SEKİ ER MEYDANI KIRAN KIRANA MÜCADELELERE SAHNE OLDU

Seydikemer Belediyesi tarafından bu yıl 29'uncusu düzenlenen Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinin başpehlivanı Ali Gürbüz oldu. Kıran kırana geçen güreşlerde final müsabakasında rakibi Mustafa Batu'yu yenen Ali Gürbüz, er meydanında büyük coşkuya neden oldu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Seydikemer Belediyesi 29. Geleneksel Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri Zümrüt Çayırında saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. Güreşçilerin kıran kırana mücadelesinden önce Kuran-ı Kerim okunup dua edildi.  
Çevre il ve ilçelerden gelen binlerce kişi Seki Mahallesinde buluşarak güreşleri izledi. Güreşlere AK Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir,  Muğla Vali Yardımcısı ve Seydikemer Kaymakam Vekili Ayhan Yazhan, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Belediye Başkan Yardımları Mustafa Karakuş, Ramazan Kaynak ve Mustafa Ali Türkan’ın yanı sıra çok sayıda siyasi parti il ve ilçe temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve üyeleri, Seydikemer Belediyesi Meclis üyeleri,  kurum müdürleri, belediye birim müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar izledi. Yağlı güreşlere Kırkpınar’ın 67 başpehlivanı ile birlikte yaklaşık 600 güreşçi katıldı. 
Sabah erken saatlerde başlayan güreşlerde Minik 1, Minik 2, Teşvik 1, Teşvik 2, Tozkoparan, Ayak, Deste Küçük, Deste Orta, Deste Büyük, Küçük Orta Küçük, Küçük Orta Büyük, Büyük Orta, Başaltı ve Baş olmak üzere toplamda 14 boyda 600’a yakın aşkın güreşçi er meydanında kol bağladı.  Seydikemerli sporcular Muhammed Enes Özcan birinci ve Cemal Cumbur da üçüncü olarak Seydikemer’e gurur yaşattı.  Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, daha sonra Seydikemerli sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
BAŞKAN OTGÖZ; “KIRAN KIRANA GÜREŞLER OLDU”
Başkan Otgöz; “Seki Zümrüt Çayırında kıran kırana güreşler oldu. Biz vatandaşlarımıza söz verdik. Kırkpınar’da ne varsa pehlivanlarımızın hepsini buraya getireceğiz dedik. Sizin Kırkpınar’a gitmenize gerek yok dedik, sözümüzde de durduğumuza ben inanıyorum. Allah’ın izniyle önümüzdeki yıl panayır havasında 1 haftaya uzatmak için biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.
BAYRAM ÖNDER AKDENİZLİ ÜÇÜNCÜ KEZ GÜREŞ AĞASI OLDU
Seydikemer Belediyesi 29’uncu Geleneksel Seki Yağlı Güreşlerinde Güreş Ağalığını 1 Milyon TL bedelle iş insanı Bayram Önder Akdenizli kazandı. Bayram Önder Akdenizli böylece üst üste 3 kez Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinin Güreş Ağası oldu. Akdenizli’ye altın kemer takdim edildi. Güreş ağalığını kazanan Akdenizli daha sonra yaptığı açıklamada; “Seki Er Meydanında çok güzel bir güreş oldu. Konserlerle başlayan güreşimiz muhteşem bir şekilde sonuçlanıyor. Biz bu güreşlerde şunu anladık ki gelecek yıllarda 1 haftaya yayacağız ve panayır şeklinde bir güreş yapacağız. Benim güreş ağalığıma dönersek bunun adı sadece isim. Ben bu katkının Seydikemer Belediyemize, Ata Sporumuz Yağlı Pehlivan Güreşlerine bir katkı olarak düşünüyorum” dedi.
Seki Yağlı Güreşlerinde başpehlivanlık için Ali Gürbüz ile Mustafa Batu karşılaştı. İzleyenlerin büyük heyecanla izlediği final güreşinin başpehlivanıı Ali Gürbüz oldu. Final müsabakasının ardından başpehlivan Ali Gürbüz’e şampiyonluk madalyasını Başkan Otgöz taktı. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN