Rusya, sebze ithalatını arttırıyor

Rusya'nın, Türkiye dâhil olmak üzere 9 ülkeden sebze ithalatını arttıracağı iddia ediliyor. Bu durum ihracatlar için önemli bir katkı olmasıyla birlikte kararın Türkiye'yi ne kadar kapsadığı henüz bilinmiyor.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Rusya’nın, Türkiye dâhil olmak üzere 9 ülkeden sebze ithalatını arttıracağı iddia ediliyor. Türkiye'den ilave domates, biber, kabak ve patlıcan ithal edileceğine işaret edilen açıklamada, "İlgili ülkelerin tüm topraklarından, önceki ithalat kısıtlamalarının kaldırılarak sebze ithalatına devam edilmesine karar verilmiştir." ifadesi kullanıldı. Rosselkhoznadzor tarafından yayımlanan listede, Türkiye'nin yanı sıra, Azerbaycan, Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Mısır, Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbekistan bulunuyor.
Bu kararın gerçek olması halinde akaryakıt, gübre ve ilaç gibi girdi maliyetleri arttığı için zor durumda olan üreticilerin yaş sebze meyve fiyatlarının yapılacak olan ihracatın artmasına bağlı olarak yükselmesi ve üreticilerin bir nebze de olsun rahatlaması bekleniyor.Haber

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN