEDYA'yı ziyaret ettiler.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Şehit Yüzbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencileri geçtiğimiz günlerde çıkan yangınlarda yangın söndürme çalışmalarına katılan gönüllüler ile ilgili belgesel hazırlamak adına Orman Koruyucuları adlı proje geliştirdiler.Hazırladıkları bu projede yapacakları belgesel ile ilgili televizyonculuk ve gazetecilik konularında bilgi edinmek için SED MEDYA’yı ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında FRT TV stüdyosunu ve Gerçek Fethiye Gazetesi ile Dost Gazetesi Haber Merkezi’ni gezen öğrenciler yetkililerden çalışma işleyişi ile ilgili bilgiler aldılar. Şehit Yüzbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Ebru Altıok ve Muhasebe Öğretmeni Ramazan Enes önderliğinde gerçekleşen ziyarette proje hakkında bilgi veren Muhasebe Öğretmeni Ramazan Enes, “Bizim bir e-twinning projemiz var, Muğla’da da ki okullar ile bir aradayız. 50 tane öğrencimiz var. Amacımız ormanları korumak. Biliyorsunuz yaz döneminde ormanlar yandı. İnsanların bu konuda farkındalığını arttırmak, ağaç dikimi yapmak. Final olarak da bir belgesel hazırlamayı düşünüyoruz. Bu orman yangınların da yardım eden vatandaşlarımız, zarar gören vatandaşlarımız, sağlık ekipleri ve itfaiye ekipleri… o yüzden de bir haber kanalını ziyaret edelim, haber ve belgesel nasıl hazırlanır, bunların montajı nasıl yapılır diye sizden bilgi almak için kısa bir ziyaret yapmak istedik” dedi.

HaberZiyaret sonunda Şehit Yüzbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Ebru Altıok SED MEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener’e projeye desteklerinden dolayı Teşekkür Belgesi takdim etti.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN