SAĞLIK ÇALIŞANLARI 2 GÜN İŞ BIRAKIYOR

Kardiyoloji Uzmanı, Dr. Ekrem Karakaya'nın 6 Temmuz 2022 tarihinde Konya Şehir Hastanesi'nde, görev yaptığı esnada hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda katledilmesi nedeni ile doktorlar bugün ve yarın olmak üzere 2 gün boyunca 'Sağlıkta Şiddete Hayır' sloganı ile iş bırakacaklar. Görevlerini yaptıkları sırada can güvenliği isteyen sağlıkçılar bununla ilgili Fethiye Devlet Hastanesi Acil Servisi yanında basın açıklaması yaptılar.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Sağlık çalışanları 2 gün iş bırakıyor. Kardiyoloji Uzmanı, Dr. Ekrem Karakaya’nın 6 Temmuz 2022 tarihinde Konya Şehir Hastanesi’nde, görev yaptığı esnada hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda katledilmesinden sonra sağlı sendikaları 2 gün boyunca iş bırakacaklarını açıkladılar. Bugün ve yarın iş bırakacak olan sağlık çalışanları sosyal haklarının iyileştirilmesinin yanı sıra görev yaptıkları sırada can güvenliği istiyorlar.
İş bırakan sağlık çalışanları ayrıca Fethiye Devlet Hastanesi Acil Servisi yanında basın açıklaması yaptılar. Diş Hekimi Atalay Sinan Aydın tarafından okunan basın açıklamasında “Üzgünüz, Öfkeliyiz! Sorumlulardan Hesap Soracağız!SAĞLIK ÇALIŞANLARI 2 GÜN İŞ BIRAKIYOR
6 Temmuz 2022 tarihinde Konya Şehir Hastanesi’nde, görev yaptığı esnada hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda katledilen Kardiyoloji uzmanı, Dr. Ekrem Karakaya’yı kaybetmenin derin üzüntüsü ve aynı zamanda öfkesi içindeyiz. Dr. Ekrem Karakaya’nın ailesine ve tüm sevenlerine taziyelerimizi iletiyoruz. Sizleri arkadaşımızın anısı önünde 1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyoruz. Değerli basın emekçileri Dün yalnızca Uzm. Dr. Ekrem Karakaya değil Av. Servet Bakırtaş da görevi başında katledildi. Tüm hukuk camiasına başsağlığı diliyoruz. Öncelikle ülkeyi saran şiddet sarmalından çıkışın, sadece yasal düzenlemelerden değil; şiddet diline karşı mücadeleden geçtiğini bir kez daha vurguluyoruz.
Biz sağlık emek ve meslek örgütleri olarak; bu şiddet sarmalının genişlemesi karşısında siyasi iktidarı defalarca uyardık. Sağlıkta şiddetin münferit bir olgu olmadığını, bunun toplumsal ve politik bir sorun olduğunu, gerekçeleriyle birlikte tekrar tekrar ifade ettik. Sağlık kurumlarında meydana gelen silahlı saldırıların artışı nedeniyle bu konuda önlemler alınmasını ve 6136 sayılı yasada değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifleri önerdik. Ancak tüm uyarılarımız görmezden gelindi, bilinçli bir yaklaşımla şiddetin kaynağı toplumsal bağlamından koparılarak sorun bireylere indirgendi.
Ülkede artan şiddet iklimi, bizlerin sadece çalışma koşullarını bozmakla kalmamış maalesef can güvenliğimizi de ciddi oranda tehdit eder hale gelmiştir. Her anlamıyla tıkanan sağlık sisteminin tüm sorumluluğu hekimlerin ve sağlık çalışanlarının omuzlarına yıkılmakta, bu durum bizleri hedef haline getirmekte, sağlık alanında yürütülen politikalar bizlere, şiddet, ölüm, çaresizlik, umutsuzluk olarak geri dönmektedir. Dün bize “giderlerse gitsinler” diyenlere sesleniyoruz, bir meslektaşımız daha şiddet sonucu sonsuzluğa gitti. SİZ DE SORUMLUSUSUNUZ!!!
 Güvenli çalışma alanı sağlamak siyasal iktidarın sorumluluğundadır. Sağlık Bakanı başta olmak üzere sorumluluğunu yerine getirmeyen yetkililer derhal istifa etmelidir. Bizler bu konuda, yaşam hakkımız ve güvenli çalışma koşulları için, gücümüzü; her yerde, her koşulda, hep birlikte göstermeye hazır olduğumuzu bir kere daha belirtiyoruz. Bu nedenle tüm üyelerimizle, tüm sağlık emek ve meslek örgütleriyle ve de tüm sağlık emekçileriyle öncelikle bugün ve yarın ülke genelinde iş bırakıyoruz! 
Şiddet karşısında hekimlerin/sağlık çalışanlarının kılına zarar gelmesine tahammülümüz kalmamıştır. Şiddet daha önce de defalarca belirttiğimiz gibi, öngörülebilir ve önlenebilir toplumsal bir sorundur ve bu sorun çözüme niyetli bütünlüklü politikalarla aşılabilecektir. Bizler bu konuda, yaşam hakkımızı, sağlıklı ve güvenli çalışma koşulları için, gücümüzü; her yerde, her koşulda, hep birlikte göstermeye hazır olduğumuzu bir kere daha belirtiyoruz. Görmeyen gözler, duymayan kulaklar bilmelidirler ki gerçekçi önlemler alınana ve yasalar çıkana kadar mücadelemizin yükselerek süreceğini, hesap soracağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.  Şiddet varsa hizmet yok. Sağlıkta Şiddet Sona Ersin” denildi. Yapılan basın açıklamasından sonra sağlık çalışanları hastanelere girilirken ateşli ve delici silahlarla hastaneye girilmemesi ve bunu önlenmesi için hastane girişlerine x-ray cihazlarının konulması gerektiğini ifade eden konuşmalar yaptılar.  Konuşmacılara diğer sağlık çalışanları alkışlarla destek oldular.SAĞLIK ÇALIŞANLARI 2 GÜN İŞ BIRAKIYOR

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN