Pazar el yakıyor

Doların 18 TL seviyelerine kadar yükselmesinin ardından çarşıda pazarda fiyatlar yükselmişti. 20 Aralık tarihinde hükümetin ekonomi alanında aldığı radikal kararlardan sonra dolar 13 TL seviyelerinde işlem görüyor. Yükselen fiyatların sebebini dolara bağlanmasının ardından dolar düşmesine rağmen çarşıda pazarda fiyatların düşmemesi vatandaşı isyan ettirdi. Pazarda yüksek fiyatlarla karşılaşan vatandaş 'Her şey çok pahalı'' diye konuştu.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Vatandaş Cuma Pazarı’nda sebze meyve fiyatlarını görünce isyan etme boyutuna geldi. Son günlerde akaryakıttan, hammaddeye, gübreden tekstil ürünlerine ardı ardına gelen zamlardan sonra buna bağlı olarak pazardaki sebze meyve fiyatları da inanılmaz boyutlarda artış gösterdi. Cuma Pazarı’na gelen vatandaşlar salatalık 12 TL, domates 10TL, taze fasulye 20TL, karnabahar 45TL, nar 12TL, marul 6TL, ıspanak 8TL,pırasa 5 TL, brokoli 8 TL, patlıcan 12 TL, kabak 8TL,üzüm 20TL civarında satıldığını görünce kara kara düşünmeye başladı. Fiyatların yüksek olmasından vatandaşın yanı sıra satıcıların da şikayetçi olması durumun ne kadar zor olduğunu gösterdi.
FRT TV olarak Cuma Pazarı’nda vatandaşlar ile görüştük. Pazar alış verişine çıkan Güler Erkmen,’ “Pazara geldim. Her şey çok pahalı. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Eskiden her şey uygun ve güzeldi. Yaşam da çok iyiydi. Artık elektrik, su gibi her şey aldı başını gidiyor. Domates, salatalık, patlıcan hepsi çok pahalı. Devletten yardım bekliyoruz’’ dedi.


GÜBRE VE İLAÇLARIN FİYATLARI YÜKSEK
Fiyatlar hakkında konuşan Pazar esnafı Ayşe Çatal, ’’Çiftçilikle uğraşıyorum. Haftada 3 gün pazara çıkıyoruz. Ürünler kendimize ait. Babataşı Mahallesi’nde yerli çilek üretiyoruz. Gübre ve ilaçların fiyatları yüksek olduğu için fiyat artışları otomatikman bize de yansıyor’’ ifadelerini kullandı.


ÇİLEK ÇOK PAHALI
İktisat ve felsefe okudum. Bu aralar pazarda çaycılık yapıyorum diyen Şeyda Karatepe,’’ Pazar pahalı fakat çayların fiyatı basit. Günde 250 300 çay satıyoruz. Pazarda gördüğüm kadarıyla çilek çok pahalı’’ ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN