'Sen De Gel Down Cafe' misafirlerini bekliyor

Fethiye kordon boyunda bulunan 'Sen de Gel Down Kafe' hizmet vermeye devam ediyor. Sosyal sorumluluk projesi adı altında açılan kafede özel bireyler hizmet veriyor.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 -

Fethiye’de Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Fethiye Belediyesi işbirliğinde hayat geçirilen 'Sen de Gel Down Kafe' müşterilerini bekliyor. Down Sendromlu bireylerin öncelikli olduğu kafede engelli gençlerin istihdam edildiği sosyal ve ekonomik hayatlarını daha kolay sürdürebilmeleri sağlanıyor. Özel bireyler kafeteryada garson ve kasiyer olarak görev yapıyor. Kafe’de garsonluk yapan Niyazi Terzioğlu ise enerjisi ile müşterilere neşe oluyor. “Sen de Gel Down Kafe’nin” hiçbir kar amacı gütmediğini belirten Kafe Birim Sorumlusu Neslihan Doğangül, “Down Kafe’de” birçok etkinlik yapacaklarını kaydetti. Down sendromun bir hastalık olmadığını ifade eden Doğan, tüm Fethiye halkını Down Kafe’ye beklediklerini söyledi.  
“SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ”
Sen de Gel Down Kafe Birim Sorumlusu Neslihan Doğangül, “Muğla büyükşehir belediyesi ve Fethiye belediyemizin iş birliği ile gerçekleştirmiş olduğu bir projedir. Sayın Doktor Osman Gürün belediye başkanımız ve Alim başkanımız tarafından hayata geçirilmiş bir projedir. Önemli bir proje, projenin amacı da sosyal sorumluluk projesidir. Kar amacı gütmeden genç engelli bireylerimize ve Down sendromlu arkadaşlarımıza hayatta istihdam kazandırmak için açılmış bir projedir” dedi.
“DOWN SENDROMU BİR HASTALIK DEĞİLDİR”
Neslihan Doğangül, “Başkanlarımız sayesinde açmış olduğumuz bu sen de gel down kafe sevgi üzerine kurulmuş, tamamen tertemiz bir dünyanın olmuş olduğu bir kafedir. Kafemizin açılış saatleri sabah 09.00 akşam 23.00’dır. Kafemiz de hamburger, cheesburger, köfte ekmek, ızgara tavuk, salatalar, tatlılar, tostların olduğu dolu dolu bir kafedir. Aradığınız bütün ürünleri sevgiyi ve yöresel ürünleri bulabileceğiniz tek adres Sen de Gel Down Kafedir. Sen de Gel Down Kafenin hizmet eden arkadaşlarımız Down sendromludur.  Down sendromu bir hastalık değildir, genetik bir rahatsızlıktır. 47 kromozomdan oluşmaktadır yani 1 kromozomun onlarda fazla olmasıdır. Genellikle aşırı zeki ve diğer bireylere göre daha hızlı iş yapan personellerimiz vardır. Kendilerine olan özgüvenleri şuan son safhadadır. Örneğin Niyazi şefim tek başına restoranımızın tüm servisini rahatlıkla yapabilmektedir. Bunu gelen misafirlerimiz de çok iyi görmekte ve gözlemektedir. Tamamen saf sevgi, iyilik üzerine kurulmuş ve başkanlarımızın bize sunmuş olduğu fırsatla burada hizmet etmekten mutluluk ve onur duymaktayım” şeklinde konuştu.
 “KAFEMİZDE ETKİNLİKLER YAPACAĞIZ”
Sen de Gel Down Kafe Birim Sorumlusu Neslihan Doğangül, “Çocuklarımızın sosyalleşmesi ve toplum da bir yer edinebilmeleri adına açılmış olan kafemiz de faaliyetler de gerçekleşecek. Bu faaliyetler nelerdir; el becerileri, takı dersleri, resim dersleri, ebru boyamalar, müzik dersleri haftanın belirli günleri halk günü olarak belirlediğimiz kafemiz de hem aileler hem Down sendromlu çocuklar ve engelli bireylerimizin bir arada toplumda yer kazanmaları adına, sosyalleşmeleri amaçlı haftanın belirli günlerinde bu tarz faaliyetlerimizi de gerçekleştireceğiz” dedi. 
FENOMEN NİYAZİ 
Kafe Birim Sorumlusu Neslihan Doğangül, “Niyazi Terzioğlu buraya ilk başladığı dönemler de birazcık kendine olan özgüveni yoktu. Şuan da Niyazi Terzioğlu ile aramızda gerçekten samimi bir bağ var. Gelen müşteriler kendi oğlunuz mu diye sorular soruyorlar. Tamamen sevgiden kaynaklı bir yaklaşım... Niyazi Terzioğlu tabi ki kendi oğlumuz yerindedir ve burada bütün personelimin de kendisine aşırı derecede sevmektedir. Burada müziği duyup hemen oynayan bir şef garsonumuzdur. Müzikle arası acayip iyi ve çok seviyor. Onun haricin de çok güzel etkinlikler yapıyor” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN